Yellowshape
Ons denken
Wat is het belang van een mobiele applicatie?

Of het nu gaat over multinationals, kmo’s, winkeliers, organisaties of reclame- en marketingbureaus: allen maken ze gebruik van smartphones om hun klanten te bereiken en hun bedrijfsdoelen te verwezenlijken.

Het startte allemaal met de opkomst van het mobiele internet. Als reactie begonnen veel bedrijven met de adoptie van een mobile-first strategie. Maar de trend gaat nu meer en meer richting het gebruik van apps.

Mobiele applicaties kwamen sporadisch voor sinds 2000, maar de echte revolutie vond plaats met de lancering van de iPhone in 2007. Sindsdien zijn apps de belangrijkste manier geworden waarop men online consumeert.

Volgens onderzoeken van analysebedrijven wordt 80% van de tijd online doorgebracht in apps en 20% in de browser. Nieuwe bedrijven nemen een technologische sprong voorwaarts en omarmen mobiele apps volledig. Ze slaan de browser haast compleet over.

In de plaats daarvan gebruiken ze apps. Zo bekomen ze een dieper engagement met hun klanten. Dat is geen gemakkelijkheidsoplossing, maar een bewuste keuze. Er zijn namelijk vele voordelen verbonden aan het hebben van een mobiele app.

VOORDELEN VAN MOBIELE APPS

NIEUWE KLANTEN AANTREKKEN:

Een mobiele applicatie is een bedrijfsportfolio. Je toont ermee aan dat je firma toegewijd is aan nieuwe technologieën en je verhoogt je geloofwaardigheid. Een goede mobiele applicatie met een doordachte interface bezorgt je gebruikers een betere ervaring. En ze hechten zich meer aan je merk.

Bovendien spreek je zo de nieuwe mobiele generatie gebruikers aan, waardoor je hen bekendmaakt met je platform.

Mobiele applicatie


TARGETING:

Wanneer een klant een applicatie downloadt, geeft hij de toestemming aan de applicatie om informatie over hem te verzamelen. Tenzij hij dat manueel beperkt. Deze informatie helpt je een beeld te vormen van je gebruiker.

Het kan gaan over algemene informatie, zoals het model smartphone (hardware fabrikant), het besturingssysteem (iOS of Android) of de mobiele operator. Ook specifieke informatie is mogelijk. Denk maar aan de locatie (via het IP-adres of GPS), geslacht, leeftijd, telefoongeschiedenis, e-mail en contacten (indien bijvoorbeeld ingelogd wordt met een Google account).

Dankzij deze informatie kunnen bedrijven marketingcampagnes op maat aanbieden. Of aanbiedingen voor klanten zoals loyaliteitsprogramma's. Deze aanbiedingen zijn zelfs mogelijk gebaseerd op locatie, geslacht of leeftijd.

ENGAGEMENT VAN KLANTEN:

Bedrijven hebben toegang tot veel data over klanten en hun gebruikspatronen. Zo kunnen ze ook hun technologie aanpassen om hun gebruikers beter van dienst te zijn.

Ze bouwen een gezonde relatie op met een klant door een verbeterd engagement en een hogere retentiegraad. Een ander aspect van klantenengagement is de personalisatie van het hele proces. De gebruikservaring wordt op deze manier frictieloos.

COMMUNICATIE:

Smartphones zijn handig en mensen zijn geneigd hun telefoons vaker te controleren dan bijvoorbeeld e-mails of een website. Een mobiele applicatie helpt je klanten op elke plek en elk moment te bereiken.

Bedrijven brengen zo aankondigingen en aanbiedingen onmiddellijk tot bij hun klanten via notificaties. Wanneer klanten inloggen op een website, bestaat de kans dat ze hun oorspronkelijke intenties laten varen. Een mobiele applicatie vermindert daarentegen de reactietijd. Zo is het veel evidenter voor een klant om gewoon een app te openen en daarin een actie uit te voeren.

ANDERE DIENSTEN:

Hebben jouw klanten je app gedownload? Dan kan je de interactie met hen aangaan via andere diensten, zoals afspraakplanning, herinneringen, reservatiesystemen, 24/7-beschikbaarheid en verkoops- en ondersteuningsdiensten. Deze waardevolle diensten zorgen voor een betere retentie en zijn enorm goed voor de reputatie van je merk.

