Yellowshape
Ons denken
Waarom je testimonials moet tonen en hoe je ze verzamelt

Testimonials en reviews zorgen voor meer authoriteit, bevestiging en vertrouwen. Mensen hechten namelijk belang aan de mening van anderen. Jouw potentiële klanten willen lezen wat andere consumenten vinden van jouw producten en diensten. Het is daarom belangrijk dat je website reviews en testimonials toont.

Jij kan immers schrijven wat je wilt over je zaak. Hoe mooi je woorden en beloftes ook klinken, je bezoekers geloven je niet zomaar. Pas als neutrale consumenten bevestigen dat jouw producten en diensten degelijk en betrouwbaar zijn, zal je website beter converteren.

Voorbeelden van testimonials

WAT ZIJN DE VOORDELEN VAN REVIEWS EN TESTIMONIALS OP JE WEBSITE?

MEER VERTROUWEN

Zoals hierboven beschreven, zorgen goede reviews voor vertrouwen. Ook herkennen je bezoekers zich in de verhalen van je klanten. Zo lezen ze over hoe jouw producten en diensten een meerwaarde bieden aan het leven van anderen. En dus mogelijk ook aan hun leven.

STIJGENDE CONVERSIE

Als je bezoekers vertrouwen hebben in je producten en diensten, zullen ze sneller tot een aankoop overgaan. En dus klanten worden. Reviews en testimonials doen het aantal conversies op je website stijgen.

HOGERE RANKING IN GOOGLE

Ook mooi meegenomen: testimonials en reviews bevatten mogelijk vele belangrijke sleutelwoorden over jouw producten en diensten. Hoe meer sleutelwoorden je website bevat, hoe hoger de positie van jouw bedrijf in Google. Lees zeker ook onze blog ‘6 stappen om hoger te scoren in Google’.

Bovendien zorgen we ervoor dat de reviews op je website zich in de zoekresultaten van Google tonen als sterren. Deze sterren wekken ook weer vertrouwen op en zorgen voor meer bezoekers op je website. Lees er meer over in onze blog ‘Zorgen sterren in Google voor meer kliks naar je website?’.

Nieuw dak in 24 uur reviews

HOE VERZAMEL JE REVIEWS EN TESTIMONIALS?

MAAK EEN VRAGENLIJST OP

Vraag je klanten niet om jou lukraak een review of testimonial te geven. Je krijgt wellicht wel positieve feedback, maar vaak niet wat je precies wilt horen. Het is beter om een gerichte vragenlijst voor te leggen aan je klanten. Zo kan je polsen naar hun meningen over aspecten van je zaak die jij in de verf wilt zetten.

SCHAKEL EEN COPYWRITER IN

De antwoorden in de vragenlijsten kan je niet zomaar online plaatsen. Vaak zijn ze onsamenhangend en bevatten ze gebrekkige zinsconstructies. Dat komt de boodschap allerminst ten goede. Daarom laat je een professionele copywriter best de vragenlijsten omvormen tot vlot leesbare reviews en testimonials.

WEES EERLIJK EN VERBLOEM NIET

Het is verleidelijk om alleen de goede kanten van jouw bedrijf te tonen in de testimonials en reviews. Helaas werkt dat niet. Niemand gelooft dat je klanten alleen maar mooie dingen te vertellen hebben over je producten en diensten. Een website met enkel vijfsterren-reviews en positieve verhalen wekt argwaan op.

Reviews verzamelen

VOORBEELDEN VAN TESTIMONIALS EN REVIEWS

Door onze inspanningen zag onze klant Nieuw Dak In 24 Uur het aantal conversies op hun website stijgen met maar liefst 400 %.

We maakten een moderne website die hun bezoekers overtuigt om contact met hen op te nemen. Hoe? Door volop reviews van hun klanten te gebruiken doorheen de website. Deze reviews zorgen ook in Google voor de weergave van sterren bij de link naar hun website.

Website optimalistie

GRATIS EN VRIJBLIJVEND INTRODUCTIEGESPREK

Ben je geïnteresseerd in reviews en testimonials op jouw website? Contacteer dan Yellowshape, een digital agency in Antwerpen voor websites, online marketing en website- optimalisatie. Onze copywriters en designers zorgen voor vlotte testimonials die je bezoekers overtuigen om klanten te worden.

Don't waste time

Bespreek uw project met een expert en krijg directe feedback over hoe we uw uitdagingen zouden aanpakken

Gratis en vrijblijvend advies

Geen tijd te verliezen: we bellen je voor een korte afstemming. Hier bepalen we samen de volgende stappen.

We gaan elkaar ontmoeten, het wordt spannend. Laten we er direct in duiken en geen tijd verspillen. We bellen u om vragen te stellen om uw bedrijf en uitdagingen te begrijpen. Met deze informatie zullen we u vertellen hoe we het zouden aanpakken als we in uw positie zouden zijn.

Wat is jouw naam?
Please fill out this field
Please fill out this field
Vorige
Hoe kunnen we je bereiken?
Please fill out this field
Please fill out this field
Vorige
Bedankt  voor uw interesse in onze oplossingen! We reageren zo snel mogelijk op je  bericht!
Oeps! Er  is iets misgegaan bij het verzenden van het formulier.