Yellowshape
Ons denken
Wireframe maken: waarom is het de eerste stap?

VISUALISATIE VAN DE WEBSITESTRUCTUUR

Een wireframe maken is de eerste stap in de ontwikkeling van jouw website. Zo zet je met een wireframe abstracte ideeën om in een realistisch, overzichtelijk en gestructureerd plan.

Dankzij een wireframe kunnen de verschillende partijen rond de tafel (webdesigners, copywriters, marketeers én de klant) op één lijn zitten en hun meningen geven, waarna het plan aangepast kan worden.

FOCUS OP DE OPBOUW

Bij een wireframe word je niet afgeleid door alle overbodige zaken zoals kleuren en afbeeldingen. Je ziet enkel de structuur van de webpagina’s tot op het bot. De focus kan daarom volledig liggen op de gebruiksvriendelijkheid en de mate waarin de opbouw tot conversies kan leiden.

NAVIGATIE

In de fase van het wireframe kan je testen hoe makkelijk (of moeilijk) het voor de bezoekers zal zijn om doorheen de website te navigeren en bepaalde pagina’s te vinden. Zo kan je in deze fase bepaalde knopen doorhakken. Denk maar aan:

  • Een dropdownmenu of niet?
  • Gebruik je één navigatiebalk of ook secundaire navigatiebalken?
  • Zijn breadcrumbs nuttig of leiden ze te hard af?
  • Is de navigatiestructuur wel intuïtief genoeg?

ONTWIKKELING VAN CONTENT WORDT EFFECTIEVER

In het wireframe van een website kan je per pagina al in blokjes beslissen wat je waar wilt vertellen. Dat komt de gebruiksvriendelijkheid van jouw website ten goede, want iedere bezoeker wenst graag een overzichtelijke pagina waar hij direct de informatie vindt die hij nodig heeft.

Een wireframe helpt jou ook bij het bepalen van het juiste lettertype, de grootte van het font, de positie van de headline, de hoeveelheid tekst. Dat alles verhoogt de aantrekkelijkheid van jouw pagina voor jouw potentiële klanten.

KOSTEN EN TIJD BESPAREN

Je bespaart door het maken van een wireframe enorm veel tijd. Zo weet het developteam exact wat het moet doen en ook de copywriter weet precies welke boodschap waar moet komen. Zo voorkom je misverstanden, tijdverlies en bijgevolg onnodige extra kosten.

WERK NU SAMENMET EXPERTS VOOR EEN PROFESSIONELE WEBSITE

Ben je geïnteresseerd in een bedrijfswebsite die bezoekers omzet in klanten? Contacteer dan Yellowshape, een digital agency in Antwerpen voor websites, online marketing en website-optimalisatie.


Don't waste time

Bespreek uw project met een expert en krijg directe feedback over hoe we uw uitdagingen zouden aanpakken

Gratis en vrijblijvend advies

Geen tijd te verliezen: we bellen je voor een korte afstemming. Hier bepalen we samen de volgende stappen.

We gaan elkaar ontmoeten, het wordt spannend. Laten we er direct in duiken en geen tijd verspillen. We bellen u om vragen te stellen om uw bedrijf en uitdagingen te begrijpen. Met deze informatie zullen we u vertellen hoe we het zouden aanpakken als we in uw positie zouden zijn.

Wat is jouw naam?
Please fill out this field
Please fill out this field
Vorige
Hoe kunnen we je bereiken?
Please fill out this field
Please fill out this field
Vorige
Bedankt  voor uw interesse in onze oplossingen! We reageren zo snel mogelijk op je  bericht!
Oeps! Er  is iets misgegaan bij het verzenden van het formulier.