Yellowshape
Ons denken
Adverteren op Google: wat zijn de mogelijkheden voor jouw bedrijf?

SEARCH ENGINE ADVERTISING


Dit is de bekenste vorm van adverteren via Google. Zoekmachinemarketing (oftewel SEA) zorgt voor meer klanten voor je bedrijf door advertenties te plaatsen bovenaan in de zoekresultaten van Google.

Deze advertenties zijn gemaakt op basis van populaire zoekwoorden die jouw potentiële klanten gebruiken in hun zoektocht naar producten en diensten die ook jij aanbiedt. Hiermee bedoelen we de woorden die ze typen in de zoekbalk van Google.

SEA-experten doen een zoekwoordenonderzoek naar welke woordcombinaties het populairst zijn. Op basis van die resultaten maken ze voor jouw bedrijf de meest pakkende advertentieteksten in Google Adwords.

Zo verschijnen jouw advertenties bovenaan in de zoekresultaten en hoger dan de advertenties van je concurrenten. Hoe hoger de advertentie in de zoekresultaten, hoe meer kans op aankopen of contactaanvragen.

Adverteren op Google

DISPLAY ADVERTISING


Heb je weleens de banners op HLN.be of Buienrader gezien? Wel, dat is display advertising. Met deze vorm van online adverteren kan je jouw doelgroep via verschillende websites of applicaties bereiken. Vaak bestaan de advertenties uit banners gemaakt van tekst, foto’s, audio en zelfs video.

het Google Display Network bestaat uit oneindig veel websites en applicaties waarop je kan adverteren. Zo kunnen we jouw advertenties tonen op relevante kanalen die jouw doelgroep daadwerkelijk gebruikt.

Google kan namelijk op basis van het zoek- en surfgedrag van Google-gebruikers bepalen waar, wanneer en aan wie je adverentie wordt getoond. Bovendien kan je door middel van segmentatie nog beter kiezen wie je advertentie te zien krijgt.

Het is immers vaak mogelijk om je doelgroep te filteren op leeftijd, geslacht, woonplaats, interesse, job , sector, enzovoort. Hoe gerichter we adverteren, hoe groter de kans dat mensen op je adverentie klikken.

Display ads

REMARKETING

Het gebeurt (helaas vaker dan je lief is) dat mensen op je website komen, maar geen actie ondernemen en weer weggaan. Met remarketing kan je die potentiële klanten terug naar je website lokken, zodat ze wél een contactaanvraag of aankoop doen.

DISPLAY REMARKETING

We hebben jou hierboven al uitgelegd wat display advertising is. Wel, je kan het ook gebruiken als vorm van remarketing.

Mensen die jouw website bezochten, krijgen een advertentie te zien op een van de websites uit het Google Display Network die ze nadien bekijken. Zo richt jij je display advertenties op mensen waarvan je zeker weet dat ze geïnteresseerd zijn in je producten en diensten.

SEARCH REMARKETING

Ook SEA kan je inzetten in een remarketingcampagne voor potentiële klanten die in het verleden jouw website bezochten. Als zij nadien in Google zoeken op producten en diensten die jij aanbiedt, krijgen ze jouw advertentie gegarandeerd helemaal bovenaan in de zoekresultaten te zien.

DE VOORDELEN VAN ADVERTEREN IN GOOGLE VOOR JOUW BEDRIJF

DIRECT RESULTAAT

Eens een campagne start, verschijnen je advertenties in de zoekresultaten van Google of op websites uit het Google Display Network.

We zorgen dat de inhoud van de advertenties perfect is afgestemd op de zoekwoorden en noden van je doelgroep.

Je potentiële klanten voelen zich dus direct aangesproken, waardoor ze sneller geneigd zijn tot te klikken op de advertentie, over te gaan tot een aankoop of een contactaanvraag.

JE BETAALT PER CLICK

Jouw advertenties die in de zoekresultaten of op websites verschijnen? Dat kost jou niets. Pas wanneer een potentiële klant op de advertentie klikt, betaal je. En die klik is z’n geld meer dan waard, want hij kan leiden tot een nieuwe klant.

CONTINUE OPVOLGING

Onze SEA specialisten en onlinemarketeers volgen continue jouw campagnes op. Zo hebben we de mogelijkheid om bij te sturen waar nodig. We vergelijken eveneens je advertentiekost met de behaalde conversies. Jij kan dus tot in detail nagaan wat jouw investering opbrengt.

400 PROCENT MEER CONVERSIES VOOR NIEUW DAK IN 24 UUR:

Het is niet toevallig dat je in deze blog afbeeldingen zag van advertenties van onze klant Nieuw Dak In 24 Uur, de grootste plaatser van overzetdaken in Vlaanderen. Door onze SEA- en display advertising-campagnes kreeg Nieuw Dak In 24 Uur maar liefst 400 % meer offerte-aanvragen op hun website.

GRATIS EN VRIJBLIJVEND INTRODUCTIEGESPREK

Ben je geïnteresseerd in adverteren in Google? Contacteer dan Yellowshape, een digital agency in Antwerpen voor website-ontwikkeling, online marketing en website-optimalisatie.

Don't waste time

Bespreek uw project met een expert en krijg directe feedback over hoe we uw uitdagingen zouden aanpakken

Gratis en vrijblijvend advies

Geen tijd te verliezen: we bellen je voor een korte afstemming. Hier bepalen we samen de volgende stappen.

We gaan elkaar ontmoeten, het wordt spannend. Laten we er direct in duiken en geen tijd verspillen. We bellen u om vragen te stellen om uw bedrijf en uitdagingen te begrijpen. Met deze informatie zullen we u vertellen hoe we het zouden aanpakken als we in uw positie zouden zijn.

Wat is jouw naam?
Please fill out this field
Please fill out this field
Vorige
Hoe kunnen we je bereiken?
Please fill out this field
Please fill out this field
Vorige
Bedankt  voor uw interesse in onze oplossingen! We reageren zo snel mogelijk op je  bericht!
Oeps! Er  is iets misgegaan bij het verzenden van het formulier.