Start nooit een campagne zonder een plan. En om zo’n plan op te stellen, hoor je eerst twee vragen te beantwoorden: welk doel wil je bereiken met je sociale media? En op welke sociale media is jouw doelgroep actief?
Wanneer je een antwoord hebt op die vragen, maak je een plan op voor ieder kanaal. Je communicatie op Facebook hoort bijvoorbeeld anders te zijn dan die op Instagram of Twitter. Een kmo focust zich om te beginnen best op maximum drie kanalen, anders hou je moeilijk een overzicht.
Verwerk in je campagneplan hoe vaak je post op een bepaald medium. Op Facebook en Twitter beweegt de doelgroep sneller dan op Instagram of Snapchat. En dus moet je er regelmatiger op posten.
Denk ook na over welke content je wilt publiceren. Wat werkt bij je doelgroep en wat niet? Je doelpubliek volgt misschien wel honderden mensen of bedrijven. Je hoort ze dus te prikkelen om op te vallen.
Volgers genereren. Dat is meestal het struikelblok bij het opstarten van een bedrijfsaccount op sociale media. Een goede techniek: een partnerschap aangaan met een bedrijf dat al een groot aantal volgers heeft.
Wanneer zo’n bedrijf jouw zaak tagt in een post, bereik je hun volgers. En dat levert je mogelijk heel wat likes op. De ‘aanbeveling’ van je partner zorgt er immers voor dat mensen je zaak te zien krijgen én vertrouwen.
Alles moet snel gaan op sociale media. Een tekst lezen of een link openen vraagt meer tijd van je volgers dan het bekijken van een afbeelding.
Daarom zijn afbeeldingen ook zo populair. Kijk maar naar het succes van Instagram of Pinterest. Maar ook op Facebook worden afbeeldingen het vaakst gedeeld en geliket.
Met enkel posten haal je het niet. De naam zegt het eigenlijk al: op sociale media moet je sociaal uit de hoek komen:
De zoekfuncties op Facebook, Instagram, Twitter en andere sociale media werken op dezelfde manier als zoekmachines zoals Google.
Wanneer mensen een sleutelwoord typen in de zoekbalk, filtert het medium alle teksten en accounts die dat bepaald woord bevatten. Gebruik in jouw posts dus sleutelwoorden waar je op wilt gevonden worden.
Mensen gaan ook actief op zoek naar bepaalde hashtags. Je weet wel, dit teken: #. Geef je posts dus nuttige hashtags mee. Vooral op Twitter en Instagram.
Ieder sociaal medium heeft wel bepaalde groepen. Denk maar aan Facebook Groups, Twitter Chats of LinkedIn Groups. Daar delen mensen en bedrijven met gemeenschappelijke interesses of doelen informatie uit.
Door deel te nemen of zelf een groep aan te maken, wordt jouw zaak een autoriteit in je werkveld. Zo genereer je meer volgers en zijn anderen geneigd om je posts te delen.
Volg al je sociale media op. Anders weet je niet of je investeringen daadwerkelijk leads en dus inkomsten opleveren.
Een professionaal agentschap laat jouw sociale media écht renderen. Mét technieken die resultaten opleveren. Contacteer Yellowshape, een digital agency in Antwerpen voor de digitale zichtbaarheid van bedrijven. Wij verzorgen graag jouw campagnes op sociale media.
Bespreek uw project met een expert en krijg directe feedback over hoe we uw uitdagingen zouden aanpakken
Gratis en vrijblijvend advies
Geen tijd te verliezen: we bellen je voor een korte afstemming. Hier bepalen we samen de volgende stappen.
We gaan elkaar ontmoeten, het wordt spannend. Laten we er direct in duiken en geen tijd verspillen. We bellen u om vragen te stellen om uw bedrijf en uitdagingen te begrijpen. Met deze informatie zullen we u vertellen hoe we het zouden aanpakken als we in uw positie zouden zijn.