Zoekmachine-marketing: de voordelen van Google adverteren

Je hebt ongetwijfeld al weleens gehoord over online adverteren en SEA. Maar welk voordeel kan jouw bedrijf precies halen uit zoekmachine marketing? En wat is het precies? Je komt het te weten in onze blog.

GROOTSTE ‘POEL’ VAN POTENTIËLE KLANTEN

Maar liefst 80 % van de internetgebruikers zoekt via Google naar producten en diensten die hen interesseren. We hoeven jou dus niet te vertellen dat Google het ideale medium is om klanten te winnen.

Met SEA of zoekmachinemarketing kan je met gerichte advertenties bovenaan in de zoekresultaten van Google verschijnen om zo meer bezoekers aan te trekken. Het is snel, goedkoper dan traditionele marketing en je krijgt onmiddellijk inzicht in je resultaten.

SNELLER RESULTAAT DAN MET SEO

SEO – oftewel zoekmachine-optimalisatie – is een werk van lange adem. Door kwalitatieve teksten op je website te plaatsen en SEO-technieken te hanteren, stijg je gestaag in de zoekresultaten van Google. Dat kost jou geen eurocent, maar het kan maanden duren vooraleer je resultaat ziet.

Met Google Adwords kan je wervende advertenties laten schrijven en de dag nadien al bovenaan in Google verschijnen. Je ziet dus direct rendement op je inspanningen, sneller dan met eender welk marketingmedium.

INZICHTEN IN JE RESULTATEN

Google Adwords houdt de resultaten van jouw advertenties tot in het kleinste detail bij. Het aantal verschijningen, kliks, conversies: je kan het allemaal bekijken via jouw account. Ook Yellowshape bezorgt jou maandelijks een overzicht van de prestaties.

Zo kan je perfect zien wat jouw inspanningen opleveren. Kortom: je bent in staat om jouw precieze ROI te berekenen. Je weet dus wat werkt en wat niet. En dat geeft jou de mogelijkheid om te testen, te experimenteren en bij te sturen waar nodig.

DE JUISTE BOODSCHAP OP HET JUISTE MOMENT

Een van de belangrijkste voordelen van Google AdWords is om het tijdstip en de dag te bepalen waarop jouw advertenties worden weergeven. Maar is het niet goed dat jouw advertenties 24/7 zichtbaar zijn? Niet noodzakelijk. En je advertentiebudget zal zo bovendien snel op zijn.

Na het uitvoeren van je campagne gedurende enkele weken, kan je nagaan op welk tijdstip je de meeste kliks hebt gekregen die vervolgens tot een aankoop hebben geleid. Het is dan wijselijk om voortaan vooral op dat tijdstip te adverteren. Zo zal je conversiepercentage en kostverbeteren en haal je alles uit je budget.

MOGELIJKHEID TOT JE CONCURRENTEN OVERBIEDEN

Net zoals op een traditionele bieding kan je ook in Google Adwords je concurrentie overtreffen. Zo kan je automatische biedstrategieën voor ‘Target Outrank’ kiezen om je bod aan te passen aan wat je rechtstreekse concurrent doet. Het ‘overbieden’ van je concurrenten kan gezien worden als een van de voornaamste voordelen van Google Adwords.

WERK NU SAMEN SEO-EXPERTEN VOOR SUCCESVOLLE ZOEKMACHINE-OPTIMALISATIE!

Ben je geïnteresseerd in een succesvolle zoekmachine-marketingcampagne voor jouw bedrijf? Contacteer dan Yellowshape, een digital agency in Antwerpen voor websites, online marketing en website-optimalisatie.

Plan meeting

Plan je graag onmiddellijk een meeting in?

Wil je al eens even zien en horen wie er achter Yellowshape zit? En wat wij voor jou kunnen betekenen? Laat ons dan een vrijblijvende videocall houden. Plan nu zelf een datum en tijdstip in!