Yellowshape
Ons denken
Goedkoop klanten werven als startup doe je zo

Klassieke marketingkanalen vragen op tijd en stond om vette cheques. En wanneer die stoppen, komen er ook geen nieuwe klanten meer binnen. Beter investeer je in de optimalisatie van je eigen website, want dat is een investering die blijft renderen.

CONTENTMARKETING

Een mooie website zonder sterke teksten? Wel, dat is een lege huls. Als je geen nuttige informatie over je producten en diensten online zet, trek je geen bezoekers aan.

Denk maar aan webpagina’s met informatieve artikels, interessante blogs en converterende landingspagina’s. Zo zorgen websites met 100 tot 200 pagina’s doorgaans voor 2,5 keer meer leads dan die met 50 pagina’s of minder.

Als je nuttige informatie geeft aan je potentiële klanten, voelen ze zich onmiddellijk aangesproken. Zo schep je vertrouwen en word je een autoriteit. En ja, dat verkoopt wat makkelijker.

ZOEKMACHINE-OPTIMALISATIE (SEO)

Maar: je moet in de eerste plaats zorgen dat je potentiële klanten je website vinden. En dat doe je met Search Engine Optimization (SEO), oftewel zoekmachineoptimalisatie. Met SEO verbeter jij de teksten van je webpagina’s en ook hun positie in de zoekresultaten van Google.

Zoekmachine optimalisatie

Mensen gaan in de zoekmachine Google namelijk niet op zoek naar de naam van jouw bedrijf, maar naar de producten en diensten die ook jij aanbiedt. Bovendien kijkt niemand verder dan de eerste of tweede pagina van de zoekresultaten.

Dus: hoe hoger jouw website zichtbaar is in zoekmachines, hoe meer bezoekers hij trekt. Zo moet je de teksten van je webpagina’s opbouwen met de sleutelwoordendie je doelgroep in de zoekbalk van Google typt.

E-MAILMARKETING

Communicatie via e-mail blijft nog steeds een van de meest gebruikte en efficiënte kanalen om je klanten of medewerkers digitaal te benaderen. Zeker met de opkomst van de smartphone beleeft e-mail een tweede leven. Iedereen valt nu altijd en overal eenvoudig te bereiken.

Ook voor commerciële doeleinden is een nieuwsbrief versturen uiterst geschikt door het gebruiksgemak en de veelzijdigheid.

De kracht van een marketingcampagne via e-mail komt pas echt tot uiting bij de analyse van de gegevens achteraf. Zo kan je bijvoorbeeld:

  • uitgebreide statistieken bekijken om af te leiden wie je mailing opende en hoe vaak,
  • wie geklikt heeft op de links in de mail
  • of zelfs wie zich uitschreef.

Aan de hand van deze cruciale informatie kan u uw volgende nieuwsbrief optimaliseren en zo tot meer conversies komen.

CONVERSIERATIO-OPTIMALISATIE

Hebben bovenstaande marketingtechnieken voor meer trafiek naar je website gezorgd? Dan hoor je nu die bezoekers om te zetten tot klanten.

En dat doe je met een converterend webdesign. Zo kan je gebruik maken van bijvoorbeeld call-to-action-knoppen, een handige navigatie en een gestructureerde opbouw.

SOCIALE MEDIA-MARKETING

Je kan niet eender wat posten op je sociale media. Zo hoor je na te denken over de volgende vragen:

  • Hoe vaak post je?
  • Op welke momenten plaats je een post?
  • Wat post je?

Alles hangt af van je medium en doelgroep. Op Facebook, Twitter en LinkedIn plaats je best content, op Pinterest en Instagram dan weer afbeeldingen. Met een effectief marketingplan haal je alles uit je sociale media.

GOOGLE ANALYTICS

Met Google Analytics kan je tenslotte statistieken van je website verzamelen. Zo krijg je een duidelijk beeld van het aantal bezoekers, het profiel van de bezoekers en paginaweergaves. Met deze informatie kan je indien nodig je marketingplan bijsturen en verbeteren.

Heb jij een startup? En ben je een klantenbestand aan het opbouwen? Contacteer dan Yellowshape, een digital agency in Antwerpen voor de digitale zichtbaarheid van bedrijven. Wij stellen graag samen met jou een effectief marketingplan op in lijn van je bedrijfsdoelen.

Don't waste time

Bespreek uw project met een expert en krijg directe feedback over hoe we uw uitdagingen zouden aanpakken

Gratis en vrijblijvend advies

Geen tijd te verliezen: we bellen je voor een korte afstemming. Hier bepalen we samen de volgende stappen.

We gaan elkaar ontmoeten, het wordt spannend. Laten we er direct in duiken en geen tijd verspillen. We bellen u om vragen te stellen om uw bedrijf en uitdagingen te begrijpen. Met deze informatie zullen we u vertellen hoe we het zouden aanpakken als we in uw positie zouden zijn.

Wat is jouw naam?
Please fill out this field
Please fill out this field
Vorige
Hoe kunnen we je bereiken?
Please fill out this field
Please fill out this field
Vorige
Bedankt  voor uw interesse in onze oplossingen! We reageren zo snel mogelijk op je  bericht!
Oeps! Er  is iets misgegaan bij het verzenden van het formulier.