Yellowshape
Ons denken
KPI Dashboard: wat is het en hoe helpt het jouw zaak?

WAT IS EEN KPI-DASHBOARD?

Wanneer je met de auto rijdt, kan je rekenen op instrumenten, wijzerplaten en meters op je dashboard. Zij vertellen jou alles wat je moet weten om al dan niet op tijd en in één stuk op je bestemming komen.

Zo kan je meteen zien of je genoeg brandstof hebt, hoe snel je rijdt en of de motor goed omgaat met je rijgedrag. Auto's hebben ook waarschuwingslichten die knipperen of rood worden wanneer je in de problemen zit.

Een KPI-dashboard doet hetzelfde voor je bedrijf. Een KPI-dashboard is namelijk een eenvoudige visuele weergave van de Key Performance Indicators (KPI’s) van jouw bedrijf.

Of met andere woorden: het is een overzicht van de belangrijkste informatie die de beslissingsmakers van jouw bedrijf nodig hebben om de vooropgestelde doelstellingen te bereiken. Het zijn statistieken die de dagelijkse processen en output van je bedrijf correct weergeven.

WAAROM IS EEN KPI-DASHBOARD HANDIG?

Een KPI-dashboard biedt informatie waarmee je problemen kan oplossen nog voordat ze problemen worden en de prestaties van je bedrijf beïnvloeden. Met een strategisch KPI-dashboard kijk je naar het verleden en het heden om een beter beeld te krijgen van wat de toekomst kan brengen.

Zo is het mogelijk om te zoeken naar obstakels en uitdagingen waarmee jouw bedrijf te maken kan krijgen. Het is de perfecte manier om jouw strategische doelen te bereiken. Denk maar aan winstprojecties, groei van het marktaandeel, enzovoort.

Een callcenter bijvoorbeeld kan gebruiken maken van een KPI-dashboard om het aantal gesprekken, de gemiddelde wachttijd in de wacht en de gemiddelde duur van de gesprekken weer te geven in handige statistieken.

MAAK NU PROFESSIONELE KPI-DASHBOARDS MET BEHULP VAN EXPERTS!

Het is geen sinecure om een KPI-dashboard te maken.  Zo hoor je de juiste KPI’s, weergave en statistieken te bepalen. Werk nu samen met Yellowshape, een ervaren digital agency uit Antwerpen, gespecialiseerd in online marketing, webontwikkeling en applicaties. Contacteer ons nu!

Don't waste time

Bespreek uw project met een expert en krijg directe feedback over hoe we uw uitdagingen zouden aanpakken

Gratis en vrijblijvend advies

Geen tijd te verliezen: we bellen je voor een korte afstemming. Hier bepalen we samen de volgende stappen.

We gaan elkaar ontmoeten, het wordt spannend. Laten we er direct in duiken en geen tijd verspillen. We bellen u om vragen te stellen om uw bedrijf en uitdagingen te begrijpen. Met deze informatie zullen we u vertellen hoe we het zouden aanpakken als we in uw positie zouden zijn.

Wat is jouw naam?
Please fill out this field
Please fill out this field
Vorige
Hoe kunnen we je bereiken?
Please fill out this field
Please fill out this field
Vorige
Bedankt  voor uw interesse in onze oplossingen! We reageren zo snel mogelijk op je  bericht!
Oeps! Er  is iets misgegaan bij het verzenden van het formulier.