Wat is een webapplicatie en hoe helpt het jouw bedrijf?

Tijdverlies? Dat wil elke ondernemer vermijden. Iedere minuut is immers van belang. Webapplicaties vergemakkelijken de werking van jouw zaak, want ze automatiseren tijdrovende bedrijfsprocessen. Maar evengoed kan je jouw innovatief idee omzetten in een webapplicatie. Wij leggen je uit waarom een webapplicatie laten maken belangrijk is voor jouw bedrijf.

WAT IS DAT NU PRECIES, EEN WEBAPPLICATIE?

Zoals we hierboven al beschreven: webapplicaties vereenvoudigen de dagdagelijkse werking van jouw onderneming. Ze digitaliseren bepaalde bedrijfsprocessen, denk maar aan vervelende administratie- of facturatietaken.

Niet onbelangrijk: ze worden niet geïnstalleerd op je computer. Je opent webapplicaties namelijk met een webbrowser, waardoor je overal en altijd toegang hebt. Webapplicaties functioneren dus op eender welk apparaat: zowel op desktop als mobiel.

Bekende voorbeelden van webapplicaties zijn onder andere communicatieprogramma’s zoals Gmail, Facebook en meer. En ook niet te vergeten: een webshop. Hier kunnen gebruikers scannen op populaire producten, hun digitaal winkelkarretje volladen en afrekenen. Andere voorbeelden van webapplicaties zijn:

  • CMR-toepassingen
  • Administratie- en facturatiesoftware
  • Ordersystemen
  • Online-agendabeheer
  • Intranet- en extranetomgevingen
  • Klantenportalen

WAAROM IS EEN WEBAPPLICATIE BELANGRIJK VOOR JOUW BEDRIJF?

Automatisatie

Bepaalde bedrijfsprocessen vragen iedere maand, week of zelfs dag veel van je kostbare tijd. Het invoeren en klasseren van facturen, bijvoorbeeld. Of stockbeheer. Bestellingen. Communicatie. Met webapplicaties digitaliseer én automatiseer je die processen. Zo kan je verloren werkuren besteden aan de groei van je onderneming.

Publiciteit


Sociale media. Mailcampagnes. Digitale advertenties. Met webapplicaties kan je jouw doelgroep digitaal aanspreken. De applicaties spelen een cruciale rol in het marketingproces van jouw onderneming. Bijvoorbeeld in de vorm van een communicatiekanaal. Zo kan je jouw diensten en producten bekendmaken bij jouw doelgroep. Je imago versterken.

Webapplicatie ontwikkeling


Klantenservice

Dankzij webapplicaties speelt jouw onderneming beter in op de problemen van jouw doelgroep. Ze verhogen immers de gebruiksvriendelijkheid van je website. En dat is belangrijk, want ze vormen de eerste contactpunten tussen jou en je potentiële klanten. Je bent te allen tijde bereikbaar voor potentiële klanten. Om een antwoord op hun vraag te bieden. Om hen verder te helpen. Eender waar. Eender wanneer.

De applicatie moet daarentegen op maat van jouw bedrijf en je doelgroep gemaakt worden. Je schakelt dus best een professioneel digitaal agentschap in om een optimale uitwerking van de webapplicatie te bekomen.

Competitiviteit

De concurrentie maakt steeds meer gebruik van webapplicaties om hun werking te verbeteren, innovatieve ideeën te ontwikkelen en potentiële klanten aan te verwerven. Dat maakt de markt nog competitiever dan vroeger. Om mee te zijn, hoor je na te denken over het doel van je bedrijf en de doelgroep. Zo zijn jouw webapplicaties perfect afgestemd op de noden van je bedrijf.

WAT ZIJN DE VOORDELEN VAN EEN WEBAPPLICATIE?

Overal toegankelijk


Traditionele applicaties worden op de computers binnen je bedrijf geïnstalleerd. Daardoor kunnen werknemers die van thuis uit werken, er geen gebruik van maken. Met webapplicaties heb je daar geen last meer van. Je kan de webapplicaties openen waar en wanneer je maar wilt. Het enige dat je nodig hebt, is een internetverbinding.

Toegankelijk voor elk apparaat

Pc? Mobiele telefoon? Laptop? Tablet? Pda? Het maakt niet uit welk apparaat jij of je werknemers hanteren. Webapplicaties werken op ieder mogelijk apparaat dat toegang heeft tot het internet. En dat biedt vele mogelijkheden, want zo ben je niet meer gebonden aan je fysieke vestiging. Werken, dat kan van eender waar.

Toegankelijk voor elk apparaat

Eenvoudige installatie en onderhoud

Zodra een webapplicatie is geïnstalleerd op de hostserver, hebben alle gebruikers toegang. Niet elke pc in jouw onderneming heeft een upgrade nodig. Nieuwe software uitbreiden gebeurt eveneens naadloos. Zo moet iedere pc alleen over de meest recente browserversie beschikken. De installatie en het onderhoud van webapplicaties vraagt dus weinig van je kostbare tijd.

Vlot delen van bedrijfsinformatie

Omdat webapplicaties werken op het internet, beschik je over meer mogelijkheden om informatie te delen met wie je maar wilt. Of met andere applicaties. Zo is een webshop bijvoorbeeld geconnecteerd met een betalingssysteem. Deze webapplicaties ‘praten’ dus vlot met elkaar. En dat is veel eenvoudiger dan twee analoge systemen op elkaar aan te sluiten.

Veiligheid van bedrijfsinformatie

Webapplicaties zijn doorgaans geïmplementeerd op hoofdservers, die worden gecontroleerd en onderhouden door ervaren, professionele beheerders. Zo hoef je niet tientallen, honderden of duizenden computers te controleren. De beveiliging van jouw bedrijfsinformatie verloopt dankzij deze centralisatie vlotter. En strikter.

Webapplicaties op maat van jouw doelen

Het is belangrijk om vooraf goed na te denken over het doelvan je webapplicatie. Zo bevat de webapplicatie alle functionaliteiten en methodes die jouw bedrijf nodig heeft. Dankzij de modulaire opbouw van een applicatie ben je bovendien voorbereid op toekomstige ontwikkelingen. Webapplicaties zijn dus makkelijk te vernieuwen en aan te passen. Updates vormen geen probleem. Je webapplicatie speelt handig in op de evoluties van jouw bedrijf.

Meten en optimaliseren

Een digitaal agentschap volgt na de lancering steeds de resultaten van jouw webapplicaties op. Professionals bekijken waar ze kunnen bijsturen, zodat de applicaties afgestemd blijven op jouw noden. Zo groeien webapplicaties mee met jouw bedrijf. Gestructureerde en heldere rapporten zorgen ervoor dat je steeds weet waar je staat.

Ben je overtuigd van het nut van webapplicaties voor jouw bedrijf? En wil je graag webapplicaties laten ontwikkelen door een professioneel digitaal agentschap? Contacteer dan Yellowshape, een fullservicebureau uit Antwerpen voor de digitale zichtbaarheid en functionaliteit van bedrijven. Wij begeleiden jouw zaak graag bij de ontwikkeling van webapplicaties op maat.

Plan meeting

Plan je graag onmiddellijk een meeting in?

Wil je al eens even zien en horen wie er achter Yellowshape zit? En wat wij voor jou kunnen betekenen? Laat ons dan een vrijblijvende videocall houden. Plan nu zelf een datum en tijdstip in!