WIE IS BEERENS?

Beerens verkoopt tweedehandswagens, nieuwe wagens via officiële concessies en exclusieve oldtimers.

Ook is het bedrijf gespecialiseerd in automotive-services. Denk maar aan remarketing, transport, stockage, PDI-carrosserie, verhuur, leasing, trading en fleetservices.

HUN PROBLEEM, ONZE UITDAGING

Beerens bestaat al meer dan 20 jaar. En heeft dus met trots een uitgebreid netwerk opgebouwd. Door deze jarenlange ervaring in de sector is Beerens een referentie geworden. Het bedrijf blijft streven naar perfectie en groei op internationaal niveau. En ja, daar helpen we hen graag mee.

Het is geen sinecure om zo’n ruim aanbod aan wagens en diensten te beheren. En dat besefte Beerens maar al te goed. Het bedrijf had een grote nood aan automatisatie van verschillende bedrijfsprocessen, waaronder wagenbeheer en leadopvolging. Ook op het vlak van design mochten we de visualisatie van de websites van Beerens op ons nemen.

DE OPLOSSING

Als kern van de oplossing staat een krachtige web-applicatie die zorgt voor de volledige automatisatie van het wagen beheer alsook salesopvolging en management rapportage. Dit in connectie met interne systemen zorgt voor een oplossing die niet alleen erg veel tijd bespaard maar alsook menselijke fouten van manuele handelingen uitsluit.

  • De applicatie is web-based en dus via elke browser bereikbaar op desktop / laptop / tablet / mobile
  • Automatisatie van tijdsrovende routineuze taken
  • Realtime inzichten doormiddel van live dashboards
  • Handige functionaliteiten voor de stijging van performance

RESULTAAT

Beerens beschikt over een krachtige applicatie die gebruikt wordt voor beheer van hun wagen en de opvolging van wagenverkoop. Dit in combinatie met de automatisatie van vele taken en processen zorgt niet enkel voor een vereenvoudiging maar een ook voor een fikse besparing op werkuren.

  • Weg met papieren bestelbonnen, manuele creatie van offertes en hallo tegen een volledige digitalisatie van documenten
  • Weg met klant aanvragen via email en een directe injectie in een digitaal lead opvolg systeem
  • Automatisch publiceren van wagens op publicatie kanalen zoals autoscout, eigen websites etc …
  • Gekoppeld aan interne systemen voor automatisatie
  • Inzicht in de activiteiten en performance van verkopers via real-time dashboarden
  • Vele uren tijdbesparing en herorientering van medewerkers die vroeger tijdsrovende routineuze zaken deden die nu geautomatiseerd zijn
“ De samenwerking met Yellowshape had niet beter kunnen verlopen. We staan rechtstreeks in contact met hun programmeurs in een gezamenlijke task-force. Zo kunnen we samen snel nieuwe features ontwikkelen en implementeren in ons platform “

Christophe De Smet
IT-Manager Beerens Group

Plan meeting

Plan je graag onmiddellijk een meeting in?

Wil je al eens even zien en horen wie er achter Yellowshape zit? En wat wij voor jou kunnen betekenen? Laat ons dan een vrijblijvende videocall houden. Plan nu zelf een datum en tijdstip in!