Yellowshape
Ons denken
Slaagt je webshop erin om je producten en diensten te verkopen? Dit doe je misschien verkeerd!

1. ZELDEN ZICHTBAAR IN ZOEKRESULTATEN

Consumenten zoeken online naar producten en diensten via zoekmachines. De reden dat je misschien minder verkoopt dan gehoopt is dat je producten zelden zichtbaar zijn in de zoekresultaten. Als dit het geval is, heb je hulp nodig met je SEO. Een voor SEO geoptimaliseerde website zal hoger scoren in zoekmachines, waardoor het makkelijker is om gevonden te worden door potentiële klanten. SEo koppelen aan SEA(search engine advertising) zal je verkoop nog verder doen stimuleren.

2. LADEN DUURT EEUWIG

Je website is zichtbaar in de zoekresultaten maar je verkoopt nog steeds geen producten of diensten? Misschien ligt het probleem wel bij de laadtijd van je site. Internetgebruikers zijn intolerant als websites meer dan 5 seconden nodig hebben om te laden. Misschien hebben je webdesigners je website verzwaard met onnodige afbeeldingen en andere elementen? Dit kan de laadtijd opmerkelijk vertragen. Dit probleem oplossen zal het aantal conversies op je website zeker een impuls geven.

Website snelheid

3. NIET MOBIELVRIENDELIJK

Als je recente ontwikkelingen binnen de SEO hebt opgevolgd, zal je misschien geleerd hebben dat meer dan 50% van de internetgebruikers surfen op mobiele toestellen. Dit is vooral zo wanneer mensen onderweg zijn, op reis of even pauze hebben. Een website zonder responsive design hebben kan je online marketing inspanningen serieus hinderen. Een website die mobiel-vriendelijk is behaalt ook een betere ranking in Google.

4. HET DOEL IS NIET DUIDELIJK

Als je bezoekers niet kunnen achterhalen waar je website eigenlijk over gaat, zullen ze verward raken en je site misschien verlaten. Vertel hen daarom zo snel mogelijk wat je exact doet. Zorg ervoor dat je tagline of slogan duidelijk communiceren waar je zaak rond draait. Laat je bezoekers weten waarom ze om jouw bedrijf zouden moeten geven.

5. ER MOET EERST INGELOGD WORDEN

Inschrijvingen zijn goed om op de hoogte te blijven van je gebruikers. Maar vereis je een registratie alvorens een bezoeker je website kan gebruiken? Indien dit het geval is, kan dit één van de redenen zijn dat je bounce rate zo hoog is. Mensen willen iets eerst kunnen testen alvorens ze een beslissing maken. Ze laten registreren vooraleer ze je inhoud kunnen lezen zal er enkel toe leiden dat je hen afschrikt. Vermijd daarom agressieve registratieformulieren.

6. BEELDEN VAN LAGE KWALITEIT

Volgens een studie van de University of Minnesota zijn presentaties met beelden 43% meer doeltreffend. Bevat jouw productpagina beelden? Kunnen shoppers zien wat ze gaan kopen? Niemand wilt iets kopen dat ze niet kunnen zien. Maak daarom gebruik van kwaliteitsfoto’s om de aandacht van de bezoeker te trekken. Sterke beelden zullen er ook voor zorgen dat je producten meer gedeeld worden via social media.

Lage kwaliteit beelden

7. HET IS MOEILIJK OM JE PRODUCTEN TE VINDEN EN TE KOPEN

Hoe gemakkelijk is je productpagina te vinden? Is de naviagatie op je website intuïtief? Kunnen je bezoekers exact zoeken naar wat ze nodig hebben en de resultaten filteren? Indien niet, kan je best zo snel mogelijk contact opnemen met een webdesign bureau.

8. CONTACT OPNEMEN IS MOEILIJK

Je klanten moeten je makkelijk kunnen contacteren. Voorzie contactinformatie aan de onderzijde van elke pagina. Er is niets ergers dan potentiële klanten te verliezen die je daadwerkelijk probeerden te contacteren maar niet konden vinden hoe.

Hierboven staan enkele foutjes die veel websites tegenhouden om succesvol diensten of producten online te verkopen. Als je denkt nood te hebben aan verandering of niet zeker weet waar je probleem ligt, contacteer Yellowshape dan voor gepersonaliseerde hulp. We zijn een webdesign bureau dat er 100% voor gaat om jou te helpen slagen.

Don't waste time

Bespreek uw project met een expert en krijg directe feedback over hoe we uw uitdagingen zouden aanpakken

Gratis en vrijblijvend advies

Geen tijd te verliezen: we bellen je voor een korte afstemming. Hier bepalen we samen de volgende stappen.

We gaan elkaar ontmoeten, het wordt spannend. Laten we er direct in duiken en geen tijd verspillen. We bellen u om vragen te stellen om uw bedrijf en uitdagingen te begrijpen. Met deze informatie zullen we u vertellen hoe we het zouden aanpakken als we in uw positie zouden zijn.

Wat is jouw naam?
Please fill out this field
Please fill out this field
Vorige
Hoe kunnen we je bereiken?
Please fill out this field
Please fill out this field
Vorige
Bedankt  voor uw interesse in onze oplossingen! We reageren zo snel mogelijk op je  bericht!
Oeps! Er  is iets misgegaan bij het verzenden van het formulier.