Yellowshape
Ons denken
Website-optimalisatie: zet meer bezoekers om in klanten

WAAROM JE WEBSITE OPTIMALISEREN?

Als jouw website niet zorgt voor klanten, contacten, omzet en winst, is al het geld dat je hebt uitgegeven aan online marketing gewoonweg verspild. Daarom moet je de Conversion Rate (CR) van je website verbeteren. De CR drukt uit in welke mate jouw website bezoekers omzet in klanten.

Laat ons even een voorbeeld geven: stel dat jouw website momenteel 5000 bezoekers per maand heeft, waarvan 5 % een formulier invult. Dan heb je een CR van 5 % en krijg je maandelijks 250 aanvragen.

Als jij je CR doet stijgen met amper 1 %, ontvang je al 50 extra aanvragen. Om hetzelfde resultaat te bekomen met online marketing, moest je anders 1000 extra bezoekers generen. En dat is natuurlijk vele malen duurder. Door je website te optimaliseren, zal je online marketing beter renderen.

WAT ZIJN DE QUICKWINS OM JE WEBSITE TE OPTIMALISEREN?

1. ZORG VOOR KRACHTIGE HEADLINES EN AFBEELDINGEN

De headline is vaak het eerste dat bezoekers te zien krijgen van je website. En die moet op iedere webpagina de bezoekers dus meteen bij de nek grijpen. Hoe doe je dat? Door met een paar woorden in te spelen op de noden van je klant.

Hetzelfde geldt voor je afbeeldingen. Als je afbeeldingen niet de producten of diensten bevatten waarnaar je potentiële klanten op zoek zijn, denken ze misschien dat ze op de verkeerde plaats zijn beland. En klikken ze bijgevolg meteen weg.

2. MAAK JE TEKSTEN LEESBAAR EN PRIKKELEND

Vermijd eindeloze blokken tekst. Niets is zo ontmoedigend als één lange tekst zonder alinea’s. Geef toe: daar begin je zelf ook niet aan. Zorg daarom voor een tekst met voldoende witruimte en een lettertype dat makkelijk leest.

Niet alleen de vorm van de tekst hoort aangenaam te zijn om te lezen, ook de inhoud moet overtuigen. Bejubel niet zomaar je eigen bedrijf, maar schrijf eerder over de noden van je klanten en de oplossingen die jij biedt.

3. VERBETER DE LAADSNELHEID VAN JE WEBPAGINA’S

Alles via het internet hoort snel te gaan. Surfers hebben geen geduld meer met websites die oneindig lang moeten laden om op hun scherm te verschijnen. Hoe trager je laadsnelheid, hoe lager je CR.

4. MAAK EEN STERKE CALL-TO-ACTION

Maar liefst 70 % van de websites van kmo’s bevat helemaal geen call-to-action. Dat is de hoofdreden voor hun lage CR. Zonder een duidelijke en overtuigende call-to-action weet de bezoeker immers helemaal niet hoe hij of zij in contact kan komen met jouw bedrijf, een offerte-aanvraag kan indienen of een product of dienst kan kopen.  

5. MAAK JE WEBSITE MOBIELVRIENDELIJK

Het aantal mobiele internetgebruikers blijft maar stijgen. Smartphones worden elke dag belangrijker voor consumenten voor het maken van aankoopbeslissingen. Het aantal zoekopdrachten in Google via mobiel overstijgt zelfs het aantal via desktop.

Een website die zich niet automatisch aanpast aan het scherm van je bezoekers, zorgt voor een slechte user experience op smartphones. En daardoor verlaten vele mobiele gebruikers jouw website zonder actie te ondernemen.

GRATIS EN VRIJBLIJVEND INTRODUCTIEGESPREK

Wil je een website die makkelijk bezoekers omzet in klanten? En wil je jouw website verbeteren? Contacteer dan Yellowshape, een digital agency in Antwerpen voor websites, online marketing en website-optimalisatie.

Don't waste time

Bespreek uw project met een expert en krijg directe feedback over hoe we uw uitdagingen zouden aanpakken

Gratis en vrijblijvend advies

Geen tijd te verliezen: we bellen je voor een korte afstemming. Hier bepalen we samen de volgende stappen.

We gaan elkaar ontmoeten, het wordt spannend. Laten we er direct in duiken en geen tijd verspillen. We bellen u om vragen te stellen om uw bedrijf en uitdagingen te begrijpen. Met deze informatie zullen we u vertellen hoe we het zouden aanpakken als we in uw positie zouden zijn.

Wat is jouw naam?
Please fill out this field
Please fill out this field
Vorige
Hoe kunnen we je bereiken?
Please fill out this field
Please fill out this field
Vorige
Bedankt  voor uw interesse in onze oplossingen! We reageren zo snel mogelijk op je  bericht!
Oeps! Er  is iets misgegaan bij het verzenden van het formulier.