Yellowshape
Ons denken
5 leugens over webdesign die jouw zaak schaden

Wanneer een firma leunt op valse informatie over webdesign, loopt het mogelijk leads en conversies mis. En dus potentiële klanten. Toch zijn sommige leugens zeer hardnekkig. Wij drukken ze voor jou graag de kop in.

1. EEN WEBSITE MOET ER GEWOON GOED UITZIEN

Ja, dat is deels waar. Een website moet er inderdaad goed uitzien. Maar daar stopt het niet. Wat een website vooral sterk maakt, is de gebruiksvriendelijkheid. De informatiestructuur moet zo opgebouwd zijn dat de bezoeker onmiddellijk vindt wat hij zoekt.

Een professionele webdesigner weet welk lettertype werkt en welk niet. Hoe een interface moet opgebouwd zijn. Wat een goede informatiestructuur is. Enzovoort, enzovoort.

2. EEN GOEDKOPE WEBSITE IS GOED GENOEG

Inderdaad: een gratis website of goedkope templates volstaan om informatie over je hobbyclub op te plaatsen. Als het je bedoeling is om je zaak te laten groeien met een sterke website, dan niet.

Goedkope templates missen de nodige ondersteuning. Uiteraard kan je rekenen op ietwat service, maar die is beperkt. Regelmatige updates mag je dus mooi vergeten. Ook is je website vaak niet responsive voor mobiele apparaten. Dat alles maakt dat je laag scoort in zoekmachines zoals Google. En dat je zaak dus onzichtbaar is voor potentiële klanten.

3. EEN MOBIELE WEBSITE? DAT IS NIET NODIG!

Wel dus. Mobiele apparaten zijn overal. Het merendeel van de internetgebruikers surft zelfs via zijn smartphone. Wanneer je website niet geoptimaliseerd is voor mobiele apparaten, sluit je dus gigantisch veel consumenten uit. En die lopen dan naar de concurrentie. Bovendien scoor je met een mobiel-onvriendelijke website laag in Google.

4. UPDATES ZIJN GELDVERSPILLING

Niets blijft hetzelfde. Je zaak verandert. Technologie verandert. Idealiter moet je om de twee of drie jaar je website vernieuwen of updaten. Zo niet, loopt hij achter op de realiteit. Misschien is jouw zaak wel een andere richting uitgegaan? Of mist de website nieuwe, handige software?

En bovenal: potentiële klanten krijgen door een verouderde website de indruk dat je bedrijf achterloopt. En zo ook je diensten en producten.

5. ALS IK HET MOOI VIND, VINDT IEDEREEN HET MOOI

Misschien, maar daar draait het helemaal niet om. Of jij je website nu mooi vindt of niet: het levert je niets op. Het enige dat telt, is wat jouw doelgroep denkt en wil. Een professionele webdesigner bouwt een website met de consument in het achterhoofd.

Professionele website maken

Zo stippelt hij een informatiestructuur uit die duidelijk is voor jouw potententiële klanten. Ontwikkelt hij een website die gebruiksvriendelijk is. En ja, dat kan weleens het tegenovergestelde zijn van wat jij mooi vindt. Maar: je website rendeert wel.

Ben je geïnteresseerd in een nieuwe, professionele website die rendeert? Contacteer dan Yellowshape, een digital agency in Antwerpen voor de digitale zichtbaarheid van bedrijven. Wij verzorgen graag de ontwikkeling van je website.

Don't waste time

Bespreek uw project met een expert en krijg directe feedback over hoe we uw uitdagingen zouden aanpakken

Gratis en vrijblijvend advies

Geen tijd te verliezen: we bellen je voor een korte afstemming. Hier bepalen we samen de volgende stappen.

We gaan elkaar ontmoeten, het wordt spannend. Laten we er direct in duiken en geen tijd verspillen. We bellen u om vragen te stellen om uw bedrijf en uitdagingen te begrijpen. Met deze informatie zullen we u vertellen hoe we het zouden aanpakken als we in uw positie zouden zijn.

Wat is jouw naam?
Please fill out this field
Please fill out this field
Vorige
Hoe kunnen we je bereiken?
Please fill out this field
Please fill out this field
Vorige
Bedankt  voor uw interesse in onze oplossingen! We reageren zo snel mogelijk op je  bericht!
Oeps! Er  is iets misgegaan bij het verzenden van het formulier.