Yellowshape
Ons denken
Tips voor SEO optimalisatie

BEPAAL RELEVANTE KEYWORDS

Jouw potentiële klanten typen in de zoekbalk van Google of een andere zoekmachine niet je bedrijfsnaam, maar wel de producten en diensten die ook jouw zaak aanbiedt. Doe dus onderzoek naar welke keywords of sleutelwoorden ze precies gebruiken.

Een handige, gratis tool is Google Keyword Planner. Hier kan je het zoekvolume van bepaalde sleutelwoorden onderzoeken. Kies diegenen waar het meest op gezocht wordt en verwerk ze in de teksten van je website.

DOE RESEARCH NAAR JE CONCURRENTIE

Wanneer je weet welke sleutelwoorden relevant zijn, kan je ze zelf eens typen in de zoekbalk van Google. Zo zie je onmiddellijk wie je concurrenten zijn, namelijk de eerste tien à vijftien zoekresultaten.

Kijk naar de inhoud van hun website. Over welke onderwerpen schrijven ze? Hoe lang zijn hun teksten? Hoe zijn de teksten opgebouwd? Op welke manier zijn ze nuttig voor de doelgroep?

SCHRIJF STERKE CONTENT

Nu je een beeld hebt van je concurrentie, ken je ook hun zwakke plekken. Zorg dat jouw bedrijf het beter doet op die punten. Zo niet, kan je nooit hoger dan hen in de zoekresultaten verschijnen.

Tips seo optimalisatie


Pas die kennis toe op al je teksten. Het maakt niet uit of het gaat over een blog, je homepage of je diensten- of productpagina’s. Wees grondig. Uitgebreid. Gedetailleerd. Je teksten moeten een meerwaarde betekenen voor de bezoeker.

GEBRUIK JE SLEUTELWOORDEN O-VE-RAL

De page title is de titel die een pagina heeft in de zoekresultaten van Google. De meta description is de beschrijving over de inhoud van die pagina. Het is belangrijk om je sleutelwoorden te verwerken in zowel de page title als de meta description. Google hecht er namelijk waarde aan, waardoor je pagina’s hoger in de ranking komen te staan.

Plaats de sleutelwoorden ook in de titel op je pagina, bovenaan het artikel of stuk. Zo weet de bezoeker onmiddellijk dat hij juist zit, is hij eerder bereid om je tekst te lezen en blijft hij langer op je website. En dat komt ook je ranking ten goede.

Geef je afbeeldingen de juiste titel mee. Schrijf een accurate beschrijving met de juiste sleutelwoorden. Voeg alt tags en captions toe om de rol van een afbeelding op je pagina te verduidelijken.

Als je afbeeldingen zijn geoptimaliseerd, worden ze geïndexeerd in Google Afbeeldingen. En dat is een handige manier om een website vindbaar te maken op Google.

Een andere manier van websiteoptimalisatie in Google, is met je URL. In plaats van te werken met cijfers, gebruik je best sleutelwoord(en) in het deel na de extensie.

WERK MET INTERNAL EN EXTERNAL LINKS

Zorg in alle artikels en blogs op je website voor internal links. Verwijs dus in iedere tekst naar een blog of artikel op een andere pagina van je website.

Of nog beter: zorg dat anderen vanuit hun website naar jouw artikels of blogs verwijzen. Dat heet external links. Google beschouwt je zo als een autoriteit in je werkveld. En dat betekent dat je een hogere ranking krijgt in de zoekresultaten.

Ben je overtuigd door deze SEO optimalisatie tips? En pleit je eerder voor een professionele aanpak voor de SEO van jouw website? Contacteer dan Yellowshape, een onlinemarketing bureau in Antwerpen voor de digitale zichtbaarheid van bedrijven. Wij verzorgen graag jouw SEO-verhaal.

Don't waste time

Bespreek uw project met een expert en krijg directe feedback over hoe we uw uitdagingen zouden aanpakken

Gratis en vrijblijvend advies

Geen tijd te verliezen: we bellen je voor een korte afstemming. Hier bepalen we samen de volgende stappen.

We gaan elkaar ontmoeten, het wordt spannend. Laten we er direct in duiken en geen tijd verspillen. We bellen u om vragen te stellen om uw bedrijf en uitdagingen te begrijpen. Met deze informatie zullen we u vertellen hoe we het zouden aanpakken als we in uw positie zouden zijn.

Wat is jouw naam?
Please fill out this field
Please fill out this field
Vorige
Hoe kunnen we je bereiken?
Please fill out this field
Please fill out this field
Vorige
Bedankt  voor uw interesse in onze oplossingen! We reageren zo snel mogelijk op je  bericht!
Oeps! Er  is iets misgegaan bij het verzenden van het formulier.