Yellowshape
Ons denken
Waarom je Applicatie Monitoring serieus moet nemen

Dit heeft de manier veranderd waarop bedrijven werken omdat personeelsleden niet langer naar het kantoor moeten komen als hun hulp vereist is. Maar omdat web applicatie ontwikkeling zo belangrijk is geworden in de bedrijfswereld vandaag is het ook van belang om de prestaties van steeds in de gaten te houden.

Het doel van applicatie monitoring is ervoor te zorgen dat webapplicaties werken zoals verwacht en er geen onverwachte fouten opduiken die de boel verstoren. Omdat mobiele en cloudomgevingen blijven groeien en evolueren is het monitoren van webapplicaties een essentiële en dagelijkse taak geworden. Dit geldt des te meer omdat de hostingomgeving van applicaties plaatsvindt buiten de traditionele datacenters en -platformen van een organisatie.

Het lijkt evident dat applicatiemonitoring belangrijk is, maar om zijn noodzaak volledig te begrijpen is het van belang dat je jouw eigen situatie in vraag durft te stellen. Wil je een webapplicatie laten maken? Hieronder zijn enkele grote voordelen die je kan halen uit een efficiënte ‘Application Performance Management’ (APM).

1. VERMINDER OMZETRISICO’S:


In de competitieve markt van tegenwoordig is het gemakkelijk om een loyale klant te verliezen, het is soms enkel een muisklik van je verwijderd. Om dit beter te begrijpen geven we je een voorbeeld: bij het begin van de zomersolden heb je een spectaculaire lanceeractie gepland maar één bepaald onderdeel van je ecommerce website werkt niet. Dit zal lijden tot winkelmandjes die verlaten worden, verkopen die je misloopt en de besmeurde reputatie van je zaak.

Applicatie monitoring

Een goed ontwikkeling van webapplicaties houdt ook een efficiënt beheer van de prestaties van je applicatie in. Een goed APM –systeem kan problemen op voorhand identificeren en ervoor zorgen dat ze je organisatie niet zullen hinderen. Zo kan je snel problemen aanpakken als je prestaties achteruit gaan.

2. VERBETER DE CONTINUÏTEIT VAN JE ZAAK:

Downtime kan in de markt van tegenwoordig tot een kluwen van problemen leiden. Voor succesvolle zaken is dit geen optie meer. Een opstropping in de performantie van een webapplicatie kan leiden tot een vermindere omzet, een lagere productiviteit, schade aan je merk en het verliezen van klantenvertrouwen. Als je webapplicaties ontwikkelt kun je als bedrijf dat investeert in betrouwbare APM een verbetering opmerken in de continuiteit van je zaak. Dit merk je onder andere aan een betere beschikbaarheid van je basisinfrastructuur, het efficienter troubleshooten van problemen, veiligere upgrades en meer. Als het gekoppeld wordt met een goede analytics-oplossing kan applicatie monitoring je nuttige inzichten verschaffen waardoor je IT-team problemen kan voorspellen en downtime kan voorkomen. De meeste IT-experts gaan uit van een vermindering in downtime van 60 tot 70% wanneer ze APM gebruiken om hun systemen te optimaliseren.

3. VERBETER DE ERVARING VAN KLANTEN:

De focus van een webapplicatie ligt op het verbeteren van de klantenervaring. Dit zal echter niet mogelijk zijn als de applicatie niet efficiënt presteert. Eén zaak die je nooit mag vergeten is dat, als het erop aan komt, gebruikers nooit gebruik zullen maken van applicaties die slecht presteren en dan liever wegklikken naar de website van je concurrent. Intern zullen slecht presterende applicaties zorgen voor een stijging van supporttelefoontjes en een verminderende productiviteit. Alles bij elkaar genomen zorgt het niet monitoren van je web apps voor een verminderde omzet en een slechte user experience. Om voorop te blijven moet je er zeker van zijn dat je applicatie geen problemen bevat en dat, als ze toch opduiken, problemen snel opgelost kunnen worden vooraleer ze schade kunnen aanbrengen aan je performantie. Dit is enkel mogelijk met een betrouwbaar en consistent systeem voor application monitoring.

