Waarom een professionele copywriter belangrijk is

De ene webtekst is de andere niet. Hoe interessant jouw product of dienst ook is: als je niet aantrekkelijk schrijft, blijft niemand op je website. En verkoop je niets. Een sterke webtekst is dus van onschatbare waarde. Lees hier hoe Yellowshape jouw website ontwikkelt en laat renderen met de juiste woorden.

Een goede tekst bevat geen fouten, leest vlot en is informatief. Akkoord. Maar sterke copywriting gaat een stapje verder. Het zet de bezoekers op je website aan tot áctie. Woorden hebben namelijk invloed op de manier hoe een potentiële klant denkt over jouw product of dienst. Copywriting heeft dus niet alleen een informatief doel. Het moet de klant verleiden tot kopen, inschrijven of abonneren. Kortom: tot doen.

Copywriting is overal om ons heen. Denk maar advertenties, catalogi en reclame op radio of tv. Jij kan ongetwijfeld de slogan of een radiospotje van een bekend merk tot in detail citeren. Wel, dan spreken we over sterke copy. De juiste woorden zorgen voor vertrouwen. Wekken emoties op. Brengen een boodschap over. En blijven in je hoofd steken.

1. MERKIMAGO

Vooral online speelt copywriting een belangrijke rol. Jouw website is wellicht het eerste contactpunt tussen jouw bedrijf en een potentiële klant. Een goede website hoort er dus niet alleen mooi uit te zien, maar de boodschap moet ook duidelijk zijn. En daar zorgt copywriting voor.

Content marketing bureau

Als de tekst op je website vaag blijft over wat jouw bedrijf precies doet, surfen je bezoekers naar de concurrentie. Sterke copywriting is glashelder over wie je bent en wat je doet. Ook moet je duidelijk omschrijven welke producten of diensten jouw bedrijf aanbiedt.

En om even in herhaling te vallen: vergeet niet dat je teksten ook moeten aanzetten tot actie. Verleidelijk horen te zijn. Je moet je bezoekers overtuigen om jou boven je concurrentie te verkiezen.

2. ZOEKMACHINEOPTIMALISATIE (SEO)

Met professionele teksten blijven je bezoekers niet alleen langer op je webpagina’s, maar lok je ze ook naar je website. Zo kan je met geoptimaliseerde SEO-teksten hoger scoren in zoekmachines.

Je doelgroep zoekt immers niet op de naam van je bedrijf, maar wel op de producten en diensten die je aanbiedt. Wanneer jij een winkel uitbaat met kampeerspullen en iemand typt in de zoekbalk van google het zoekwoord ‘tent’ in, moet jouw website bij de eerste resultaten verschijnen. De teksten van jouw website horen dus te voldoen aan de standaarden die een zoekmachine als Google bepaalt. En dat is waar SEO om draait. De copywriters van Yellowshape letten bijvoorbeeld op de volgende zaken:

  • Kwaliteit van de inhoud: jouw teksten horen nuttig te zijn voor de doelgroep. Ze moeten informatief zijn. Inspelen op hun noden.
  • Sleutelwoorden: de teksten moeten de woorden bevatten die jouw doelgroep gebruikt bij hun zoektocht naar producten en diensten die jij aanbiedt.
  • ‘Verse’ inhoud: regelmatig moeten er nieuwe teksten op je website verschijnen. Dat kan in de vorm van een blog.

3. GEBRUIKSVRIENDELIJKHEID

Gebruiksvriendelijke teksten zeggen je bezoekers wat ze moeten doen en waar ze kunnen vinden wat ze nodig hebben. Ze gidsen de bezoekers naar het punt waarop ze klant worden. Je teksten moeten dus precies omschrijven:

  • waar je klant jouw producten en diensten kan vinden,
  • welke stappen jouw klant moet nemen,
  • waar je klant bijkomende informatie kan vinden,
  • hoe jouw klant je bedrijf kan contacteren,
  • enzovoort, enzovoort.

Uiteraard gaan vlotte teksten hand in hand met een logisch opgebouwd design. De copywriters en webdesigners van Yellowshape overleggen dan ook steeds de meest optimale aanpak bij het ontwikkelen van je website.

Ben je geïnteresseerd in een nieuwe website met prikkelende teksten? Contacteer dan Yellowshape, een digital agency in Antwerpen voor de digitale zichtbaarheid van bedrijven. Wij verzorgen graag jouw copywriting bij het ontwikkelen van je website.

Plan meeting

Plan je graag onmiddellijk een meeting in?

Wil je al eens even zien en horen wie er achter Yellowshape zit? En wat wij voor jou kunnen betekenen? Laat ons dan een vrijblijvende videocall houden. Plan nu zelf een datum en tijdstip in!