Yellowshape
Ons denken
Online klanten werven op 6 manieren

NIET-BETALEND

1. SEO

Om online klanten te winnen, is het uiteraard belangrijk dat potentiële klanten jouw bedrijf online vinden. Met SEO of Search Engine Optimization zorgen we ervoor dat jouw website helemaal bovenaan in de zoekresultaten verschijnt wanneer je doelgroep je producten en diensten typt in de zoekbalk van Google.

Zo’n 80 procent van alle internetgebruikers zoekt immers via Google naar jouw producten en diensten. En de bedrijven die niet op de eerste pagina van de zoekresultaten verschijnen, verliezen ongeveer driekwart van hun potentiële klanten.

Door SEO-technieken zoals een zoekwoordenonderzoek, de optimalisatie van de teksten van je webpagina’s en linkbuilding laten we jouw website geleidelijk aan stijgen in de zoekresultaten. Hou er wel rekening mee dat SEO een langdurig en duurzaam proces is. Je ziet dus niet onmiddellijk resultaat.

2. E-MAILMARKETING

Met de komst van de smartphone beleeft e-mailmarketing een tweede leven. En niet zonder reden. Nieuwsbrieven laten het toe om potentiële klanten te bereiken waar en wanneer je maar wilt. Platformen zoals Active Campaign maken het mogelijk om eenvoudig mobielvriendelijke nieuwsbrieven op te stellen.

En vooral: je kan makkelijk de resultaten van je e-mailcampagnes analyseren. Zo kan je zien wie je mailings opende en hoe vaak, wie geklikt heeft op links in je mails of wie zich uitschreef. Zo kan je waar nodig je campagnes bijsturen.

3. SOCIALE MEDIA

Wereldwijd zijn er zo’n 2 miljard accounts op sociale media. Je kan er dus van uitgaan dat ook jouw potentiële klanten sociale media gebruiken. Alleen moet je weten welke kanalen precies relevant zijn voor jouw bedrijf om je doelgroep te bereiken.

Zo is het als horecazaak niet nuttig om via LinkedIn nieuwe klanten aan te trekken. Je kan dan beter foto’s en evenementen delen op Facebook of Instagram. Als je een B2B-bedrijf hebt, is LinkedIn dan weer wel een goede optie.

Als digital agency werken we steeds doelgericht. We onderzoeken welke sociale media jouw doelgroep gebruikt, waarna we accounts aanmaken en regelmatig informatie posten in de vorm van tekst, afbeeldingen en video’s. Zo trekken we nieuwe klanten voor jou aan en versterken we de band met je bestaande klanten.

BETALEND

1. SEA

Met zoekmachinemarketing of SEA verschijnt jouw website via betalende advertenties bovenaan in de zoekresultaten van Google. SEA werkt volgens de pay-per-click-methode: je betaalt zodra een potentiële klant klikt op je advertentie. De resultaten zijn perfect meetbaar, zodat je steeds weet wat jouw Return On Investment (ROI) is.

Het grote verschil tussen SEO en SEA? SEO is een werk van lange adem, terwijl je met SEA direct resultaat ziet. Vanaf het moment dat jouw SEA-campagne actief is, staan jouw advertenties bovenaan in de zoekresultaten van Google.

2. SOCIAL MEDIA ADVERTISING

Met social media advertising kan je – zoals de naam al doet vermoeden – adverteren op de sociale media die jouw doelgroep gebruikt. Social media advertising is een van de meest effectieve vormen van adverteren. Waarom? Je kan zelf bepalen wie jouw advertentie wanneer te zien krijgt.

Zo kunnen onze experten jouw sociale media-campagnes richten op een bepaalde regio, leeftijd, interesse, geslacht, enzovoort. Hoe doelgerichter een campagne is, hoe hoger het aantal aankopen, offerte- en contactaanvragen.

3. DISPLAY ADVERTISING

Weet je niet wat display advertising is? Je hebt het ongetwijfeld al weleens gezien. Denk maar aan die advertenties in de vorm van een vierkant of een balk op websites zoals HLN.be of Buienradar.be. Met display advertising vertonen we advertenties over jouw zaak op alle websites en applicaties die aangesloten zijn op het netwerk van Google.

Display advertising is vooral nuttig als een vorm van remarketing. Potentiële klanten die jouw website verlieten zonder actie te ondernemen, krijgen jouw advertenties te zien op de websites of sociale media die ze nadien bezoeken of gebruiken. Met display advertising kan je – net zoals bij social media advertising – bovendien je doelgroep segmenteren.

GRATIS EN VRIJBLIJVEND INTRODUCTIEGESPREK

Wil je succesvol en consequent klanten winnen met het internet? Contacteer dan Yellowshape, een digital agency in Antwerpen voor websites, online marketing en website-optimalisatie.

Don't waste time

Bespreek uw project met een expert en krijg directe feedback over hoe we uw uitdagingen zouden aanpakken

Gratis en vrijblijvend advies

Geen tijd te verliezen: we bellen je voor een korte afstemming. Hier bepalen we samen de volgende stappen.

We gaan elkaar ontmoeten, het wordt spannend. Laten we er direct in duiken en geen tijd verspillen. We bellen u om vragen te stellen om uw bedrijf en uitdagingen te begrijpen. Met deze informatie zullen we u vertellen hoe we het zouden aanpakken als we in uw positie zouden zijn.

Wat is jouw naam?
Please fill out this field
Please fill out this field
Vorige
Hoe kunnen we je bereiken?
Please fill out this field
Please fill out this field
Vorige
Bedankt  voor uw interesse in onze oplossingen! We reageren zo snel mogelijk op je  bericht!
Oeps! Er  is iets misgegaan bij het verzenden van het formulier.