Landingspagina’s: wat zijn het en hoe helpen ze jouw bedrijf?

Landingspagina’s zijn alleenstaande webpagina’s die we speciaal ontwerpen om te gebruiken in online marketingcampagnes. Landingspagina’s zetten bezoekers zo snel en efficiënt mogelijk om in klanten. Lees in deze blog hoe ze jouw bedrijf kunnen helpen.

WAT IS EEN LANDINGSPAGINA?

Een landingspagina is een webpagina die gemaakt is om zo snel en efficiënt mogelijk bezoekers om te zetten in klanten. Deze webpagina gebruiken we in allerlei advertenties van online marketingcampagnes. Zodra een potentiële klant klikt op de advertentie, belandt hij op de landingspagina. En ja, vandaar de naam.

Een landingspagina sluit naadloos aan bij de boodschap van jouw advertenties, waardoor de pagina direct een antwoord biedt op de vraag en noden van je klanten. De pagina heeft maar één onderwerp, namelijk bepaalde producten of diensten. Dat zorgt ervoor dat de klant sneller zijn contactgegevens achterlaat of overgaat tot een aankoop.

WAT IS HET VERSCHIL TUSSEN EEN LANDINGSPAGINA EN EEN GEWONE WEBPAGINA?

Verwar een landingspagina niet met een gewone webpagina op je website. Er zijn namelijk enkele grote verschillen. Een landingspagina heeft een vooraf gedefinieerd doel  dat je met de pagina wilt bekomen. Dat kan bijvoorbeeld zijn verkopen of de contactgegevens van je potentiële klanten bekomen. Een webpagina wil daarnaast ook nog informeren, je portfolio weergeven, enzovoort.

En het grootste voordeel? Een landingspagina kan je in korte tijd realiseren. Je kan dus snel schakelen en waar nodig bijsturen, wat nuttig is bij het lanceren van online marketingcampagnes.

WAAROM IS EEN LANDINGSPAGINA NUTTIG VOOR MIJN BEDRIJF?

Het antwoord is kort en krachtig: omdat landingspagina’s meer bezoekers omzetten in klanten. Als jouw bedrijf een online marketing wil starten, mag je in jouw advertenties nooit verwijzen naar een gewone webpagina of zelfs je homepage. Helaas gebeurt dat nog veel te vaak.

Zoals hierboven beschreven, geeft een landingspaginaidentiek dezelfde boodschap weer als jouw advertenties in online marketingcampagnes. De bezoekers weten onmiddellijk dat ze juist zitten en voelen zich aangesproken. Het aantal contactaanvragen of verkopen stijgt bijgevolg aanzienlijk.

HOE BEGINT YELLOWSHAPE AAN DE OPMAAK VAN EEN LANDINGSPAGINA?

We vertrekken steeds vanuit een online marketingstrategie. Eerst denken we na over wie jouw potentiële klanten zijn, op welke kanalen we ze aanspreken en welke boodschap we moeten brengen. Zo vertellen we hetzelfde verhaal zowel in jouw advertenties als op de landingspagina’s.

Wanneer een potentiële klant op een advertentie klikt en op de landingspagina’s belandt, overtuigen we hem stap voor stap. We leggen uit wat jouw product of dienst precies inhoudt, we tonen hem de voordelen en laten hem zo zijn contactgegevens achterlaten of overgaan tot een aankoop.

KIJK HIER WAT WE VOOR ONZE KLANTEN DEDEN:

Aura-Senss

Landingspagina Aura Senss

Aura-Senss verdiept zich minutieus in deze wondere wereld van de geurenpsychologie en creëert unieke geurbelevingen op maat van winkels, bedrijven, zorgcentra, openbare gebouwen, enzovoort. Om hun concept aan de man te brengen, maakten we bovenstaande landingspagina.

AguaVibes

Landingspagina Aguavibes

Dankzij de Water Activator van AguaVibes zet de kalk in het leidingwater zich niet langer af tegen de wanden van je leidingen, sanitaire onderdelen en huishoudelijke apparaten. Bovendien blijven de voedzame mineralen in het water. De landingspagina hierboven gebruiken we succesvol in online marketingcampagnes.

GRATIS EN VRIJBLIJVEND INTRODUCTIEGESPREK

Ben je geïnteresseerd in landingspagina's voor jouw bedrijf? Contacteer dan Yellowshape, een digital agency in Antwerpen voor website-ontwikkeling, online marketing en website

Plan meeting

Plan je graag onmiddellijk een meeting in?

Wil je al eens even zien en horen wie er achter Yellowshape zit? En wat wij voor jou kunnen betekenen? Laat ons dan een vrijblijvende videocall houden. Plan nu zelf een datum en tijdstip in!