7 Redenen waarom een website laten maken belangrijk is voor jouw bedrijf

Je wilt jouw producten en diensten graag online aan de man brengen. Het liefst zet je zelf een website op poten. Of schakel je de hulp in van een goede vriend, die wel wat verstand heeft van computers. Zo druk je natuurlijk de kosten, maar de resultaten laten helaas te wensen over. Om alles uit jouw zaak te halen, kan je beter een website laten maken door een professioneel agentschap. Hieronder leggen we uit waarom.

1. COMPETITIEVE ONLINEWERELD

Het wereldwijde web zit vol met jouw concurrenten. Wanneer klanten je website niet vinden, komen ze dus wel bij de concurrentie terecht. Daar wringt het schoentje: om vandaag online zichtbaar en vindbaar te zijn, hoor je gebruik te maken van allerlei technieken. Onlinemarketing, bijvoorbeeld.

Bedrijfswebsite laten maken

Deze technieken zijn complex en evolueren continue. Het is een voltijdse job om de laatste trends te volgen. Wie dat niet doet, ziet het aantal bezoekers op z’n website drastisch dalen. Vergelijk het met traditionele reclame: wanneer jouw concurrent een gigantisch reclamebord heeft en jij niet, kan je al raden wie de meeste klanten ontvangt.

Een professioneel agentschap beschikt over de nodige middelen en de juiste mensen om jouw website online zichtbaar te maken. En dat zo te houden. Het volstaat al lang niet meer om een website te hebben. Hij moet renderen.

2. GROOT BEREIK

Wanneer je samenwerkt met een webbureau, maak je jouw website dus zichtbaar. Zo trekt je website bijgevolg een groter publiek aan. Hoe? Dankzij die eerder vernoemde onlinemarketing.

Wanneer jouw potentiële klanten op zoek gaan naar producten en diensten, doen ze dat wellicht met Google. Let wel op: mensen zoeken niet op de naam van jouw bedrijf, maar wél op wat je aanbiedt. Je producten en diensten, dus. Ze typen bijvoorbeeld de volgende zoektermen in: ‘ongediertebestrijder Brugge’ of ‘tuinomheining Antwerpen’.

Volgens de regels van de onlinemarketingkunst laat een professioneel agentschapjouw website bij de eerste zoekresultaten in Google verschijnen. Je merkt dat je website zo meer bezoekers krijgt. Je bereikt dus mensen die nog nooit van jouw zaak hadden gehoord, maar die wel interesse hebben in jouw producten en diensten. Uiteraard - je raadt het al - vertaalt zich dat in stijgende verkoopcijfers.

3. TOONBANK VOOR PRODUCTEN EN DIENSTEN

Je website moet een gebruiksvriendelijk platform zijn voor de verkoop van jouw producten en diensten. Er mag niets tussen de potentiële klant en jouw aanbod staan. Elke hindernis is er eentje te veel. Zo klikt je klant uit frustratie weg en surft hij naar de concurrentie. Vergis je niet: de ontwikkeling van zo’n platform vraagttonnen ervaring en expertise.

Een professioneel webbureau optimaliseert je website met een krachtig verkoopverhaal. Zo zijn jouw product- en dienstenpagina’s opgebouwd om tot conversies te leiden. Bovendien analyseert het agentschap continue het aankoopgedrag van jouw bezoekers, waardoor het platform rendabel blijft.

4. WEBSITE IN BEWEGING

Het web verandert constant. En je website moet dus mee evolueren. Relevant blijven. Een professionele bureau beschikt over de nodige tools om jouw website te meten en te optimaliseren.Om te weten wat wel en wat niet werkt op je website, volgen onlinemarketeers de resultaten op met marketingtechnieken.


Onlinemarketeers


Ze zien onder meer hoeveel bezoekers op je website komen. En het aantal bezoekers die overgaan tot een conversie. Zo komen de marketeers te weten wie je bezoekers zijn, wat ze willen én hoe hen tot een conversie te verleiden. Op basis van deze resultaten sturen de marketeers de opbouw en inhoud van je website bij. Jij krijgt dus een website die blijft evolueren en renderen.

5. HET IMAGO VAN JOUW BEDRIJF

Je hebt maar één kans om een eerste indruk te maken bij jouw klanten. Een website bepaalt het imago van jouw bedrijf. Wanneer de website van de concurrentie geloofwaardiger lijkt, heeft de klant zijn keuze snel gemaakt. Daarom hoor je een website op dezelfde manier te behandelen als een fysieke winkel. Wat verkiezen potentiële klanten?

  • Een kledingwinkel met alleen het broodnodige? Een kale muur met wat rekken, koude verlichting en een betonnen vloer?
  • Of een kledingwinkel met een fantastisch design, zoals H&M en Zara?

Wanneer je zelf een website in elkaar bokst, behaal je nooit hetzelfde niveau als professionele wegdesigners. Waar zit het verschil? Zij kiezen de juiste combinatie van vormen, kleuren en lettertypes.

Wat aanslaat en wat niet: het is pure wetenschap. Het webdesign moet afgestemd zijn op je doelpubliek.Zo straalt jouw website vertrouwen, professionaliteit en ambitie uit. En dat merk je aan je verkoopcijfers.


6. KLANTVRIENDELIJK INFORMATIEPUNT


Een professionele website helpt jouw potentiële klanten dag en nacht verder. Zij vinden er alle antwoorden op hun vragen over je bedrijf, producten en diensten. Deze informatie moet eenvoudig en snel terug te vinden zijn.

Zo niet, word je overspoeld door telefoontjes en mails. Dat kost onnodig veel tijd en dus geld. Of nog erger: wanneer de klant niet onmiddellijk vindt wat hij zoekt, haakt hij af. En gaat hij naar een concurrent die wél een glasheldere oplossing voor zijn noden heeft.


7. PORTFOLIO

Er is niets mis met jezelf een schouderklopje te geven. Je mag trots zijn op je verwezenlijkingen. Een website is dan ook de ideale plek om afwerkte projecten in de verf te zetten. Zo wek je vertrouwen op bij je klanten, want ze zien tot wat je in staat bent.

Toch volstaat het niet om je verwezenlijkingen in puntjes op te sommen, zoals een werkzoekende doet op z’n cv. Dat is saai. Statisch. En kan een omgekeerd effect hebben, want je klant wordt niet gestimuleerd en krijgt de neiging om weg te klikken.

Je portfolio hoort duseen professionele design te krijgen. Het moet dynamisch zijn. Afbeeldingen bevatten. Misschien wel filmpjes. Enthousiasmerende getuigenissen. Zo overtuig je de bezoeker pas van jouw capaciteiten. Om een klant te worden.

Ben je overtuigd van het nut van een professionele website? En wil je ook een website laten maken door professionals met ervaring? Contacteer dan Yellowshape, een fullservicebureau uit Antwerpen voor de digitale zichtbaarheid van bedrijven. Wij begeleiden jouw zaak graag bij de eerste stappen op het wereldwijde web.

Plan meeting

Plan je graag onmiddellijk een meeting in?

Wil je al eens even zien en horen wie er achter Yellowshape zit? En wat wij voor jou kunnen betekenen? Laat ons dan een vrijblijvende videocall houden. Plan nu zelf een datum en tijdstip in!