Yellowshape
Ons denken
Professionele website: 8 fouten om te vermijden op je bedrijfswebsite

1. ONDUIDELIJKE BOODSCHAP

Dit is wellicht de grootste dooddoener. Waarom? Eens de bezoeker op jouw pagina is beland, vormt hij zijn mening in minder dan een seconde. Als hij niet onmiddellijk ziet dat hij bij jou op de juiste plaats zit, klikt hij snel weg.

Ongeveer zo’n 46 procent van de internetgebruikers verlaat direct de website als het niet duidelijk is wat jouw bedrijf precies doet. Breng dus op z’n minst jouw producten en diensten naar de voorgrond, alsook testimonials, awards of belangrijke klanten.

2. NIET MOBIELVRIENDELIJK

Dit is vanzelfsprekend. Een immens groot deel van alle internetgebruikers – en dus ook jouw potentiële klanten – surft vandaag de dag mobiel. Als jouw website niet overzichtelijk wordt weergegeven op een smartphone of tablet, verlies je veel business.

Met andere woorden: zorg ervoor dat je website is geoptimaliseerd voor alle mogelijke mobiele apparaten.

3. TE LANGE LAADTIJD

47 % van de surfers verwacht dat jouw website binnen de twee seconden laadt. En voor mobiele gebruikers loopt dat percentage zelfs op tot 53 %. Niemand wacht graag onnodig lang. Kort de laadtijd van je website daarom zo veel mogelijk in.

4. TE KLEINE, GROTE OF FOUTE FONTS

Heb jij ook weleens je ogen zo klein mogelijk moeten maken om de lettertjes op een website te kunnen lezen? En geraakte je ook zo gefrustreerd? Je bent niet de enige.

Een van de vaakst voorkomende fouten op professionele websites is een slecht leesbare tekst. Bodytekst zou moeten 14px moeten zijn. Ook het lettertype mag niet te creatief worden. Leesbaarheid primeert.

5. SOCIALE MEDIA-ICONEN BOVENAAN

Heeft jouw bedrijf een profiel op Facebook, Instagram of LinkedIn? Zet hun iconen dan niet in de bovenste banner van je website. Dat zet jouw bezoekers immers aan om direct naar je sociale media te surfen. En wie weet ziet jouw website die mensen nooit meer terug.

Zet de sociale media-iconen daarom beter in de onderste banner op je website. Zo ben je zeker dat je bezoekers ten minste de hele pagina hebben bekeken.

6. TE KLEINE ACTIEKNOPPEN

Hoe kan jouw website bezoekers omzetten in klanten? Door hen actie te laten ondernemen. En dat doen ze bijvoorbeeld door op ‘actieknoppen’ te drukken. Zo kan je hen een formulier laten invullen en beschik je over hun contactgegevens.

Maar hey, dan moeten jouw bezoekers die actieknoppen natuurlijk wel weten te vinden. Maak de knoppen dus erg opvallend. Kies voor felle kleurtjes. Een verleidelijke, activerende tekst. Laat hen het eerste zijn dat in het oog springt op je website.

7. GEEN HOOFD- EN TUSSENTITELS

Met hoofd- en tussentitels breng je structuur in je tekst, wat de leesbaarheid verhoogt. En daar stopt het niet. Ook zoekmachines zoals Google houden ervan. Het gebruik van titels draagt ongetwijfeld bij aan jouw ranking in de zoekresultaten van Google.

8. GEEN HTTPS-WEBSITE

Heb je nog geen https-website? Dan krijgen jouw bezoekers mogelijk een veiligheidswaarschuwingalvorens jouw website zichtbaar wordt. We hoeven jou niet te vertellen dat zij zo het vertrouwen in je bedrijf verliezen. Ook Google houdt niet van onveilige websites, waardoor je zal dalen in de zoekresultaten.

WERK NU SAMEN MET EEN WEBBUREAU VOOR EEN PROFESSIONELE BEDRIJFSWEBSITE!

Ben je geïnteresseerd in een succesvolle website voor jouw bedrijf? Contacteer dan Yellowshape, een digital agency in Antwerpen voor websites, online marketing en website-optimalisatie.

Don't waste time

Bespreek uw project met een expert en krijg directe feedback over hoe we uw uitdagingen zouden aanpakken

Gratis en vrijblijvend advies

Geen tijd te verliezen: we bellen je voor een korte afstemming. Hier bepalen we samen de volgende stappen.

We gaan elkaar ontmoeten, het wordt spannend. Laten we er direct in duiken en geen tijd verspillen. We bellen u om vragen te stellen om uw bedrijf en uitdagingen te begrijpen. Met deze informatie zullen we u vertellen hoe we het zouden aanpakken als we in uw positie zouden zijn.

Wat is jouw naam?
Please fill out this field
Please fill out this field
Vorige
Hoe kunnen we je bereiken?
Please fill out this field
Please fill out this field
Vorige
Bedankt  voor uw interesse in onze oplossingen! We reageren zo snel mogelijk op je  bericht!
Oeps! Er  is iets misgegaan bij het verzenden van het formulier.