Wat is een SSL-certificaat?

Wat is een SSL-certificaat? Die vraag krijgen we regelmatig te horen van onze klanten. In deze blog leggen we uit wat zo’n SSL-certificaat precies inhoudt, waarom jouw website het hoort te hebben en hoe je het kan verkrijgen.

WAT IS EEN SSL-CERTIFICAAT PRECIES?

SSL staat voor Secure Sockets Layer. Dat laatste woord geeft eigenlijk al een beetje weg waarover het gaat. Een SSL-certificaat is namelijk een beschermlaag voor de communicatie tussen jouw website en de webbrowser van je bezoekers.

Zo is al het dataverkeer tussen jouw website en de webbrowser van je bezoekers beschermd. Denk maar aan de persoonlijke gegevens, kredietkaartgegevens en wachtwoorden van je bezoekers. Als een hacker ze toch weet te bemachtigen, zijn de gegevens versleuteld en onbruikbaar.

WAAROM IS EEN SSL-CERTIFICAAT NODIG?

Buiten dat de persoonlijke gegevens van de bezoekers van jouw website zijn beschermd, zijn er nog vele redenen om een SSL-certificaat aan te schaffen.

Zo geven de meeste webbrowsers een beveiligingswaarschuwing aan je bezoekers als jouw website niet beschikt over een SSL-certificaat. Je website wordt bestempeld als ‘onveilig’. En dat is uiteraard ‘bad for business’

Bovendien geeft Google in de zoekresultaten voorrang aan websites die beschikken over een SSL-certificaat. Als jij een dakwerker bent en jouw website heeft geen SSL-certificaat, krijgen je potentiële klanten eerst jouw concurrenten te zien wanneer ze ‘dakwerker’ typen in de zoekbalk van Google. Kortom: klanten vinden jouw website niet meer. Aiai.

Even samengevat:

  1. Een SSL-certificaat beveiligt de gegevens van je bezoekers.
  2. Je website wordt als ‘veilig’ aanschouwt.
  3. Je krijgt een hogere ranking in de zoekresultaten van Google.

HOE ZORG JE VOOR EEN SSL-CERTIFICAAT?

Dat is relatief simpel. De aanvraag van een SSL-certificaat kan een webhostingbedrijf of web agency eenvoudigweg voor jou in orde maken. Ben je nog niet aangesloten bij een web agency? Contacteer dan Yellowshape uit Antwerpen. Wij zijn gespecialiseerd in website-ontwikkeling, online marketing en applicaties.

Plan meeting

Plan je graag onmiddellijk een meeting in?

Wil je al eens even zien en horen wie er achter Yellowshape zit? En wat wij voor jou kunnen betekenen? Laat ons dan een vrijblijvende videocall houden. Plan nu zelf een datum en tijdstip in!