Yellowshape
Ons denken
Wat is SEO? Verwar het niet met online adverteren

BETALEND VS ‘GRATIS’

Wat is SEO? En adverteren op Google? Het grootste verschil is in ieder geval de kost. Zo moet je voor online adverteren betalen. De bekendste vorm van online adverteren is SEA (Search Engine Advertising of zoekmachine-adverteren).

Je kent SEA ongetwijfeld als de advertenties die verschijnen in de zoekresultaten van Google. Bij SEA betaal je voor iedere klik die jouw advertenties krijgen. Je bepaalt in Google een dagelijks budget en op is op.

SEO is daarentegen ‘gratis’. Waarom we gratis tussen haakjes plaatsen? Wel, je betaalt aan Google geen enkele kost om jouw webpagina’s in de zoekresultaten te laten verschijnen. Dat is dus gratis.

Wel betaal je voor alle SEO-technieken die een digitaal agency als Yellowshape doet om jouw website hoog te laten scoren in Google. Je kan er uiteraard voor kiezen om niet te werken met een agency, maar het is geen sinecure om zonder een grondige kennis resultaten te boeken met SEO.

POSITIE IN GOOGLE

Betalende advertenties komenin Google altijd hoger dan organische zoekresultaten. Met organisch bedoelen we webpagina’s die dankzij SEO in de zoekresultaten verschijnen, zonder dat je ervoor betaald hebt.

De betalende advertenties herken je steeds aan het groene vierkantje met ‘Ad’. De positie in Google kan invloed hebben op het aantal bezoekers. Zo zijn jouw potentiële klanten wellicht eerder geneigd om te klikken op de eerste resultaten die ze zien, namelijk de advertenties.

Al is het ook mogelijk dat sommige mensen niet op advertenties willen klikken en liever naar beneden scrollen voor de organische zoekresultaten.

SNELHEID

Wanneer je start met online adverteren via Google Adwords, kunnen jouw advertenties in principe dezelfde dag al online staan. Je ziet dus direct resultaat op jouw inspanningen.

SEO is daarentegen een werk van lange adem. Je webpagina’s stijgen gestaag in de zoekresultaten van Google. Zo kan het maanden duren om met SEO-technieken jouw webpagina naar de top van de zoekresulaten te brengen.

CONVERSIE

Een bezoeker die op jouw webpagina’s beland via SEA is eerder geneigd om te converteren dan een bezoeker via SEO. Waarom? Betalende advertenties zijn zo geschreven dat ze een direct antwoord bieden op de vraag van jouw potentiële klant.

Na het klikken op de advertentie komt de bezoeker vervolgens terecht op een webpagina die volledig is opgebouwd om te leiden tot een conversie. De bezoeker wordt op zo’n pagina ‘geleid’ naar een contactformulier, zodat jij beschikt over zijn contactgegevens.

Dat is bij SEO niet het geval. De pagina’s op jouw website hebben namelijk als hoofddoel informeren, niet converteren.

GEBRUIKSVRIENDELIJKHEID

Of je nu kiest voor SEO of SEA: beide marketingtechnieken vragen om een grondige kennis. Als je resultaat op jouw inspanningen wil zien, tenminste. In de wereld van online marketing is er immers zoveel concurrentie dat je zonder professionele inzichtengeen resultaten boekt.

WERK NU SAMENMET EXPERTS VOOR EEN PROFESSIONELE WEBSITE

Ben je geïnteresseerd in een bedrijfswebsite die bezoekers omzet in klanten? Contacteer dan Yellowshape, een digital agency in Antwerpen voor websites, online marketing en website-optimalisatie.

Don't waste time

Bespreek uw project met een expert en krijg directe feedback over hoe we uw uitdagingen zouden aanpakken

Gratis en vrijblijvend advies

Geen tijd te verliezen: we bellen je voor een korte afstemming. Hier bepalen we samen de volgende stappen.

We gaan elkaar ontmoeten, het wordt spannend. Laten we er direct in duiken en geen tijd verspillen. We bellen u om vragen te stellen om uw bedrijf en uitdagingen te begrijpen. Met deze informatie zullen we u vertellen hoe we het zouden aanpakken als we in uw positie zouden zijn.

Wat is jouw naam?
Please fill out this field
Please fill out this field
Vorige
Hoe kunnen we je bereiken?
Please fill out this field
Please fill out this field
Vorige
Bedankt  voor uw interesse in onze oplossingen! We reageren zo snel mogelijk op je  bericht!
Oeps! Er  is iets misgegaan bij het verzenden van het formulier.