Yellowshape
Ons denken
Hoe nieuwsbrief maken? Dat lees je hier!

HANTEER EEN PERSOONLIJKE STIJL

Door de GDPR-wetgeving moet een ontvanger zich eerst inschrijven voor jouw nieuwbrief. Dat heeft als voordeel dat je zeker weet dat die persoon geïnteresseerd is. Spreek hem of haar daarom nooit aan met ‘geachte heer of dame’. Verban dat woord uit je vocabulaire, alsjeblieft.

Verstuur de nieuwsbrief ook steeds in naam van een van je medewerkers en met een gepersonaliseerd e-mailadres. Hou de naam van de afzender wel kort, want de meeste mailprogramma’s geven maximum 15 tot 20 tekens weer.

GEBRUIK FOTO’S EN EEN GEPASTE LAY-OUT

Heb je besloten vanuit welke naam je de nieuwsbrieven gaat versturen? Vergeet dan zeker niet onderaan bij de naam een fotootje toe te voegen van de medewerker. Dat kweekt vertrouwen en verkleint de afstand met de lezer. De ontvangers hebben namelijk met een échte mens te maken, geen bedrijf zonder gezicht.

De lay-out van je nieuwsbrief moet het karakter van je bedrijf weerspiegelen. Heeft jouw bedrijf reeds een huisstijl? Verwerk dan hetzelfde lettertype en dezelfde kleuren in jouw nieuwsbrieven.

VOEG CASES EN TESTIMONIALS TOE

Wanneer jij je diensten en producten aanprijst in je nieuwsbrieven, moet je hun sterktes benadrukken met getuigenissen of cases van échte klanten. Omschrijf duidelijk wat het doel was, wat jouw bedrijf precies deed en het uiteindelijke resultaat. En ook weer hier: foto’s van je realisaties maken het geheel nog sterker.

ZORG DAT JE LEZERS TOT ACTIE OVERGAAN

Op het einde van een nieuwsbrief moet je steeds een duidelijke Call-To-Action (CTA) voorzien. Als je in de nieuwsbrief product X aanprijst, kan je bijvoorbeeld op het einde een knop toevoegen met de tekst ‘Ontdek hier meer over product X’ of ‘Koop nu product X’.

VERSTUUR DE NIEUWSBRIEF OP HET JUISTE MOMENT

Ook al heb je dé perfecte nieuwsbrief: als je ‘m op een verkeerd moment verstuurt, leest geen kat de inhoud. De meeste mensen openen hun mailbox tijdens de middagpauze of op het einde van de werkdag, wanneer hun concentratie afneemt.

ANALYSEER DE RESULTATEN

Maar hoe weet je nu eigenlijk of je de nieuwsbrief op het juiste moment hebt verzonden? Of dat je een effectieve CTA hebt gebruikt? Wel, door je resultaten te meten.

Mailprogramma’s zoals Mailchimp bieden jou immers inzicht in wie je mail openende, het exacte tijdstip en op welke knoppen er het meest werd geklikt. Zo kan je zien welke factoren invloed hebben op het succes van een nieuwsbrief. Op basis van die kennis kan je optimalisaties doorvoeren.

Je kan zelfs aan A/B-testing doen. Zo is het mogelijk om twee variaties van dezelfde nieuwsbrief uit te zenden, waarvan telkens één detail verschilt. Bijvoorbeeld een andere onderwerptitel, CTA, schrijfstijl of afbeelding.

VERSTUUR NU PROFESSIONELE NIEUWSBRIEVEN MET BEHULP VAN EXPERTS!

Zoals je nu wel weet, is een nieuwsbrief opmaken, versturen en analyseren geen sinecure. Werk nu samen met Yellowshape, een ervaren digital agency uit Antwerpen, gespecialiseerd in online marketing, webontwikkeling en applicaties. Contacteer ons nu!

Don't waste time

Bespreek uw project met een expert en krijg directe feedback over hoe we uw uitdagingen zouden aanpakken

Gratis en vrijblijvend advies

Geen tijd te verliezen: we bellen je voor een korte afstemming. Hier bepalen we samen de volgende stappen.

We gaan elkaar ontmoeten, het wordt spannend. Laten we er direct in duiken en geen tijd verspillen. We bellen u om vragen te stellen om uw bedrijf en uitdagingen te begrijpen. Met deze informatie zullen we u vertellen hoe we het zouden aanpakken als we in uw positie zouden zijn.

Wat is jouw naam?
Please fill out this field
Please fill out this field
Vorige
Hoe kunnen we je bereiken?
Please fill out this field
Please fill out this field
Vorige
Bedankt  voor uw interesse in onze oplossingen! We reageren zo snel mogelijk op je  bericht!
Oeps! Er  is iets misgegaan bij het verzenden van het formulier.