Een bestaande website responsive maken

Is jouw website nog niet geoptimaliseerd voor mobiel? Wacht er niet te lang mee, want anders loop je klanten mis. Hieronder legt Yellowshape uit waarom het belangrijk is om je bestaande website responsive te maken.

1. Nu. En in de toekomst.

Met een responsive website heb je één website die zich aanpast aan het toestel van de gebruiker. Niet alleen is een website responsive maken handig voor smartphones en tablets. Ook voor morgen, wanneer smartwatches en smartglasses aan populariteit winnen.

2. Internetgebruikers verkiezen mobiel

Momenteel gebeurt zo’n 70 procent van het internetverkeer wereldwijd via smartphones en tablets. Verder beschikt ongeveer 60 procent van de volwassenen over een smartphone. En iedere maand groeien die cijfers zelfs nog. De mobiele markt is dus té belangrijk om zomaar te negeren. Een responsive website laten maken is een must.

3. Shoppen via smartphone steeds meer in trek

Online shoppen is makkelijker dan in je auto te springen en naar een fysieke winkel te rijden. En het is zelfs nog eenvoudiger wanneer je niet eens achter je pc hoeft te kruipen, maar in je zetel kan blijven zitten.

Responsive Website Laten Maken

Wanneer je dus over een webshop beschikt, verlies je heel wat klanten door niet te kiezen voor een responsive website. Maar liefst 80 procent van de consumenten koopt weleens iets via zijn smartphone. En ja, ook dat cijfer groeit alleen maar.

4. Sociale media doet mobiel gebruik stijgen

Is jouw zaak aanwezig op sociale media zoals Facebook, Instagram, Twitter of LinkedIn? Voor een onlinemarketingcampagne, bijvoorbeeld? En deel je soms een link naar je website via deze kanalen?

Onthoud dan dat veel van je volgers via hun smartphone gebruik maken van sociale media. Straffer zelfs: de populariteit van sociale media en smartphones gaat hand in hand. Al je activiteiten op sociale media zijn dus quasi nutteloos wanneer je geen mobiele website laat maken.

5. Responsive sites scoren hoger in Google

Google geeft de voorkeur aan websites die responsive zijn opgebouwd. En laat hen dus ook hoger scoren in de zoekresultaten. Wanneer je het nalaat om je website responsive te maken, is je bedrijf minder goed online te vinden. En ja, dat kost jou klanten.

6. Responsive websites zijn gebruiksvriendelijker

Je website moet een aangename surfervaring geven aan je bezoekers. Mobiele surfers moeten op een responsive website niet meer inzoomen en naar beneden of boven swipen. Hierdoor zijn ze geneigd om op je website te blijven. En over te gaan tot een aankoop.

Ben je geïnteresseerd in een responsive website die rendeert? Contacteer dan Yellowshape, een websitebouwer in Antwerpen voor de digitale zichtbaarheid van bedrijven. Wij verzorgen graag de ontwikkeling van je responsive website.

Plan meeting

Plan je graag onmiddellijk een meeting in?

Wil je al eens even zien en horen wie er achter Yellowshape zit? En wat wij voor jou kunnen betekenen? Laat ons dan een vrijblijvende videocall houden. Plan nu zelf een datum en tijdstip in!