Yellowshape
Ons denken
8 SEO-tips voor je webshop

ZOEKWOORDANALYSE

Leer jouw doelgroep kennen. Mensen gaan immers niet op zoek naar jouw webshop, want ze hebben nog nooit van jou gehoord. Ze gaan dus op zoek naar de producten die je aanbiedt. En dat doen ze met zoekmachines als Google.

Jij moet te weten komen welke zoekwoorden ze in Google typen. Denk goed na over alle sleutelwoorden die jouw doelpubliek zou kunnen gebruiken in de zoektocht naar jouw producten. Die zoekwoorden verwerk je tenslotte in je eigen teksten, waardoor jouw webshop hoger scoort in Google.

Een professioneel SEO-bedrijf bezit de nodige tools en technieken om het zoekgedrag van jouw doelgroep helemaal te analyseren. Ervaren professionals voeren een grondige zoekwoordenanalyse uit. Zo ben je zeker dat jouw klanten hun weg vinden naar je webshop.

UNIEKE PRODUCTOMSCHRIJVINGEN

We beseffen het: vaak heb je niet de tijd om veel werk te besteden aan de omschrijvingen van je producten. Het lijkt je totaal niet belangrijk. Je kopieertdus simpelweg de beschrijvingen die jouw leverancier gebruikt of je houdt het op enkele kernwoorden.

Begrijpelijk, maar toch raden we je aan om er wél bij stil te staan. Google heeft een voorkeur voor unieke inhoud. Eigen teksten. En uiteraard met de juiste sleutelwoorden.

Je hoeft niets uit je duim te zuigen. Baseer je op de inhoud van de teksten van de fabrikant, maar dan anders verwoord. Of roep de hulp in van een ervaren SEO-agency. In ieder geval zorg je best voor eigen inhoud.

REVIEWS

Een handige manier om unieke inhoud te verzamelen? Vraag jouw klanten om reviews te plaatsen over producten van je webshop.

Bied de klant een korting aan op een volgende aankoop in ruil voor een review, bijvoorbeeld. Of neem de verzendkosten van het pakketje op jou. Dat verhoogt het percentage van unieke tekst en laat jouw webshop dus hoger scoren in Google.

SEO voor webshops

URL

Zoekmachines zijn robotten, maar daarom hoef je nog niet in codetaal te schrijven. Bij het maken van een URL gebruik je dus best woorden in plaats van cijfers. Dus: beschrijvende termen en geen codes. Een sterke URL is immers leesbaar en begrijpbaar. Kijk maar naar de volgende voorbeelden:

Niet: www.voorbeeld.be/15895prod8c

Wél: www.voorbeeld.be/koffiemachine/blauw-5liter

PAGINATITELS

Bij het verzinnen van paginatitels moet je goed nadenken over de essentie van de pagina. Hét woord dat de pagina bondig samenvat. Dat sleutelwoord zet je helemaal vooraan.

Let er zeker op dat de titel niet meer dan 512 pixels bevat, wat overeenkomt met zo’n 60 karakters. Google rekent namelijk in pixels in plaats van karakters.

FOTO'S & AFBEELDINGEN

Ook foto’s en afbeeldingen hebben invloed op de positie van jouw webshop in de zoekresultaten van Google. Met enkele kleine ingrepen zorg je ervoor dat de foto’s van jouw producten hoog scoren in Google Afbeeldingen.

  • Een goede bestandsnaam: maak een korte beschrijving met belangrijke sleutelwoorden, maar gebruik geen nummer of afkorting.
  • Let op het juiste formaat van de afbeelding, want anders daalt de snelheid van je webshop.
  • Schrijf een sterke title- en alt-attribuut.

INTERNE LINKS EN BACKLINKS

Zoekmachines én jouw klanten houden van interne links. Dat zijn links die verwijzen naar een andere pagina van jouw webshop. De waarde van jouw webwinkel wordt zo verdeeld over meerdere pagina’s.

Backlinks zijn dan weer verwijzingen van andere websites naar jouw webshop. Die kan je bekomen door een autoriteit te worden op jouw werkgebied, interessante content aan te bieden en actief te zijn op sociale media.

MINIMUM AAN KLIKKEN

Hoe minder inspanning de klant moet leveren, hoe groter de kans dat hij een aankoop doet. En dat hij op jouw webshop blijft en niet surft naar een concurrent. Zorg dus dat jouw homepage nooit meer dan één of twee kliks verwijderd is van jouw andere pagina’s. Zo niet, raakt de bezoeker verloren in een wirwar aan pagina’s.

Ben je overtuigd van het nut van een sterke SEO-strategie voor jouw webshop? Contacteer dan Yellowshape, een SEO-bedrijf uit Antwerpen voor de digitale zichtbaarheid van onlinebedrijven. Wij begeleiden jouw webshop graag bij het opmaken van een jouw SEO-strategie.

Don't waste time

Bespreek uw project met een expert en krijg directe feedback over hoe we uw uitdagingen zouden aanpakken

Gratis en vrijblijvend advies

Geen tijd te verliezen: we bellen je voor een korte afstemming. Hier bepalen we samen de volgende stappen.

We gaan elkaar ontmoeten, het wordt spannend. Laten we er direct in duiken en geen tijd verspillen. We bellen u om vragen te stellen om uw bedrijf en uitdagingen te begrijpen. Met deze informatie zullen we u vertellen hoe we het zouden aanpakken als we in uw positie zouden zijn.

Wat is jouw naam?
Please fill out this field
Please fill out this field
Vorige
Hoe kunnen we je bereiken?
Please fill out this field
Please fill out this field
Vorige
Bedankt  voor uw interesse in onze oplossingen! We reageren zo snel mogelijk op je  bericht!
Oeps! Er  is iets misgegaan bij het verzenden van het formulier.