Yellowshape
Ons denken
SEO of SEA: wat is het best voor jouw zaak?

WAAR STAAN SEO EN SEA PRECIES VOOR?

SEO staat voor Search Engine Optimization oftewel zoekmachine-optimalisatie. In dat proces optimaliseren we jouw website, zodat zoekmachines je webpagina’s hoger rangschikken in de ‘organische resultaten’. En dus boven de pagina’s van je directe concurrenten.

Er zijn allerlei technieken die vallen onder de noemer SEO, namelijk:

  1. De optimalisatie van de structuur en inhoud van je website.
  2. Een zoekwoordenanalyse. Zo zien we met welke zoekwoorden consumenten naar je producten of diensten zoeken. Die zoekwoorden verwerken we dan in de content van je website, zodat potentiële klanten op jouw website belanden.
  3. De maximalisatie van externe backlinks, wat we ook wel ‘link building’ noemen. Met linkbuilding zorgen de specialisten voor relevante links op andere websites, die naar jouw website verwijzen. Op deze manier word je een autoriteit in je werkgebied, krijg je meer bezoekers en scoor je hoger in Google.

SEA staat voor Search Engine Advertising, ook wel PPC of Pay-Per-Click genoemd. Het is het proces van adverteren op Google en andere vergelijkbare zoekmachines. Advertentieresultaten worden bovenaan en rechts van de organische resultaten van zoekmachines weergegeven.

Is Pay-Per-Click wartaal voor jou? Wel, dat is eigenlijk een bekende betaalmethode in de marketing. Het betekent eigenlijk dat je enkel betaalt wanneer een potentiële klant op je adverenties klikt.

VOORDELEN SEO

1. Kosteloos

Je stijgt geleidelijk in de zoekresultaten zonder geld uit te geven aan advertenties.

2. Meer bezoekers:

Een hogere positie in Google levert jou ongetwijfeld meer bezoekers op.

3. Verhoogde credibiliteit:

Omdat de pagina’s van jouw website steeds bovenaan verschijnen, krijg je een geloofwaardige reputatie en wordt jouw bedrijf een autoriteit in je werkveld.

4. Blijvend resultaat:

Zolang je doorgaat met SEO blijft jouw bedrijf gegarandeerd hoog scoren in de zoekmachines. Het is een continue investering op lange termijn.

5. Gebruiksvriendelijke website:

De veranderingen die je doorvoert aan de structuur en inhoud van je website, komt de gebruikservaring van jouw bezoekers ten goede. En daardoor blijven ze natuurlijk langer.

NADELEN SEO

Het voornaamste nadeel van SEO? Het is een werk van lange adem. Jouw website komt niet van de ene op de andere dag helemaal bovenaan in de zoekresultaten van zoekmachines.

Bovendien moet je jouw SEO-inspanningen continue voortzetten, anders krijgt jouw website weer geleidelijk een lagere positie in Google.

VOORDELEN SEA

1. Eerste positie:

Als jouw advertenties sterk zijn, verschijn je écht helemaal bovenaan in de zoekresultaten, zelfs nog boven de ‘organische’ zoekresultaten of de resultaten die behaald zijn met SEO.

2. Direct resultaat:

Zodra je start met de campagne, gaan jouw advertenties live. Je hoeft niet maandenlang bezig te zijn om resultaat te zien, zoals dat met SEO wel het geval is.

3. Meetbaar:

Google Adwords houdt continue de statistieken bij over de prestaties van jouw campagne. Zo zie je welke advertenties het best scoren en kan je bijsturen waar nodig.

NADELEN SEA

1. Niet gratis:

SEA is niet kosteloos. Zo betaal je per click op je advertenties. Je bepaalt een dagelijks budget. En op is op. Geen budget, geen advertenties.

2. Geen blijvend resultaat:

Zodra je stopt met SEA, sta je niet langer bovenaan in de zoekresultaten en is jouw bedrijf plots onzichtbaar, tenzij je natuurlijk ook organische zoekresultaten hebt.

WERK NU SAMEN SEO- EN SEA-EXPERTEN VOOR EEN HOGE POSITIE IN GOOGLE!

Ben je geïnteresseerd in een succesvolle zoekmachine-marketingcampagne voor jouw bedrijf? Contacteer dan Yellowshape, een digital agency in Antwerpen voor websites, online marketing en website-optimalisatie.

Don't waste time

Bespreek uw project met een expert en krijg directe feedback over hoe we uw uitdagingen zouden aanpakken

Gratis en vrijblijvend advies

Geen tijd te verliezen: we bellen je voor een korte afstemming. Hier bepalen we samen de volgende stappen.

We gaan elkaar ontmoeten, het wordt spannend. Laten we er direct in duiken en geen tijd verspillen. We bellen u om vragen te stellen om uw bedrijf en uitdagingen te begrijpen. Met deze informatie zullen we u vertellen hoe we het zouden aanpakken als we in uw positie zouden zijn.

Wat is jouw naam?
Please fill out this field
Please fill out this field
Vorige
Hoe kunnen we je bereiken?
Please fill out this field
Please fill out this field
Vorige
Bedankt  voor uw interesse in onze oplossingen! We reageren zo snel mogelijk op je  bericht!
Oeps! Er  is iets misgegaan bij het verzenden van het formulier.