Yellowshape
Ons denken
Hoe maak je een digitaal marketingplan dat jouw zaak klanten oplevert?

BEPAAL JE DOELSTELLINGEN

Je moet weten wat je wilt bereiken. Waar je met jouw marketingcampagne naartoe wilt. Daarom moet je als eerste stap je doelstellingen bepalen. In een sterk marketingplan horen je bedrijfsdoelstellingen te voldoen aan het SMART-principe:

1. Specifiek

Je bedrijfsdoelen moeten ‘iets’ specifiek zijn. Denk maar aan meer producten verkopen, klanten werven, volgers aantrekken, leads krijgen, enzovoort.

2. Meetbaar

Plak een aantal op je doelstellingen. Bijvoorbeeld 50 leads per maand. Of 250 verkochte producten. Je doelstellingen meetbaar maken is de enige manier om te zien of de campagne werkt of niet.

Breng ook goed in kaart wat je verdient aan een klant, zo kan je makkelijk jouw Return on Investment (ROI) berekenen. Kortom: wat het jou kost en opbrengt.

3. Acceptabel

Zie dat je doelstellingen haalbaar zijn. Als je 500 nieuwe klanten wilt, moet je er ook voor zorgen dat je het extra werk met je organisatie kan dragen. Denk maar aan de opvolging sales, de operationele uitvoering, cashflow,..

4. Relevant

Zorg ervoor dat je doelstellingen relevant zijn in relatie tot de huidige omstandigheden binnen je sector. Als je poncho’s verkoopt, moet je ze niet op een zonnig strand aan de man proberen te brengen.

5. Tijdsgebonden

Je moet je bedrijfsdoelstellingen niet alleen meetbaar maken, maar ook een bepaald tijdskader voorzien waarbinnen ze gerealiseerd moeten worden.

WEET WIE JE KLANTEN ZIJN

Plaats jezelf in de schoenen van je klanten. Weet op welke kanalen zij actief zijn. En kijk op welke manier ze zoeken naar je producten en diensten. Maak hier een grondige analyse van. Op die manier kan je jouw kanalen, boodschap en strategieën afstemmen op je potentiële klant.

Als je terrasoverkappingen wilt verkopen, moet je niet adverteren in een buurt waar niemand een tuin heeft.

SELECTEER DE MEEST RELEVANTE KANALEN

Heb je duidelijk omlijnde doelstellingen? En begrijp je wie jouw klanten zijn? Dan kan je de kanalen selecteren waarop je klanten kan aantrekken. De onlinewereld biedt eindeloze mogelijkheden die voortdurend groeien en veranderen, bijvoorbeeld:

  • Sociale media
  • E-mailmarketing
  • SEO
  • SEA
  • Remarketing
  • Display advertising

Het loont niet om je te richten op LinkedIn als jouw doelgroep hier niet actief is. Meten is weten. Door te experimenteren op verschillende kanalen kan je conclusies maken op basis van data en feiten.

MEET RESULTATEN

Controleer regelmatig het succes van de afzonderlijke elementen van je digitale marketingstrategie. Als iets niet werkt, isoleer je de verschillende elementen en probeer je vast te stellen waar het probleem precies zit.

De oorzaken van waarom iets niet het gewenste resultaat oplevert, kunnen heel uiteenlopend zijn. Bijvoorbeeld: de tijd waarop je advertenties te zien zijn of de tekst die je gebruikt.  Je kan ook je buyer persona’s of de budgettoewijzing bijstellen. Kortom: blijf continue nieuwe dingen proberen.

WAT WE DEDEN VOOR ONZE KLANT NIEUW DAK IN 24 UUR

Nieuw dak in 24 uur bvba is de grootste plaatser van overzetdaken in Vlaanderen. Het familiebedrijf installeert vakkundig een kwalitatief nieuw dak met lichtmetalen dakpanelementen.

Onze analyses wezen uit dat de doelgroep van Nieuw Dak in 24 Uur vooral via Google zoekt naar de producten van het bedrijf. Daarom hebben we een sterke SEO- en SEA-campagne op poten gezet.

Nu heeft het bedrijf een toppositie in Google en is het aantal conversies gestegen met maar liefst 400 procent. Hieronder zie je een voorbeeld van een advertentie in Google:

Marketingplan

GRATIS EN VRIJBLIJVEND INTRODUCTIEGESPREK

Ben je geïnteresseerd in een succesvolle marketingcampagne voor jouw bedrijf? Contacteer dan Yellowshape, een digital agency in Antwerpen voor websites, online marketing en website-optimalisatie.

Don't waste time

Bespreek uw project met een expert en krijg directe feedback over hoe we uw uitdagingen zouden aanpakken

Gratis en vrijblijvend advies

Geen tijd te verliezen: we bellen je voor een korte afstemming. Hier bepalen we samen de volgende stappen.

We gaan elkaar ontmoeten, het wordt spannend. Laten we er direct in duiken en geen tijd verspillen. We bellen u om vragen te stellen om uw bedrijf en uitdagingen te begrijpen. Met deze informatie zullen we u vertellen hoe we het zouden aanpakken als we in uw positie zouden zijn.

Wat is jouw naam?
Please fill out this field
Please fill out this field
Vorige
Hoe kunnen we je bereiken?
Please fill out this field
Please fill out this field
Vorige
Bedankt  voor uw interesse in onze oplossingen! We reageren zo snel mogelijk op je  bericht!
Oeps! Er  is iets misgegaan bij het verzenden van het formulier.