KPI Dashboard: wat is het en hoe helpt het jouw zaak?

Een KPI-dashboard geeft beslissingsmakers en zoekvaarders van bedrijven meer inzicht in hun operationele werking. Met overzichtelijke statistieken en handige cijfers kom je te weten of jouw bedrijf op weg is om de vooropgestelde doelen te bereiken.

Wat is een KPI-dashboard?

Wanneer je met de auto rijdt, kan je rekenen op instrumenten, wijzerplaten en meters op je dashboard. Zij vertellen jou alles wat je moet weten om al dan niet op tijd en in één stuk op je bestemming komen.

Zo kan je meteen zien of je genoeg brandstof hebt, hoe snel je rijdt en of de motor goed omgaat met je rijgedrag. Auto's hebben ook waarschuwingslichten die knipperen of rood worden wanneer je in de problemen zit.

Een KPI-dashboard doet hetzelfde voor je bedrijf. Een KPI-dashboard is namelijk een eenvoudige visuele weergave van de Key Performance Indicators (KPI’s) van jouw bedrijf.

Of met andere woorden: het is een overzicht van de belangrijkste informatie die de beslissingsmakers van jouw bedrijf nodig hebben om de vooropgestelde doelstellingen te bereiken. Het zijn statistieken die de dagelijkse processen en output van je bedrijf correct weergeven.

Waarom is een KPI-dashboard handig?

Een KPI-dashboard biedt informatie waarmee je problemen kan oplossen nog voordat ze problemen worden en de prestaties van je bedrijf beïnvloeden. Met een strategisch KPI-dashboard kijk je naar het verleden en het heden om een beter beeld te krijgen van wat de toekomst kan brengen.

Zo is het mogelijk om te zoeken naar obstakels en uitdagingen waarmee jouw bedrijf te maken kan krijgen. Het is de perfecte manier om jouw strategische doelen te bereiken. Denk maar aan winstprojecties, groei van het marktaandeel, enzovoort.

Een callcenter bijvoorbeeld kan gebruiken maken van een KPI-dashboard om het aantal gesprekken, de gemiddelde wachttijd in de wacht en de gemiddelde duur van de gesprekken weer te geven in handige statistieken.

Maak nu professionele KPI-dashboards met behulp van experts!

Het is geen sinecure om een KPI-dashboard te maken.  Zo hoor je de juiste KPI’s, weergave en statistieken te bepalen. Werk nu samen met Yellowshape, een ervaren digital agency uit Antwerpen, gespecialiseerd in online marketing, webontwikkeling en applicaties. Contacteer ons nu!

Plan meeting

Plan je graag onmiddellijk een meeting in?

Wil je al eens even zien en horen wie er achter Yellowshape zit? En wat wij voor jou kunnen betekenen? Laat ons dan een vrijblijvende videocall houden. Plan nu zelf een datum en tijdstip in!