Google Maps-marketing: wat is het en hoe helpt het jouw zaak?

Met Google Maps-marketing kan je potentiële klanten aantrekken die zich in de nabijheid van jouw zaak bevinden. Zeker met de populariteit van smartphones en tablets is je bedrijf erbij gebaat om goed zichtbaar te zijn in Google Maps.

WAT IS GOOGLE MAPS-MARKETING?

In het kort: met Google Maps-marketing gebruik je alle functionaliteiten van Google Maps ten volle om jouw zaak beter vindbaar te maken. Dat is natuurlijk handig voor grote multinationals, maar onmisbaar voor kmo’s.  

Bij de zoektocht naar een product of dienst hecht iedereen belang aan kwaliteit en een goede service, maar de nabijheid is ook van een doorslaggevende rol. Miljoenen mensen gebruiken namelijk Google Maps om een bedrijf in de buurt te zoeken dat tegemoet kan komen aan hun noden en wensen.

Daarom is jouw aanwezigheid in Google Maps zo belangrijk. Iemand met autoproblemen die in Antwerpen woont, zoekt niet naar een garagist in Oostende. Het is bovendien erg makkelijk en gratis om je bedrijf te laten weergeven in Google Maps.

Google My Business

Eerst moet jouw bedrijf zich registeren op Google My Business. Dat is een sectie in Google waar jij jouw adres, openingstijden, foto’s en klantbeoordelingen kan weergeven. Als een potentiële klant in Google (Maps) zoekt naar gelijkaardige bedrijven als het jouwe, wordt deze informatie mogelijk weergeven.

HOE HELPT GOOGLE MAPS JOUW ZAAK?

1. Meer lokale klanten

Potentiële klanten die de app Google Maps gebruiken en zich in jouw buurt bevinden, krijgen op de digitale kaart je bedrijf te zien. Zo weet die persoon onmiddellijk dat je bedrijf niet ver van zijn locatie is. Ook krijgt hij klantbeoordelingen te zien en je openingstijden. Als hij op jouw bedrijf klikt, kan Google Maps vervolgens de route naar je zaak berekenen en tonen.

Kortom: alle info die hij nodig heeft om met jouw zaak in contact te komen of een bezoekje te brengen. Op die manier vinden meer lokale klanten hun weg naar jouw zaak.

2. Hogere positie in Google

Het is een goede marketingstrategie om gedetailleerde bedrijfsinformatie toe te voegen aan Google My Business, inclusief een link naar je website. Google richt zich bij lokale zoekopdrachten liever op lokale zaken dan vergelijkbare bedrijven op nationaal of internationaal niveau

Een lokaal bedrijf wordt daarom waarschijnlijk hoger vermeld bij een zoekopdracht. En als jij een uitgebreide en gedetailleerde beschrijving van je bedrijf toevoegt aan Google My Business, in plaats van de standaardinformatie te gebruiken, neemt de kans nog meer toe dat je bedrijf zich hoog rangschikt.

3. Gratis publiciteit

Informatie over je bedrijf registreren op Google (Maps) is volledig gratis. Je betaalt dus niets voor een weergave in de zoekopdracht van een potentiële klant. Ook wanneer die persoon klikt op jouw bedrijf en vervolgens de weg gewezen wordt naar jouw locatie, ben je Google niets verschuldigd. Je hoeft dus geen ruimte vrij te maken in je marketingbudget.

4. Meer vertrouwen en merkbekendheid

De aanwezigheid van je bedrijf op Google Maps wekt vertrouwen op bij de consument. Het verschaft je bedrijf een soort van ‘legitimiteit’ in de hoofden van je potentiële klanten. Ook verstevigt Google Maps je merkbekendheid en aanwezigheid in je lokale omgeving.

TREK NU MET RESULTAAT KLANTEN AAN MET GOOGLE MAPS!

Wil je op een succesvolle, effectieve manier klanten winnen met Google Maps? Dan heb je nood aan een professionele campagne. Contacteer nu Yellowshape, het digital agency in Antwerpen dat gespecialiseerd is in klanten aan te trekken via het internet.


Plan meeting

Plan je graag onmiddellijk een meeting in?

Wil je al eens even zien en horen wie er achter Yellowshape zit? En wat wij voor jou kunnen betekenen? Laat ons dan een vrijblijvende videocall houden. Plan nu zelf een datum en tijdstip in!