Yellowshape
Ons denken
Vijf belangrijke verschillen tussen een website voor mobiel en desktop

1. VERGEET KLIKKEN EN SCROLLEN

Een muis? Neen, dat hebben mobiele gebruikers niet. Vergeet dus het principe van klikken en scrollen. Een mobiel webdesign moet het drukken en swipen met de duim vergemakkelijken.

En dat betekent onder meer grote knoppen. Sommige mensen lijden immers aanhet dikke-duimen-syndroom. Of vermijd dat knoppen dicht bij de rand van een scherm staan. Zorg dat je bezoekers bovendien niet té veel moeten swipen doorheen lange blokken content.

2. HOU REKENING MET TRAGE PROCESSOREN

Mobiele apparaten zijnminder krachtigdan desktopcomputers. Ze doen er dus langer over om sommige pagina’s te laden. Hou het design van je mobiele website daarom simpel. Vermijd slideshows en interactieve formulieren.

3. MAAK ALLES SNEL VINDBAAR

Surfen op mobiele apparaten? Dat gebeurt meestal ‘on the go’: in een lift, op het openbaar vervoer of tussen meetings. Informatie moet dussnel beschikbaarzijn. Vindt de bezoeker niet onmiddellijk wat hij zoekt? Dan is hij weg.

Webdesign mobiel desktop

Denk na over wat je potentiële klanten van jou willen. En zorg dat het makkelijk vindbaar is met een logische paginastructuur. Schrap ook overbodige zaken op de homepage, zoals een ‘over ons’-sectie. Daar heeft een mobiele bezoeker met weinig tijd geen boodschap aan.

4. DENK AAN LASTIGE KLAVIEREN

Informatie invoeren op desktop is handig, want je werkt met een toetsenbord. Een ander verhaal bij mobiele apparaten: je bezoekers moeten namelijk typen meteen klein klavierop hun scherm. Dat is frustrerend. Al zeker voor die bezoekers met een dikke duim.

Bij het opvragen van gegevens beperk je bijgevolg best het aantal velden in een formulier. Of werk bijvoorbeeld met een automatische login die gelinkt is aan hun Facebook-, Google- of Twitter-account.

5. LET OP DE SCHERMBREEDTE

Alle desktopschermen zijn liggend. Mobiele schermen dan weer staand. Pas dus de lay-out van je webpagina’s aan. Je hebt immers minder breedte om je verhaal uit te beelden.

Beperk het aantal kolommen. Idealiter gebruik je zelfs maar één kolom. En ook: zet de navigatie vanboven in plaats van beneden.

Ben je geïnteresseerd in een mobiele, responsive website die rendeert? Contacteer dan Yellowshape, een digital agency in Antwerpen voor de digitale zichtbaarheid van bedrijven. Wij verzorgen graag de ontwikkeling van je mobiele website.

Don't waste time

Bespreek uw project met een expert en krijg directe feedback over hoe we uw uitdagingen zouden aanpakken

Gratis en vrijblijvend advies

Geen tijd te verliezen: we bellen je voor een korte afstemming. Hier bepalen we samen de volgende stappen.

We gaan elkaar ontmoeten, het wordt spannend. Laten we er direct in duiken en geen tijd verspillen. We bellen u om vragen te stellen om uw bedrijf en uitdagingen te begrijpen. Met deze informatie zullen we u vertellen hoe we het zouden aanpakken als we in uw positie zouden zijn.

Wat is jouw naam?
Please fill out this field
Please fill out this field
Vorige
Hoe kunnen we je bereiken?
Please fill out this field
Please fill out this field
Vorige
Bedankt  voor uw interesse in onze oplossingen! We reageren zo snel mogelijk op je  bericht!
Oeps! Er  is iets misgegaan bij het verzenden van het formulier.