Dat is in het bijzonder belangrijk voor B2B-dienstverleners. Niet elke klant gaat uit zichzelf contact zoeken om feedback te geven over een dienst. Of om klachten te formuleren. Met een eenvoudige feedbackmodule in je app verbeter jij je diensten, ga je ontevreden klanten tegen en speel je snel in op mogelijke situaties.

BETALINGEN:

De wereld gaat volop digitaal. Vele landen zoals België zien een enorme stijging in de adoptie van digitale betalingen. Volgens onderzoeken betalen meer dan 80% van de klanten weleens iets online.

Mobiele applicatie maakt een transactie nog eenvoudiger door middel van mobiele betalingen. Het zorgt dat er sneller betalingen komen van klanten.

Mobiele betalingen

OMZET GENEREREN:

Facebook starte oorspronkelijk als een sociaal netwerk om vrienden en familie over de hele wereld met elkaar te verbinden. Met de groei van zijn gebruikersaantallen maakte het bedrijf de stap naar adverteren. En al snel groeide het uit tot één van de meest populaire advertentieplatformen.

Een groot deel van de apps heeft advertenties lopen op dit platform en genereert omzet door Pay-Per-Click en Search Engine Advertising. Op deze manier verdienen bedrijven geld door mobiele advertenties. Of ze adverteren met hun marketingbudget ook zelf om hun app onder de aandacht te brengen.

Mobiele apps hebben het potentieel om nieuwe klanten te bereiken in vele regio’s. En je zaak te laten groeien. Apps zouden ontwikkeld moeten worden met heldere en intuïtieve gebruikersinterfaces. Dat verhoogt de gebruiksvriendelijkheid, waardoor klanten probleemloos moeilijke taken uitvoeren.

Een app ontwikkelen is echter niet voldoende. Je moet weten hoe je jouw app het best in de markt zet en adverteert. Dat is een gebied waar bedrijven nog groei kunnen realiseren. Op voorwaarde dat ze voldoende investeren en de focus leggen op een effectieve strategie om financiële resultaten te halen.

Een mobiele app ontwikkelen is echter geen kinderspel. Het vraagt veel planning rond budgetten, design, features, productpositionering en marketing. Ook moet je zorgen dat je de technologie goed begrijpt, zodat je jouw applicatie veilig en duurzaam maakt.

Grote bedrijven kunnen zich een in-house team permitteren om een mobiele app uit te bouwen en te onderhouden. Kleine en middelgrote ondernemingen bezitten echter deze luxe niet.

MOBIELE APPS OP MAAT VAN JOUW BEDRIJF

Yellowshape maakt applicaties op maat voor bedrijven met een beperkt budget. Onze experts helpen je bij het hele levensproces van een app: van de planningsfase tot de ‘naverkoop’. Ze begeleiden je dus vanaf de eerste brainstorm-sessie.

Een naadloze gebruikservaring is de som van vele factoren. We spreken niet alleen over een knap ontwerp en vlotte user-experience, maar ook over een stabiele app die niet crasht en een veilige omgeving biedt.

De ontwikkelaars van Yellowshape verzorgen gebruiksvriendelijke apps die een perfecte ervaring bieden. Ongeacht of de app native wordt ontwikkeld of via een emulator. Bel ons op +3238082627. We bekijken samen hoe een mobiele app een meerwaarde kan betekenen voor jouw onderneming.

Don't waste time

Bespreek uw project met een expert en krijg directe feedback over hoe we uw uitdagingen zouden aanpakken

Gratis en vrijblijvend advies

Geen tijd te verliezen: we bellen je voor een korte afstemming. Hier bepalen we samen de volgende stappen.

We gaan elkaar ontmoeten, het wordt spannend. Laten we er direct in duiken en geen tijd verspillen. We bellen u om vragen te stellen om uw bedrijf en uitdagingen te begrijpen. Met deze informatie zullen we u vertellen hoe we het zouden aanpakken als we in uw positie zouden zijn.

Wat is jouw naam?
Please fill out this field
Please fill out this field
Vorige
Hoe kunnen we je bereiken?
Please fill out this field
Please fill out this field
Vorige
Bedankt  voor uw interesse in onze oplossingen! We reageren zo snel mogelijk op je  bericht!
Oeps! Er  is iets misgegaan bij het verzenden van het formulier.