Zoekwoordenonderzoek: wat is het en hoe helpt het jouw bedrijf?

Met een zoekwoordenonderzoek zie je welke weg jouw potentiële klanten online afleggen om tot bij je producten en diensten te komen. In deze blog vertelt Yellowshape jou wat zo’n onderzoek precies inhoudt. En hoe het jouw bedrijf kan helpen met klanten aan te trekken.

WAT IS EEN ZOEKWOORDENONDERZOEK?

Een zoekwoordenonderzoek is een cruciaal onderdeel van zoekmachine-optimalisatie, oftewel SEO.Met SEO kan je de zichtbaarheid en vindbaar van jouw website in de zoekresultaten van Google verhogen.

Zo kan je gevonden worden door potentiële klanten waarvan je met zekerheid weet dat ze interesse tonen in de producten en diensten die jouw bedrijf aanbiedt. Ze zijn immers actief op zoek en hebben de eerste stap al gezet.

Het enige wat jij moet doen, is op een strategische manier hun aandacht trekken. Door dankzij SEO bovenaan in de zoekresultaten van Google te verschijnen, vergroot je de kans dat die potentiële klanten op jouw website belanden. En dat alles begint bij een grondig zoekwoordenonderzoek.

WAT GEBEURT ER PRECIES IN HET ZOEKWOORDENONDERZOEK?

In een zoekwoordenonderzoek bekijken SEO-experts de manier waarop jouw potentiële klanten naar producten en diensten zoeken die ook jouw zaak aanbiedt. Zo onderzoeken ze welke populaire zoekwoorden consumenten in de zoekbalk van Google typen.

Bijvoorbeeld: jij hebt een bedrijf in overzetdaken. Dan typt jouw doelgroep in de zoekbalk van Google mogelijk zoekwoorden zoals ‘overzetdak’ of ‘dak over dak’. Aan de hand van een zoekwoordenonderzoek ga je na welke zoekwoorden jouw potentiële klanten het vaakst gebruiken en dus het nuttigst zijn.

Zoekwoordenonderzoek
Zoekresultaten

WAAROM IS EEN ZOEKWOORDENONDERZOEK NUTTIG VOOR MIJN BEDRIJF?

Het is enorm handig om te weten welke zoekwoorden jouw doelgroep typt in de zoekbalk van Google. Jij kan diezelfde zoekwoorden namelijk verwerken in de teksten op jouw website, blogs, meta tags, enzovoort.

Op termijn zal je merken dat je op een ‘organische’ manier stijgt in de zoekresultaten van Google. Met organisch bedoelen we: zonder dat je een eurocent betaalt aan advertenties. Je ziet jouw website gestaag van bijvoorbeeld de vijfde pagina van de zoekresultaten naar de eerste pagina stijgen.

SEO zoekwoordenonderzoek

HOE BEGINT YELLOWSHAPE AAN EEN ZOEKWOORDENONDERZOEK?

Een zoekwoordenonderzoek voer je best niet zelf uit. De SEO- en marketingspecialisten van Yellowshape filteren op een strategische manier de populairste en nuttigste zoekwoorden uit het onderzoek. Zo gaan we te werk:

  1. Samen met jou bepalen we wat je belangrijkste producten en diensten zijn.
  2. We maken een lijst van alle mogelijke woorden en synoniemen die gerelateerd zijn aan je belangrijkste producten en diensten.
  3. Met gespecialiseerde tools onderzoeken we welke zoekwoorden jouw doelgroep het vaakst in de zoekbalk van Google typt. Kortom: welke zoekwoorden het grootste ‘zoekvolume’ hebben.
Zoekvolume

KIJK HIER WAT WE VOOR NIEUW DAK IN 24 UUR DEDEN:

Het is niet toevallig dat we een bedrijf in overzetdaken als voorbeeld nemen. Onze klant Nieuw Dak In 24 Uur is namelijk de grootste plaatser van overzetdaken in Vlaanderen. Het familiebedrijf vroeg aan Yellowshape om een nieuwe, moderne websitete maken.

Nog voor we aan de teksten voor de website begonnen, deden we een zoekwoordenonderzoek. Zo wisten we precies welke woorden we in de teksten moesten verwerken.

Dankzij onze inspanningen verschijnt Nieuw Dak In 24 Uur nu op de eerste pagina in Google wanneer hun potentiële klanten de woorden ‘Overzetdak’ en ‘Dak over dak’ in de zoekbalk typen.

Bekijk in onze case study wat we precies deden voor Nieuw Dak in 24 Uur.

Nieuw Dak in 24 Uur

GRATIS EN VRIJBLIJVEND INTRODUCTIEGESPREK

Ben je geïnteresseerd in een zoekwoordenonderzoek en SEO voor jouw website? Contacteer dan Yellowshape, een digital agency in Antwerpen voor websites, online marketing en website-optimalisatie.

Plan meeting

Plan je graag onmiddellijk een meeting in?

Wil je al eens even zien en horen wie er achter Yellowshape zit? En wat wij voor jou kunnen betekenen? Laat ons dan een vrijblijvende videocall houden. Plan nu zelf een datum en tijdstip in!