Yellowshape
Ons denken
Top 6 redenen waarom je zaak online aanwezig moet zijn

1. VERHOOGD INTERNETGEBRUIK

Zoals hierboven al vermeld gaan meer en meer mensen online research doen. Dit wil zijn dat afwezig zijn op internet je kansen wegneemt om je klantenbestand uit te breiden en je boodschap bij de juiste mensen te krijgen

Verhoogd internetgebruik

Een online aanwezigheid zal je dat competitieve voordeel geven dat je nodig hebt om je verkoop te verbeteren. Potentiële klanten moeten niet veel moeite meer doen om je te vinden. Een simpele Google-zoekopdracht geeft hen alle informatie die ze nodig hebben. Om ervoor te zorgen dat dit allemaal in je voordeel speelt heb je de hulp nodig van een digitaal bureau om je te helpen.

2. 24U BEREIKBAARHEID

Als jouw dag erop zit hoeft dat nog niet te betekenen dat ook jouw zaak moet gaan slapen. Veel mensen hebben veel verschillende dagritmes en sommigen zullen misschien laat in de avond of ’s nachts pas tijd vinden om op zoek te gaan naar jouw producten of diensten. Ervoor zorgen dat je deur ook dan openstaat is enkel te bereiken door online aanwezig te zijn.

Het internet slaapt niet. Dat wil zeggen dat elk online portaal dat je bezit in principe een virtuele showroom is die 24u per dag beschikbaar is. Potentiële klanten krijgen zo de kans om je producten en diensten thuis rustig te bekijken na de werkuren. Als je bovendien e-commerce diensten aanbiedt zal je zaak op automatische piloot blijven verkopen wanneer jouw dag er al opzit.

Opnieuw geldt hierbij dat om efficiënt gebruik te maken van de 24u/24u beschikbaarheid het interessant om te werken met een SEA/ SEO bedrijf. Potentiële klanten geraken namelijk enkel op je website als je te vinden bent via eenvoudige zoekopdrachten

3. EEN MERK OPBOUWEN

De reputatie van jouw merk kan een significante invloed hebben op je verkoopresultaten. Dit geldt des te meer voor je online reputatie. Tegenwoordig gaan mensen eerst een bedrijf online opzoeken vooraleer ze tot een eerste aankoop overgaan. Als je online niet aanwezig bent of als men enkel negatieve of beperkte informatie kan vinden zullen ze gewoon wegwandelen.

Een merk opbouwen wil zeggen dat je het vertrouwen van potentiële klanten wil opbouwen. Een online aanwezigheid geeft je de beste methode om dit te doen. Je klanten kunnen eenvoudig je producten en diensten bekijken en meer over je firma te weten komen. Wanneer mensen met jou in contact treden via recensies zal dit ook een aanzienlijk effect hebben op de reputatie van je merk. De reviews die door bestaande klanten worden achtergelaten geven je de kans om bij potentiële nieuwe klanten een positief beeld te laten vormen van je bedrijf.

4. GROTER

Eén van de hoofdredenen waarom je een online aanwezigheid moet overwegen is het potentieel dat online adverteren biedt. In tegenstelling tot een lokale krant of een televisiestation kent het internet geen grenzen. Een advertentie die wordt geplaatst door SEA bureau in Antwerpen kan bekeken worden door potentiële klanten uit bijvoorbeeld de Verenigde Staten, Japan, Zuid-Afrika, enz…

Online aanwezigheid

Het hebben van een online aanwezigheid laten je toe om iedereen te bereiken die je virtuele kantoor bezoekt. Dit kunnen mensen van in je straat zijn of van een compleet ander continent. Afhankelijk van jouw sector en aanbod kan een online aanwezigheid je een breder klantenbestand opleveren dan door enkel te vertrouwen op persoonlijke gesprekken.

Bovendien zal het online sharen ervoor zorgen dat je meer belangstelling zal krijgen. Als je knappe producten of diensten aanbiedt zullen mensen meer geneigd zijn dit te gaan delen met hun vrienden. Als die op hun beurt dit ook nog eens gaan delen op bijvoorbeeld social media dan kan jouw zaak zich verwachten aan een enorme belangstelling. Bedrijven van alle formaten kunnen voordeel halen uit de zichtbaarheid die ze krijgen door aanbevelingen. Al wat je nodig hebt is een goede online marketing firma om ervoor te zorgen dat je content hebt die uitnodigt om gedeeld te worden.

5. MAAK GEBRUIK VAN REVIEWS

Alhoewel het een mes is dat langs 2 kanten snijdt kunnen recensies van consumenten heel belangrijk zijn voor de groei van een zaak. Het is van belang de reviews goed in de gaten te houden en ervoor te zorgen dat de positieve overheersen op de negatieve. Reviews zijn een soort bewijsmateriaal. Mensen zijn meer geneigd om zaken te doen met een firma die bij velen gekend is dan met een firma waar maar een handvol recensies van te vinden zijn.

Veel klanten lezen vaak de reviews van een merk of product vooraleer ze tot een aankoop overgaan. Moedig je klanten dus aan om recensies achter te laten op sites zoals Google Places of Yelp. Het kan ook nuttig zijn om ze op jouw eigen website een manier te bieden om berichten na te laten.

6. GEMAKKELIJKER OM TE VERKOPEN

Mensen houden van kopen, maar willen niet dat er aan hen verkocht wordt. Het internet biedt je een fantastisch platform om je producten en diensten in de markt te zetten en te verkopen. Eén van de manieren om dit te doen is gebruik te maken van goedgeschreven teksten die kopers informeren. Dit laat hen toe om rustig te beslissen of ze al dan niet jouw product willen kopen. Dit is een heel andere aanpak dan de druk die een opdringere verkoper kan uitoefenen

Dit zijn al enkele belangrijke redenen waarom je echt eens met een SEO bureau zou moeten samenzitten om je online aanwezigheid te bespreken. Het hoeft natuurlijk niet gezegd te worden dat deze opsomming niet volledig is. Er zijn nog veel meer voorbeelden die je kan bekomen.

Wil je een goede online aanwezigheid of heb je al zitten worstelen om online echt een betekenisvol verschil te maken? Yellowshape is een digitaal bureau dat je helpt wapenen om online beter je mannetje te staan. Het team helpt je bij SEO, SEA en andere effectieve strategieën om online te adverteren. Elke oplossing wordt uitgewerkt op maat van jouw bedrijf. Contacteer Yellowshape vandaag voor een oplos

Don't waste time

Bespreek uw project met een expert en krijg directe feedback over hoe we uw uitdagingen zouden aanpakken

Gratis en vrijblijvend advies

Geen tijd te verliezen: we bellen je voor een korte afstemming. Hier bepalen we samen de volgende stappen.

We gaan elkaar ontmoeten, het wordt spannend. Laten we er direct in duiken en geen tijd verspillen. We bellen u om vragen te stellen om uw bedrijf en uitdagingen te begrijpen. Met deze informatie zullen we u vertellen hoe we het zouden aanpakken als we in uw positie zouden zijn.

Wat is jouw naam?
Please fill out this field
Please fill out this field
Vorige
Hoe kunnen we je bereiken?
Please fill out this field
Please fill out this field
Vorige
Bedankt  voor uw interesse in onze oplossingen! We reageren zo snel mogelijk op je  bericht!
Oeps! Er  is iets misgegaan bij het verzenden van het formulier.