Yellowshape
Ons denken
Tips om je website beter vindbaar te maken

BRENG STERKE INHOUD OP JE WEBPAGINA’S

Een website beter vindbaar maken start bij de content. De inhoud op je webpagina’s moet uniek, grondig en informatief zijn. Zo moet de informatie die je plaatst, een meerwaarde bieden aan je bezoekers. Ook moeten je teksten sleutelwoorden bevatten die jouw potentiële klanten gebruiken in zoekmachines. Deze sleutelwoorden gaan over de producten en diensten die je bedrijf aanbiedt.

SCHRIJF UNIEKE TITLE TAGS EN META DESCRIPTIONS VOOR IEDERE PAGINA

Title tags zijn de titels van je pagina’s, weergegeven in de zoekresultaten van zoekmachines. Meta descriptions zijn dan weer de beschrijvingen over de inhoud van je pagina’s in die zoekresultaten. Ze vertellen aan Google én je potentiële klanten waar je pagina’s over gaan.

Enerzijds zorgen ze voor een betere ranking van je pagina’s in de zoekresultaten van Google (en andere zoekmachines), anderzijds verhogen ze het aantal bezoekers op je website. Gebruik in je title tags en meta descripstions ook altijd de juiste sleutelwoorden.

LAAT JE INHOUD MAKKELIJK DELEN

Je moet niet alleen rekening houden met de ranking in zoekmachines zoals Google. Ook op sociale media kan je jouw digitale zichtbaarheid verhogen.

Tips om je website beter vindbaar te maken

Zo is het nuttig om op iedere informatieve pagina ‘deelicoontjes’ te plaatsen van Facebook, Twitter, Instagram, Pinterest, Tumblr, enzovoort. Op die manier verspreiden je pagina’s zich over verschillende kanalen. En kan je dus je website vindbaar maken.

OPTIMALISEER JE AFBEELDINGEN

Geef je afbeeldingen de juiste titel mee. Schrijf een accurate beschrijving met de juiste sleutelwoorden. En voeg alt tags en captions toe om de rol van een afbeelding op je pagina te verduidelijken.

Als je afbeeldingen zijn geoptimaliseerd, worden ze geïndexeerd in Google Afbeeldingen. En dat is een handige manier om een website vindbaar te maken op Google.

ZORG VOOR EEN HOGE LAADSNELHEID

De laadsnelheid is geen cruciale factor om de ranking van je website in de zoekresultaten te bepalen, maar zeker niet onbelangrijk. Ook zorgt een hoge laadsnelheid voor een betere gebruiksvriendelijkheid. En dat heeft dan weer invloed op het aantal conversies.

Enkele tips om je laadsnelheid te verhogen:

  • Optimaliseer je afbeeldingen.
  • Gebruik de juiste soort afbeeldingen.
  • Verwijder onnodige meta-data.
  • Installeer enkel plug-ins die je écht nodig hebt.

LOS ELKE 404-FOUTMELDING OP


Je bezoekers zien een 404-foutmelding wanneer er iets schort aan een van je webpagina’s. En dat is vervelend, want zo geef je geen antwoord op hun vragen. Los dus zo snel mogelijk fouten op, want ze hebben een negatieve invloed op de gebruiksvriendelijkheid van je website.

En niet te vergeten: Google houdt rekening met de tijd die bezoekers op je pagina’s spenderen. Hoe minder lang je bezoekers zich begeven op je website, hoe lager je ranking in de zoekresultaten van Google.

Wil jij je website beter vindbaar maken op het web? Contacteer dan Yellowshape, een fullservice bureau in Antwerpen voor de digitale zichtbaarheid van bedrijven. Wij zorgen dat jouw klanten onmiddellijk je bedrijf online vinden.

Don't waste time

Bespreek uw project met een expert en krijg directe feedback over hoe we uw uitdagingen zouden aanpakken

Gratis en vrijblijvend advies

Geen tijd te verliezen: we bellen je voor een korte afstemming. Hier bepalen we samen de volgende stappen.

We gaan elkaar ontmoeten, het wordt spannend. Laten we er direct in duiken en geen tijd verspillen. We bellen u om vragen te stellen om uw bedrijf en uitdagingen te begrijpen. Met deze informatie zullen we u vertellen hoe we het zouden aanpakken als we in uw positie zouden zijn.

Wat is jouw naam?
Please fill out this field
Please fill out this field
Vorige
Hoe kunnen we je bereiken?
Please fill out this field
Please fill out this field
Vorige
Bedankt  voor uw interesse in onze oplossingen! We reageren zo snel mogelijk op je  bericht!
Oeps! Er  is iets misgegaan bij het verzenden van het formulier.