SEO Checker: wat vroeger werkte, maar nu niet meer

De spelregels van SEO-marketing zijn veranderd. Wat in 2011 werkte, is in 2019 compleet achterhaald. In deze blog lees je over SEO-technieken die vroeger succesvol waren, maar nu jouw positie in de zoekresultaten negatief kunnen beïnvloeden.

SLEUTELWOORDEN IN TEKST PROPPEN

Sleutelwoorden of zoekwoorden zijn de exacte woorden die jouw potentiële klanten in de zoekbalk van Google typen wanneer ze zoeken naar producten of diensten die ook jouw zaak aanbiedt.

Om hoog in de zoekresultaten van Google te verschijnen, loonde het vroeger om zoveel mogelijk sleutelwoorden in je teksten te proppen. Op vele websites zag je dan ook soms de gekste zinsconstructies en paragrafen.

Of nog erger: sommige websites werkten zelfs met sleutelwoorden in een witte tekst op een witte achtergrond. Of sleutelwoorden die ‘verstopt’ waren met een CSS display:none attribute. Zo waren ze niet zichtbaar voor de bezoeker, maar wel aanwezig.

Die technieken om te scoren, werken vandaag niet meer. En worden zelfs afgestraft. Google houdt nu ook rekening met de leesbaarheid van je teksten. Als je bezoekers niets hebben aan je content en onmiddellijk wegklikken, daal je in de resultaten.

EXACTE SLEUTELWOORDEN IN DOMEINNAMEN

Hier eigenlijk quasi hetzelfde: als je enkele jaren geleden de exacte zoekwoorden van je potentiële klanten in je URL’s gebruikte, kon je een hogere positie bekomen in Google.

In 2012 voerde Google echter een verandering in hun algoritme door, waardoor URL’s die de exacte zoekwoorden bevatten, nu een lagere ranking krijgen in de zoekresultaten.

PAGINA’S ZONDER TEKST

Misschien heb jij je weleens laten wijsmaken dat hoe meer pagina’s je website heeft, hoe beter je scoort in Google. Dat was misschien enkele jaren geleden zo, maar tijden veranderen. Lege pagina’s zonder tekst zijn nu nefast voor je positie in de zoekresultaten.

Heeft jouw website pagina’s met alleen maar foto’s of video’s zonder teksten? Schrijf dan snel een introductie of enkele begeleidende zinnen en plaatst die teksten zo snel mogelijk op de desbetreffende pagina’s.

IRRELEVANTE BACKLINKS

Een backlink is een verwijzing van een andere webpagina naar de eigen site. Een website heeft backlinks nodig om veel bezoekers te kunnen trekken en om hoger in de zoekmachine resultaten te komen. En dat is nog steeds zo.

Google hecht waarde aan websites die veel backlinks krijgen van andere websites, want ze worden beschouwd als een autoriteit. Maar er is een voorwaarde: de backlinks moeten relevant zijn.

Als jij een meubelzaak hebt en je buurman een restaurant, moet je hem niet vragen om een link naar jouw website op de zijne te plaatsen. Dat is totaal nutteloos. Die vraag kan je beter stellen aan websites, blogs of fora rond interieurdesign. Kortom: een website die aanleunt bij jouw sector.

DUBBELE CONTENT

Teksten copy-pasten van andere websites of van de ene webpagina op jouw site naar de andere: neen, gewoon neen. Als jouw website content bevat die al eens ergens is gepubliceerd, zal je dalen in de zoekresultaten.

TE GROTE FOCUS OP KWANTITEIT

Hoe meer, hoe beter? Niet echt. Met veel content kan je scoren in Google, maar dan moeten je teksten kwalitatief zijn. Als je iedere dag een blog van 2580 woorden plaatst zonder een meerwaarde te bieden aan je bezoekers, zal je niet op de eerste pagina in Google verschijnen.

WERK NU SAMEN SEO-EXPERTEN VOOR SUCCESVOLLE ZOEKMACHINE-OPTIMALISATIE!

Wil je op een succesvolle, effectieve manier hoger scoren in Google? Dan heb je nood aan een professionele SEO-campagne. Contacteer nu Yellowshape, het digital agency in Antwerpen dat gespecialiseerd is in klanten aan te trekken via het internet.

Plan meeting

Plan je graag onmiddellijk een meeting in?

Wil je al eens even zien en horen wie er achter Yellowshape zit? En wat wij voor jou kunnen betekenen? Laat ons dan een vrijblijvende videocall houden. Plan nu zelf een datum en tijdstip in!