Yellowshape
Ons denken
Digitale strategie: 5 stappen naar online succes

1. BEPAAL JE DOELSTELLINGEN

Eerst en vooral moet je goed nadenken over welke doelstellingen je wilt bereiken. Is het jouw plan om meer naambekendheid te generen voor jouw zaak? Of wil je meer leads en contactgegevens van potentiële klanten ontvangen? Online verkopen doen?

Jouw doelstelling zal de toon en invalshoek van jouw digitale strategie bepalen. Ga dus niet te licht over deze stap heen.

2. KEN JE DOELGROEP

Brainstormen over je doelgroep is even belangrijk als het kiezen van jouw product of zelfs de naam van je bedrijf. Wie zijn klanten niet kent, weet ook niet hoe ze te overtuigen zijn, op welke kanalen ze zich bevinden en of ze wel nood hebben aan het product.

Stel jezelf daarom enkele belangrijke vragen over jouw ideale klant. Denk bijvoorbeeld na over de sociale status, het geslacht, de woonplaats en de interesses. Hoe beter jij je klanten kent, hoe beter je ze kan aanspreken en over de lijn kan trekken.

3. KIES DE JUISTE KANALEN

De vorige stap is allesbepalend, want op basis van je doelgroep hoor je de kanalen te selecteren waarop je jouw online marketingcampagne start. Richt jij je vooral op jongeren? Dan zijn Facebook en Instagram de ideale media om op actief te zijn, zowel door het delen van content als het verspreiden van betalende advertenties.

Ongeacht je doelgroep: adverteren op Google loont altijd. Zowel jong als oud gebruikt Google immers in de zoektocht naar een product of dienst. De methode die Google hanteert is Pay-Per-Click. Oftewel: je betaalt per ‘klik’ op je advertentie.

4. MEET ALLES!

In vergelijking met vroeger – toen advertenties vooral op tv, radio of in de krant verschenen – heb je met digitale advertenties continue inzicht in de prestaties van je advertenties. Je kan namelijk precies meten hoeveel bezoekers op je advertentie hebben geklikt of een contactformulier hebben ingevuld.

Op basis van die cijfers weet je welke advertenties werken en welke niet. Daardoor kan je steeds blijven optimaliseren. En zo zijn we bij de laatste stap beland.

5. BLIJF OPTIMALISEREN

Haast geen enkele digitale strategie is een immens succes vanaf dag één. En ook geen enkele campagne zal ooit perfect zijn. Blijven bijsturen is de enige manier om tot het beste resultaat te bekomen. Dankzij de meettools van Google, Facebook of Instagram kan je blijven testen en alles uit iedere eurocent halen.

MAAK NU EEN PROFESSIONELE SOCIALE MEDIA-STRATEGIE MET BEHULP VAN EXPERTS!

Een digitale strategie opzetten is geen sinecure. Al zeker niet wanneer je erover nadenkt om te starten met betalende advertenties. Werk daarom samen met de experts van Yellowshape, een ervaren digital agency uit Antwerpen, gespecialiseerd in online marketing, webontwikkeling en applicaties. Contacteer ons nu!

Don't waste time

Bespreek uw project met een expert en krijg directe feedback over hoe we uw uitdagingen zouden aanpakken

Gratis en vrijblijvend advies

Geen tijd te verliezen: we bellen je voor een korte afstemming. Hier bepalen we samen de volgende stappen.

We gaan elkaar ontmoeten, het wordt spannend. Laten we er direct in duiken en geen tijd verspillen. We bellen u om vragen te stellen om uw bedrijf en uitdagingen te begrijpen. Met deze informatie zullen we u vertellen hoe we het zouden aanpakken als we in uw positie zouden zijn.

Wat is jouw naam?
Please fill out this field
Please fill out this field
Vorige
Hoe kunnen we je bereiken?
Please fill out this field
Please fill out this field
Vorige
Bedankt  voor uw interesse in onze oplossingen! We reageren zo snel mogelijk op je  bericht!
Oeps! Er  is iets misgegaan bij het verzenden van het formulier.