Yellowshape
Ons denken
Kleuren website: hoe je bezoekers onbewust beïnvloedt

WAAROM ZIJN KLEUREN IN JE WEBSITE BELANGRIJK?

Alle kleuren hebben een emotionele weerklank. We associëren kleuren van nature met emoties. Kleuren prikkelen op een primitieve en onbewuste manier onze gevoelens. En daardoor kunnen ze eenkrachtig marketinginstrumentzijn.

Bij het overbrengen van je boodschap trekt kleur de aandacht en bepaalt het de toon van je bericht. Kleur geeft een gevoel van richting en herkenning waar mensen zich mee kunnen identificeren.

De kleuren in je webdesign-ontwerp moeten doelgericht zijn en betekenis hebben. Je moet weten welke boodschap je wilt uidragen, zodat je kleurkeuzes die weerspiegelen.


WAT DOET WELKE KLEUR?

ROOD

Rood mag je niet te vaak gebruiken in je webdesign, want deze kleur schreeuwt om aandacht. Het is de meest opvallende kleur. Daarom wordt rood bijvoorbeeld ook wereldwijd gebruikt in verkeerslichten.

De kleur straalt warmte, energie, kracht, opwinding en passie uit. De keerzijde: mensen associëren rood ook met agressie.

BLAUW

Kredietadvies blue theme

Blauw is de kleur van ons brein. In tegenstelling tot rood, is blauw minder uitdagend. De kleur zorgt voor kalmte en seriniteit. Ook is het de kleur van de communicatie. Keer op keer toont research aan dat blauw de favoriete kleuris om te gebruiken in je marketingcampagnes.

Mensen linken de kleur blauw vaak aan intelligentie, vertrouwen, sereniteit, logica, koelte en kalmte. Toch kan de kleur als te kil en koud worden aanzien.

GEEL

De juiste gele kleur verhoogt ons gevoel van eigenwaarde. Het is de kleur van vertrouwen en optimisme. Let wel op: te veel van de kleur geel – of de verkeerde toon ten opzichte van de andere tonen in een kleurenschema – leidt ertoe dat ons zelfrespect keldert en angst ontstaat.

GROEN

TasteUp green theme

Groen zit in het centrum van het kleurenspectrum en zorgt daarom voor balans. Ook stelt de kleur ons gerust op een primitief niveau. Als de wereld rondom ons veel groen bevat, linkt ons brein dat namelijk aan de aanwezigheid van water.

Het nadeel van groen? De kleur is soms saai en vervelend, wat voor stagnatie kan zorgen.

WERK NU SAMEN MET WEBDESIGN-EXPERTEN EN HAAL MEER KLANTEN BINNEN!

Ben je geïnteresseerd in een succesvol webdesign voor jouw bedrijf? Contacteer dan Yellowshape, een digital agency in Antwerpen voor webcreatie & online marketing.

Don't waste time

Bespreek uw project met een expert en krijg directe feedback over hoe we uw uitdagingen zouden aanpakken

Gratis en vrijblijvend advies

Geen tijd te verliezen: we bellen je voor een korte afstemming. Hier bepalen we samen de volgende stappen.

We gaan elkaar ontmoeten, het wordt spannend. Laten we er direct in duiken en geen tijd verspillen. We bellen u om vragen te stellen om uw bedrijf en uitdagingen te begrijpen. Met deze informatie zullen we u vertellen hoe we het zouden aanpakken als we in uw positie zouden zijn.

Wat is jouw naam?
Please fill out this field
Please fill out this field
Vorige
Hoe kunnen we je bereiken?
Please fill out this field
Please fill out this field
Vorige
Bedankt  voor uw interesse in onze oplossingen! We reageren zo snel mogelijk op je  bericht!
Oeps! Er  is iets misgegaan bij het verzenden van het formulier.