Yellowshape
Ons denken
Wat kost het om een app te laten maken?

JOUW PRIORITEITEN

Kies je voor kwaliteit? Een snelle ontwikkelingstijd? Of een lage kostprijs? Eén regel: vertrouw nooit een app ontwikkelaar die alle drie eigenschappen belooft. Je kan gewoonweg geen kwaliteit verkrijgen op korte termijn tegen een absurd lage prijs.

TECHNISCHE COMPLEXITEIT

Er zijn tal van technische features die een invloed hebben op de prijs van je app. We nemen even de voornaamste door:

1. Third-party-integraties:

Sommige functionaliteiten van je app kunnen alleen tot stand komen dankzij bibliotheken, frameworks en diensten van een derde partij. Denk maar aan een chat- en betaalfunctie.

2. Backend-ontwikkeling:

Een backend maakt onder meer de communicatie tussen een mobiele app en een database mogelijk.

3. Admin-paneelontwikkeling:

Met een admin-paneel kan je de werking van je apps verzorgen, de gebruikers managen, de inhoud aanpassen en statistieken bekijken

4. In-app-aankopen:

Er zijn verschillende vormen van in-app-aankopen die we kunnen implementeren in je app. Bijvoorbeeld virtuele producten en bijkomende functionaliteiten. Die grote verscheidenheid brengt technische complexiteit met zich mee, wat dus ook meer kost.

5. Hardwarecomponenten:

Sommige smartphones bevatten verschillende hardwarecomponenten, zoals gyroscopen, snelheidsmeters, hartslagsensoren, NFC, Bluetooth, gps, barometers en meer. Het vraagt vele werkuren om de juiste aanpak voor ieder toestel te vinden.

HET AANTAL TOESTELLEN

Voor iOS-apps is het vrij simpel, want je moet zien dat ze compatibel zijn met de laatste versies van iPhone. In dit geval: iPhone 7 Plus, 7, SE, 6, 6S, 5C en 5S.

Bij Android-toestellen ligt het wat moeilijker, want die markt is immers diverser. Hier moet je twee zaken in het achterhoofd houden, namelijk het marktaandeel van een bepaalde Androi-producent. En natuurlijk welke toestellen jouw doelgroep het meest gebruikt.

HET DESIGN EN ANIMATIES

Userinterfaces op maat wegen meer door op het budget dan gestandaardiseerde userinterfaces. En hetzelfde verhaal met animaties. De keuze is dus aan jou: hoe meer je in de lijn van je huisstijl werkt, hoe duurder de app wordt.

Professionele webshop laten maken

WERKUREN

Zoals in alle sectoren kruipt het grootste deel van de totale kost in de werkuren. Uiteraard is dat afhankelijk van de applicatie-ontwikkelaar met wie je in zee gaat. Een freelancer vraagt bijvoorbeeld minder dan een groot, gerenommeerd agency. Maar: je krijgt dan ook een verschil in kwaliteit, wat gevolgen heeft voor de gebruiksvriendelijkheid.

App laten maken kosten? Het hoeft niet duur te zijn. Als je geïnteresseerd bent in mobiele applicaties voor je bedrijf, contacteer dan Yellowshape. Wij zijn een digital agency in Antwerpen voor de digitale zichtbaarheid van bedrijven. Wij verzorgen graag de ontwikkeling van je app.

Don't waste time

Bespreek uw project met een expert en krijg directe feedback over hoe we uw uitdagingen zouden aanpakken

Gratis en vrijblijvend advies

Geen tijd te verliezen: we bellen je voor een korte afstemming. Hier bepalen we samen de volgende stappen.

We gaan elkaar ontmoeten, het wordt spannend. Laten we er direct in duiken en geen tijd verspillen. We bellen u om vragen te stellen om uw bedrijf en uitdagingen te begrijpen. Met deze informatie zullen we u vertellen hoe we het zouden aanpakken als we in uw positie zouden zijn.

Wat is jouw naam?
Please fill out this field
Please fill out this field
Vorige
Hoe kunnen we je bereiken?
Please fill out this field
Please fill out this field
Vorige
Bedankt  voor uw interesse in onze oplossingen! We reageren zo snel mogelijk op je  bericht!
Oeps! Er  is iets misgegaan bij het verzenden van het formulier.