4. BEKOM EEN HOGERE PRODUCTIVITEIT:

De meest voorkomende klacht bij IT-leiders is dat ze te veel tijd moeten steken in het beheren van hun app-infrastructuur. Dit geldt des te meer als ze een bepaald probleem niet kunnen attribueren aan iets. Bijgevolg zorgt dit voor het uitstellen of afvoeren van andere strategische initiatieven. Dit zou kunnen vermeden worden met goed gereedschappen voor applicatie monitoring.

App infrastructuur

Deze gereedschappen geven je team een vogelperspectief op je applicatieomgeving. Het helpt je niet enkel bij de initiële ontwikkeling van je web applicatie maar het geeft je ook een overzicht van hoe je applicatie zich gedraagt in de volledige ‘technology stack’. Als er ergens een prestatieprobleem plaatsvindt kan het monitorgereedschap duidelijk maken waar het probleem zich ergens in heel je systeem bevindt: in servers, netwerken, de database, het toestel van je gebruikers of in de code van je applicatie. Dit diagnostische inzicht helpt je bij het oplossen van de dieperliggende oorzaak van het technische probleem vooraleer de eindgebruiker er last van kan ondervinden. Als je applicatieproblemen kan oplossen vooraleer je klanten of werknemers ze opmerken zal dit je reputatie verhogen, klantentrouwheid verbeteren en productiviteit verhogen. Jouw IT-team kan essentiële resources uitrollen door je diensten slim te herstarten of je geheugen aan te passen. Hierdoor winnen ze genoeg tijd om zich te kunnen concentreren op het uitbouwen van andere strategische en omzet-verhogende initiatieven.

5. RUIMTE MAKEN VOOR INNOVATIE:

Wanneer je een duidelijk zicht hebt op je applicatie hoef je geen tijd te spenderen aan ‘brandoefeningen’. Applicatie monitoring zal zorgen voor een betere samenwerking tussen afdelingen en een verbeterd delen van kennis onderling. Dit maakt het mogelijk om webapplicaties te ontwikkelen die foutloos zijn of snel kunnen reageren op veelvoorkomende problemen. Hierdoor maakt het team genoeg tijd vrij om te werken aan innovatieve oplossingen voor echt bedrijfsuitdagingen en om nieuwe opportuniteiten te grijpen.

6. IT-KOSTEN BEPERKT HOUDEN:

Door gebruik te maken van de inzichten van Application Performance Management zal je ook pieken en dalen kunnen vaststellen in het gebruik van je applicatie. Op zijn beurt laat dit je toe om strategische keuzes te maken om je applicatie performant te houden. Je vermindert bovendien overbodige systemen en kan operationeel blijven zonder extra gespecialiseerd personeel in dienst te nemen. Het helpt je dus om je efficiëntie nog meer te verhogen.

Application Performance Monitoring is onmisbaar in de ontwikkeling van webapplicaties. Heb jij prestatieproblemen met je applicatie waardoor je zaak haar doelen niet kan bereiken? Yellowshape biedt uitgebreide applicatie monitoring diensten aan om je te helpen met het opvolgen van je gebruikte middelen, het verminderen van downtime risico’s, het in de gaten te houden van je capaciteit en zorgen dat er continuïteit zit in de ervaring van jouw klanten. Bel Yellowshape vandaag voor een application monitoring plan op maat.

Don't waste time

Bespreek uw project met een expert en krijg directe feedback over hoe we uw uitdagingen zouden aanpakken

Gratis en vrijblijvend advies

Geen tijd te verliezen: we bellen je voor een korte afstemming. Hier bepalen we samen de volgende stappen.

We gaan elkaar ontmoeten, het wordt spannend. Laten we er direct in duiken en geen tijd verspillen. We bellen u om vragen te stellen om uw bedrijf en uitdagingen te begrijpen. Met deze informatie zullen we u vertellen hoe we het zouden aanpakken als we in uw positie zouden zijn.

Wat is jouw naam?
Please fill out this field
Please fill out this field
Vorige
Hoe kunnen we je bereiken?
Please fill out this field
Please fill out this field
Vorige
Bedankt  voor uw interesse in onze oplossingen! We reageren zo snel mogelijk op je  bericht!
Oeps! Er  is iets misgegaan bij het verzenden van het formulier.