Klanten werven op sociale media: hoe doe je het?

Klanten werven op sociale media kan je enkel met een sterke strategie. Zo hoor je te bepalen wat je wanneer en hoe vaak post. En vooral: welke sociale media je precies gebruikt. Lees er alles over in deze blog.

Spreek je volgers aan

Communicatie is een tweerichtingsverkeer. Stel je voor dat je op een etentje bent en alleen over jezelf praat: het is irritant en niemand zal je leuk vinden. Diezelfde etiquette geldt online.

Als je gewoon mensen wilt spammen, is de kans groot dat ze je content niet liken en delen. Neem in plaats daarvan een actieve rol in je ‘gemeenschap van volgers’. Reageer op hun berichten en zij zullen waarschijnlijk hetzelfde doen op jouw berichten.

Doe een poging om een aantrekkelijke omgeving te creëren en kijk toe hoe je sociale media-publiek meer betrokken raakt.

Post regelmatig

Weken of zelfs dagen wachten tussen berichten kan het enthousiasme dat je hebt opgebouwd, afzwakken. Dat leidt mogelijk tot een ongeïnteresseerd publiek of mensen die volledig van het schip springen en je ‘ontvolgen’. Post daarom met een vaste regelmaat.

Speel tikkertje

Als je een andere persoon of bedrijf op sociale media noemt, moet je het desbetreffende account opzoeken en taggen. Door een merk of persoon te taggen, weten zij dat je het over hen hebt. Dat kan de eerste stap zijn in het bevorderen van een nieuwe relatie. Win-win!

Timing is alles

Een belangrijk deel van het succes van sociale media? Op het juiste moment posten. Het beste moment om te posten, is natuurlijk wanneer je potentiële klanten online zijn. Helaas is het moeilijk om daar een exact uur of dag op te kleven, want iedere doelgroep is anders.

Gebruik afbeeldingen

Wanneer je in een post een goede foto gebruikt, trek je meer de aandacht. Foto's krijgen 53% meer likes, 104% meer reacties en 84% meer click-throughs op links dan gewone tekstberichten. Deel daarom foto’s die jouw doelgroep interesseren.

Analyseer je posts

Bepaalde strategieën voor sociale media zullen voor jou werken, terwijl anderen je vooropgestelde doel misschien missen. Het is belangrijk om bij te houden wat werkt en wat jouw tijd en moeite niet waard is.

Facebook en Twitter hebben bijvoorbeeld inzichttools voor je bedrijfspagina die jou veel kunnen vertellen over je doelgroep en de betrokkenheid. Zodra je weet welke berichten de aandacht op je pagina vestigen, kan je blijven doen wat werkt en aanpassen wat niet werkt.

Gebruik betalende advertenties

Wil je dat jouw posts een groter bereik krijgen en de aandacht trekt van de juiste mensen? Dan kan je overwegen om te adverteren op sociale media. Zowel Facebook, Instagram als LinkedIn geven jou die mogelijkheid.

Het grote voordeel is dat je die advertenties kan segmenteren op leeftijd, locatie, interesses, enzovoort. Kortom: jij krijgt de mogelijkheid om te bepalen wie je advertenties daadwerkelijk te zien krijgt. Zo ben je zeker dat je alles uit iedere eurocent haalt.

Maak nu een professionele sociale media-strategie met behulp van experts!

Het is niet makkelijk om te bepalen welke sociale media je het best neemt, met welke regelmaat je hoort te posten en wat de inhoud precies moet zijn. En al zeker niet om betalende advertenties te gebruiken op sociale media.

Werk daarom samen met de experts van Yellowshape, een ervaren digital agency uit Antwerpen, gespecialiseerd in online marketing, webontwikkeling en applicaties. Contacteer ons nu!

Plan meeting

Plan je graag onmiddellijk een meeting in?

Wil je al eens even zien en horen wie er achter Yellowshape zit? En wat wij voor jou kunnen betekenen? Laat ons dan een vrijblijvende videocall houden. Plan nu zelf een datum en tijdstip in!