Wat is een goede website?

Wil je een website laten maken? Een goede website is een bedrijfsinvestering die jouw zaak meer geld opbrengt dan kost. Om dat te realiseren, hoor je eerst na te denken over je doelstellingen, je doelgroep en je aanbod. Op basis van die bevindingen werk je vervolgens een internetstrategie uit.

WAT ZIJN JE DOELSTELLINGEN?

We zien vaak dat sommige bedrijven een website laten maken zonder na te denken wat ze precies willen bereiken. Een aantrekkelijke, moderne website mag immers niet het doel zijn, maar een middel om je doel te bereiken. Bepaal dus eerst je bedrijfsdoelen.

Meestal willen bedrijven nieuwe klanten aantrekken met hun website. En daar slaagt een louter aantrekkelijke website niet per definitie altijd in. De meest succesvolle websites zijn immers zo lelijk zijn als de nacht. Denk maar aan Google, YouTube of eBay. En hebben we Ryanair al vermeld? Bah. Gewoonweg bah.

Doelstellingen

WIE IS JOUW DOELGROEP?

Wat maakt de websites van die internetgiganten dan zo succesvol? Ze zetten de klant centraal. Zo komen we automatisch bij het volgende punt terecht: wie zijn jouw klanten eigenlijk? Heeft jouw bedrijf één bepaalde doelgroep of kan je ze opdelen in verschillende segmenten?

Enkel wanneer je weet aan wie je precies jouw producten en diensten verkoopt, weet je ook beter hoe je dat moet doen. Zo kan je op je website de taal van de klant spreken. Weg met oubollige vakterminologie. Zeg niet ‘lagekostenmaatschappij’, maar wel ‘goedkope vluchten’.

WAT WIL JE VERKOPEN?

Je website hoort een toonbank te zijn van je producten en diensten. En daarbij moet je het onderscheid maken tussen je hoofd- en nevenactiviteiten. Stel jezelf de vraag: waar maakt mijn zaak écht winst op?

Neem nu bijvoorbeeld onze website. Wij pakken uit met onze drie kernactiviteiten:

  • Website-ontwikkeling
  • Website-optimalisatie
  • Online marketing

Uiteraard maken we ook weleens visitekaartjes of drukwerk, maar dat zetten we niet in de verf. Die nevenactiviteit is enkel een supplementaire service die we aan bestaande klanten aanbieden. We focussen ons dus enkel op onze hoofdactiviteiten waarin we willen groeien.

Kortom: de structuur van je website en de pagina-indeling moeten opgebouwd zijn rond je belangrijkste producten en diensten.

Structuur van je website

YES-WORKSHOP: VERTAAL JE BEDRIJFSDOELEN NAAR EEN CONCREET INTERNETPLAN

Yellowshape zorgt ervoor dat jij jouw geld niet in het wilde weg uitgeeft. We maken in de Yes-workshop eerst kennis met jouw bedrijfsdoelen, bedrijfsdoelgroep en producten of diensten. Zo bekijken we samen wat de mogelijkheden voor jouw zaak op het internet zijn.

Lees hier waarom een Yes-workshop de beste start is van een nieuwe website.

BEKIJK DE WEBSITE VAN NIEUW DAK IN 24 UUR:

Onze klant Nieuw Dak In 24 Uur is de grootste plaatser van overzetdaken in Vlaanderen. Het familiebedrijf vroeg aan Yellowshape om een nieuwe, moderne website te maken. En we zijn niet over één nacht ijs gegaan. Tijdens onze Yes-workshop kregen we een duidelijk beeld van de doelstellingen, de doelgroep en het aanbod van de klant.

Daarom heeft Nieuw Dak In 24 uur vandaag een gloednieuwe, social proof website ​​​​​​die bezoekers overtuigt om contact op te nemen en een toppositie heeft in zoekmachines. Ook het aantal contactaanvragen door middel van de onlinemarketingcampagne is maar liefst met 400 procent gestegen.

Bekijk in onze case study wat we precies deden voor Nieuw Dak in 24 Uur.

Nieuw Dak in 24 Uur

GRATIS EN VRIJBLIJVEND INTRODUCTIEGESPREK

Ben je geïnteresseerd in een website voor jouw website? Contacteer dan Yellowshape, een digital agency in Antwerpen voor website-ontwikkeling, online marketing en website-optimalisatie.

Plan meeting

Plan je graag onmiddellijk een meeting in?

Wil je al eens even zien en horen wie er achter Yellowshape zit? En wat wij voor jou kunnen betekenen? Laat ons dan een vrijblijvende videocall houden. Plan nu zelf een datum en tijdstip in!