Yellowshape
Ons denken
Google advertenties: vermijd deze fouten

KIEZEN VOOR VERKEERD TYPE CAMPAGNE

In Google kan je kiezen voor onder meer Search-advertenties en Display-advertenties. Search-advertenties zijn de typische advertenties die consumenten te zien krijgen bovenaan de zoekresultaten wanneer ze een product of dienst opzoeken in de zoekbalk van Google. Deze advertenties zijn ideaal voor potentiële klanten die actief op zoek zijn naar een product of dienst.

Display-advertenties zijn daarentegen de advertenties die aan consumenten getoond worden onderaan of in de zijbalk van een webpagina of Google. Vaak gaan ze gepaard met een afbeelding.

Met display advertising bereik je relatief goedkoop een groot publiek, verspreid over verschillende websites. Ze zijn ook ideaal om weer de aandacht te trekken van potentiële klanten die jouw website al eens bezochten.

ADVERTEREN IN EEN DURE PERIODE

Ook in Google Adwords is er sprake van een laag en hoogseizoen. Je spreekt van een hoogseizoen gedurende een koopjesperiode, bijvoorbeeld. Tijdens zo’n hoogseizoen kunnen de biedingen op bepaalde zoekwoorden sterk stijgen, waardoor je meer betaalt per klik op je advertentie. De concurrentie voor de hoogste postjes kan jou dus wat kosten.

INZETTEN VAN TE ALGEMENE ZOEKTERMEN

Elke campagne in Google Adwords begint met het bepalen van de juiste zoektermen waarop je wilt adverteren. Het is belangrijk om dezelfde zoekwoorden te gebruiken die jouw potentiële klanten in de zoekbalk van Google typen.

Maar let op: je mag niet te algemeen gaan. Als je bijvoorbeeld een groothandelaar in groenten en fruit bent, mag je niet ‘groenten’ of ‘fruit’ als zoekterm nemen. Je bent namelijk niet zeker of je zo wel de juiste mensen aantrekt die op je advertentie klikken.

Het is beter om zoektermen te nemen die zo concreet mogelijk zijn, want zo bereik je ongetwijfeld de juiste mensen. Denk in dit voorbeeld maar aan ‘groothandelaar in groenten en fruit’ of ‘groothandelaar groenten en fruit gezocht’.

VERWAARLOZEN VAN LANDINGSPAGINA’S

Nadat een potentiële klant op je advertentie heeft geklikt, belandt hij eerst op een landingspagina, vandaar de naam. Een landingspagina is volledig opgebouwd om tot een aankoop of contactaanvraag te leiden.

Als deze pagina echter niet overtuigt, heeft het geen zin om bezoekers aan te trekken met je advertenties. Dat is verloren geld. Zo hoort de pagina te beschikken over duidelijke call-to-actions en de juiste teksten en foto’s. Continue verbeteringen aanbrengen is de boodschap.

NALATEN OM CONVERSIES TE METEN

Kennis is macht. En dat is net zo in Google Adwords. Als jij het gedrag van je bezoekers niet analyseert, vlieg je blind. Al zeker wanneer je het nalaat om de conversies te meten. Wie geen statistieken bijhoudt, weet niet of het marketingbudget correct wordt besteed. Google Analytics is het beste medium om inzichten te verkrijgen in je campagne.

WERK NU SAMEN MET EEN ADWORDS-EXPERT VAN YELLOWSHAPE

Wil je zeker zijn dat er geen eurocent van jouw marketingbudget verloren gaat aan vergissingen en fouten? Werk dan samen met een Adwords-expert van Yellowshape. Wij zijn een digital agency uit Deurne, gespecialiseerd in online marketing, webontwikkeling en applicaties. Contacteer ons nu!

Don't waste time

Bespreek uw project met een expert en krijg directe feedback over hoe we uw uitdagingen zouden aanpakken

Gratis en vrijblijvend advies

Geen tijd te verliezen: we bellen je voor een korte afstemming. Hier bepalen we samen de volgende stappen.

We gaan elkaar ontmoeten, het wordt spannend. Laten we er direct in duiken en geen tijd verspillen. We bellen u om vragen te stellen om uw bedrijf en uitdagingen te begrijpen. Met deze informatie zullen we u vertellen hoe we het zouden aanpakken als we in uw positie zouden zijn.

Wat is jouw naam?
Please fill out this field
Please fill out this field
Vorige
Hoe kunnen we je bereiken?
Please fill out this field
Please fill out this field
Vorige
Bedankt  voor uw interesse in onze oplossingen! We reageren zo snel mogelijk op je  bericht!
Oeps! Er  is iets misgegaan bij het verzenden van het formulier.