Yellowshape
Ons denken
Sterren in Google: zorgen reviews voor meer klanten?

SUCCESVOL REVIEWS VERZAMELEN EN KLANTEN WINNEN MET YELLOWSHAPE

Reviews of beoordelingen winnen steeds meer aan belang bij onlinemarketing. Mensen kijken immers altijd naar elkaar bij hun zoektocht naar een product of dienst. Ze hechten belang aan de meningen van anderen, want die zijn betrouwbaarder dan platte reclame of advertenties.

Google speelt daar handig op in door de invoering van sterren bij de zoekresultaten. Zij visualiseren de mening van mensen die reeds gebruikmaakten van een bepaald product of dienst. Eerst zag je ze voornamelijk bij webshops, maar gewone websites gebruiken ze ook steeds vaker. Maar de vraag is: klikken mensen vaker op zoekresultaten met sterren? Ligt de doorklikratio daadwerkelijk hoger dan bij zoekresultaten zonder sterren?

Google reviews

WAT TOONT ONDERZOEK AAN?

De marketingwebsite CXL deed onderzoek naar de prestaties van sterren naast de organische zoekresultaten. Conclusie? De doorklikratio lag bij pagina’s met sterren zo’n 35 procent hoger dan voorheen.

Als je gebruik maakt van sterren, heb je zelfs 97 procent kans dat een potentiële klant klikt op jouw pagina en niet op die van een concurrent zonder sterren. Met andere woorden: mensen geven quasi altijd de voorkeur aan een zoekresultaat met sterren.

Sterren fungeren eigenlijk als een ‘certificaat van vertrouwen’. Ze zijn een vorm van sociale controle en trekken makkelijk de aandacht van de bezoeker. Met reviews en sterren in Google trek je dus ongetwijfeld meer klanten aan.

HOE STIMULEER JE DE STERREN IN DE ZOEKRESULTATEN?

Om ervoor te zorgen dat er sterren naast je pagina in de zoekresultaten komen, kan je jouw klanten en relaties vragen om in Google een positieve review te geven. Reviews verzamelen kan op verschillende manieren:

  • e-mail
  • sms
  • reviewsysteem

Op het moment dat jouw klanten jouw producten of diensten hebben ontvangen, kan je dus makkelijk zelf reviews per mail of sms vragen. Wanneer Google 30 tot 40 beoordelingen heeft verzameld, verschijnen er sterren naast je zoekresultaat. Het nadeel van deze doe-het-zelf-methode? Het is enorm tijdverslindend.

REVIEWSYSTEEM

Om tijd uit te sparen, kan je ook gebruikmaken van een reviewsysteem. Zo'n systeem automatiseert het verkrijgen van reviews. Hoe? Wanneer een klant bij jou een aankoop heeft gedaan, stuurt het systeem automatisch een mail met de vraag om een beoordeling te plaatsen over je bedrijf.

Ook maakt het reviewbedrijf het technisch mogelijk om het reviewsysteem te koppelen aan je website. Zo ziet Google dat je reviews verzamelt, waardoor ze automatisch sterren aan je website koppelen in de zoekresultaten.

SUCCESVOL REVIEWS VERZAMELEN EN KLANTEN WINNEN MET YELLOWSHAPE

Ben je geïnteresseerd in professioneel advies over je visibiliteit in de zoekresultaten van Google? Wil je hoog scoren? Sterren en reviews krijgen? Contacteer dan Yellowshape, een digital agency in Antwerpen voor de digitale zichtbaarheid van bedrijven. Wij stellen graag samen met jou een effectief plan op om hoog te scoren in de zoekresultaten.

Don't waste time

Bespreek uw project met een expert en krijg directe feedback over hoe we uw uitdagingen zouden aanpakken

Gratis en vrijblijvend advies

Geen tijd te verliezen: we bellen je voor een korte afstemming. Hier bepalen we samen de volgende stappen.

We gaan elkaar ontmoeten, het wordt spannend. Laten we er direct in duiken en geen tijd verspillen. We bellen u om vragen te stellen om uw bedrijf en uitdagingen te begrijpen. Met deze informatie zullen we u vertellen hoe we het zouden aanpakken als we in uw positie zouden zijn.

Wat is jouw naam?
Please fill out this field
Please fill out this field
Vorige
Hoe kunnen we je bereiken?
Please fill out this field
Please fill out this field
Vorige
Bedankt  voor uw interesse in onze oplossingen! We reageren zo snel mogelijk op je  bericht!
Oeps! Er  is iets misgegaan bij het verzenden van het formulier.