WIE IS BELGOPTIC?

Belgoptic.be is hét platform over alles wat leeft in het domein van optiek in België. Je vindt er info over opticiens, oogartsen en gerelateerde bedrijven. Ze zorgen voor de verbinding van consumenten met optiekers en een professioneel netwerk binnen de wereld van opticiens.

HUN PROBLEEM, ONZE UITDAGING

Optiekers werken samen met Belgoptic voor een betere vindbaarheid online. Wanneer consumenten op zoek gaan naar een brillenwinkel, komen ze terecht op het platform van Belgoptic en zo bij een optieker in hun buurt.

De optiekers hebben allen een digitale pagina in het platform van Belgoptic, maar vaak hebben ze geen kennis van webdesign. Daarom hebben opticiens nood aan een functionaliteit die hen op eenvoudige manier hun digitale pagina laat opmaken en hun account in Belgoptic laat beheren.

Voordien gebeurde dat allemaal volledig manueel en was een grafische opmaak in de pagina’s niet mogelijk. Die aanpak was erg tijdrovend en niet meer hedendaags.

Daarnaast dient het beheer van het platform ook vereenvoudigd te worden en moet er een oplossing komen voor advertentiebeheer, ledenvernieuwingen, administratie, enzovoort.

DE OPLOSSING

We bouwden het nieuwe platform van Belgoptic met daarin een volledig managementsysteem voor ledenbeheer. Zo kunnen formules van advertenties, pagina’s, vernieuwingen… volledig en eenvoudig beheerd worden in het admistratiepaneel.

Voor de optiekers zelf bouwden we een handige interface waarin de pagina’s visueel opgemaakt kunnen worden aan de hand van widgets.

  • De applicatie is web-based en dus via elke browser bereikbaar op desktop/laptop/tablet/mobile
  • Visuele bouwer van pagina’s
  • Volledig administratiesysteem voor ledenbeheer
  • Statistiekendashboarden voor de perfomance van het platform

RESULTAAT

Belgoptic beschikt over een applicatie die de routineuze tijdsrovende admistratieve zaken vereenvoudigd. Verder hebben de optiekers nu de mogelijkheid om zelfstandig en op een eenvoudige visuele manier hun pagina te beheren dankzij handige widgets.

  • Geen heen-en-weer-gemail met opticiens over aanpassingen dankzij de visuele bouwer
  • Duidelijk inzicht in admistratie, leden, performance
  • Klaar voor groei doordat het technisch schaalbaar is

Plan meeting

Plan je graag onmiddellijk een meeting in?

Wil je al eens even zien en horen wie er achter Yellowshape zit? En wat wij voor jou kunnen betekenen? Laat ons dan een vrijblijvende videocall houden. Plan nu zelf een datum en tijdstip in!