Yellowshape
Ons denken
Conversie verhogen: haal meer klanten uit je website

WAT IS CONVERSIERATIO-OPTIMALISATIE?

Conversieratio-optimalisatie (CRO) is het systematische proces van het verhogen van het percentage van websitebezoekers dat een gewenste actie onderneemt – of dat nu het invullen van een formulier of iets anders is.

Het CRO-proces omvat inzicht in hoe gebruikers door je site bewegen, welke acties ze ondernemen en wat hen ervan weerhoudt je doelen te bereiken.

WAT IS EEN CONVERSIE?

Een conversie is de algemene term voor een bezoeker die een sitedoel voltooit. Doelen zijn er in vele soorten en maten. Als je jouw website gebruikt om producten te verkopen, is het primaire en uiteindelijke doel dat de gebruiker een aankoop doet. Dat noemen we een macroconversie.

Er zijn kleinere conversies die kunnen plaatsvinden voordat een gebruiker een macroconversie voltooit, zoals het aanmelden voor het ontvangen van e-mails. Dat worden microconversies genoemd.

Voorbeelden van conversies:

  • Contactaanvraag
  • Offerte-aanvraag
  • Registratie van e-mailadres voor mailinglist
  • Een account aanmaken
  • Een product kopen

WAT IS EEN CONVERSIERATIO?

De conversieratio van je site is het aantal bezoekers die een doel hebben vervuld gedeeld door het totale aantal bezoekers op je website. Bij het conversie optimalisatie is de conversieratio omhoog krikken de belangrijkste focus.

HOE KAN JE SUCCESVOL CONVERSIE VERHOGEN?

Om te optimaliseren voor conversiepercentages, moet je weten wat je waar en voor wie moet optimaliseren. Deze informatie is de hoeksteen van succesvolle CRO-strategieën.

Als je geen gegevens verzamelt, blijf je wijzigingen aanbrengen op basis van alleen je buikgevoel. Lef is geweldig, maar belangrijke beslissingen nemen met je intuïtie in plaats van met feiten, kan tijd- en geldverspilling zijn.

Er zijn twee methodes die jou meer inzicht kunnen geven om je conversies te verbeteren:

De analysemethode

Deze methode, ook bekend als kwantitatieve gegevensanalyse, geeft jou harde cijfers achter hoe mensen zich daadwerkelijk gedragen op je site. Begin met een solide platform voor webanalyse, zoals Google Analytics. Voeg vervolgens tracking toe voor jouw conversies.

Het gebruik van op analyses gebaseerde CRO kan belangrijke vragen beantwoorden over hoe gebruikers omgaan met je website.

De mensenmethode

Bovenstaande methode is vooral waardevol als je een grote website met diverse inhoud hebt. Deze analyse laat jou vanuit een getalsperspectief weten waar je jouw inspanningen op moet richten. Maar nu je weet hoe gebruikers omgaan met je site, kan je kijken naar het 'waarom' achter hun gedrag.

Deze mensgerichte methode, bekend als kwalitatieve data-analyse, is subjectiever. Je hebt de hierboven besproken kwantitatieve gegevens nodig om te bepalen op wie je je bij de mensenmethode moet focussen.

Tijdens deze methode gebruik je enquêtes en testjes om te weten te komen wat jouw bezoekers over je website denken. Maar denk goed na aan wie je het vraagt. Je kan immers niet voor alle bezoekers optimaliseren, dus doe het voor je ideale bezoeker – dat wil zeggen, de bezoeker die het belangrijkste is om als klant te hebben.

De slechte methode

Sommige niet-zo-effectieve CRO-methoden zijn onder meer:

  • Gissingen, ingevingen en onderbuikgevoelens
  • Kopiëren wat je concurrent doet
  • Wijzigingen doorvoeren op basis van de mening van de best betaalde persoon

Al deze voorbeelden hebben iets gemeen: ze zijn niet op gegevens en feiten gebaseerd. Het is beter om tijd te besteden aan het verzamelen en analyseren van de gegevens, zodat je zinvolle tests kan maken op basis van duidelijke inzichten.

WERK NU SAMEN MET EXPERTS OM ALLES UIT JE WEBSITE TE HALEN

Ben je geïnteresseerd in een bedrijfswebsite die bezoekers omzet in klanten? Contacteer dan Yellowshape, een digital agency in Antwerpen voor websites, online marketing en website-optimalisatie.

Don't waste time

Bespreek uw project met een expert en krijg directe feedback over hoe we uw uitdagingen zouden aanpakken

Gratis en vrijblijvend advies

Geen tijd te verliezen: we bellen je voor een korte afstemming. Hier bepalen we samen de volgende stappen.

We gaan elkaar ontmoeten, het wordt spannend. Laten we er direct in duiken en geen tijd verspillen. We bellen u om vragen te stellen om uw bedrijf en uitdagingen te begrijpen. Met deze informatie zullen we u vertellen hoe we het zouden aanpakken als we in uw positie zouden zijn.

Wat is jouw naam?
Please fill out this field
Please fill out this field
Vorige
Hoe kunnen we je bereiken?
Please fill out this field
Please fill out this field
Vorige
Bedankt  voor uw interesse in onze oplossingen! We reageren zo snel mogelijk op je  bericht!
Oeps! Er  is iets misgegaan bij het verzenden van het formulier.