8 Tips voor een effectieve campagne op sociale media

Sociale media leveren je leads op, zorgen voor meer opbrengsten en laten je zaak dus groeien. Toch is het niet simpel om een geslaagde campagne op poten te zetten. Yellowshape verhoogt jouw kansen op succes met de juiste technieken. Hieronder lichten we er een paar toe.

1. MAAK EEN PLAN VOOR IEDER KANAAL

Start nooit een campagne zonder een plan. En om zo’n plan op te stellen, hoor je eerst twee vragen te beantwoorden: welk doel wil je bereiken met je sociale media? En op welke sociale media is jouw doelgroep actief?

Wanneer je een antwoord hebt op die vragen, maak je een plan op voor ieder kanaal. Je communicatie op Facebook hoort bijvoorbeeld anders te zijn dan die op Instagram of Twitter. Een kmo focust zich om te beginnen best op maximum drie kanalen, anders hou je moeilijk een overzicht.

2. POST REGELMATIG

Verwerk in je campagneplan hoe vaak je post op een bepaald medium. Op Facebook en Twitter beweegt de doelgroep sneller dan op Instagram of Snapchat. En dus moet je er regelmatiger op posten.

Denk ook na over welke content je wilt publiceren. Wat werkt bij je doelgroep en wat niet? Je doelpubliek volgt misschien wel honderden mensen of bedrijven. Je hoort ze dus te prikkelen om op te vallen.

3. ZOEK BONDGENOTEN

Volgers genereren. Dat is meestal het struikelblok bij het opstarten van een bedrijfsaccount op sociale media. Een goede techniek: een partnerschap aangaan met een bedrijf dat al een groot aantal volgers heeft.

Wanneer zo’n bedrijf jouw zaak tagt in een post, bereik je hun volgers. En dat levert je mogelijk heel wat likes op. De ‘aanbeveling’ van je partner zorgt er immers voor dat mensen je zaak te zien krijgen én vertrouwen.

4. POST MEER AFBEELDINGEN

Alles moet snel gaan op sociale media. Een tekst lezen of een link openen vraagt meer tijd van je volgers dan het bekijken van een afbeelding.

Sociale media campagne

Daarom zijn afbeeldingen ook zo populair. Kijk maar naar het succes van Instagram of Pinterest. Maar ook op Facebook worden afbeeldingen het vaakst gedeeld en geliket.

5. ZORG VOOR INTERACTIE

Met enkel posten haal je het niet. De naam zegt het eigenlijk al: op sociale media moet je sociaal uit de hoek komen:

  • Beantwoord vragen van je doelgroep
  • Like en deel posts van je volgers
  • Volg zelf andere mensen op Twitter of Instagram
  • Reageer op posts waar je bedrijf in getagd is

6. GEBRUIK SLEUTELWOORDEN EN HASHTAGS

De zoekfuncties op Facebook, Instagram, Twitter en andere sociale media werken op dezelfde manier als zoekmachines zoals Google.

Wanneer mensen een sleutelwoord typen in de zoekbalk, filtert het medium alle teksten en accounts die dat bepaald woord bevatten. Gebruik in jouw posts dus sleutelwoorden waar je op wilt gevonden worden.

Mensen gaan ook actief op zoek naar bepaalde hashtags. Je weet wel, dit teken: #. Geef je posts dus nuttige hashtags mee. Vooral op Twitter en Instagram.

7. MAAK DEEL UIT VAN EEN COMMUNITY

Ieder sociaal medium heeft wel bepaalde groepen. Denk maar aan Facebook Groups, Twitter Chats of LinkedIn Groups. Daar delen mensen en bedrijven met gemeenschappelijke interesses of doelen informatie uit.

Door deel te nemen of zelf een groep aan te maken, wordt jouw zaak een autoriteit in je werkveld. Zo genereer je meer volgers en zijn anderen geneigd om je posts te delen.

8. MEET EN ANALYSEER

Volg al je sociale media op. Anders weet je niet of je investeringen daadwerkelijk leads en dus inkomsten opleveren.

Een professionaal agentschap laat jouw sociale media écht renderen. Mét technieken die resultaten opleveren. Contacteer Yellowshape, een digital agency in Antwerpen voor de digitale zichtbaarheid van bedrijven. Wij verzorgen graag jouw campagnes op sociale media.

Plan meeting

Plan je graag onmiddellijk een meeting in?

Wil je al eens even zien en horen wie er achter Yellowshape zit? En wat wij voor jou kunnen betekenen? Laat ons dan een vrijblijvende videocall houden. Plan nu zelf een datum en tijdstip in!