Google advertenties: vermijd deze fouten

Google advertenties zijn een snelle, efficiënte en voordelige manier om online nieuwe klanten werven. Wel op de voorwaarde dat je jouw campagne op de juiste manier aanpakt. In deze blog bespreken we enkele fouten die vaak worden gemaakt en die jou mogelijk geld kosten.

KIEZEN VOOR VERKEERD TYPE CAMPAGNE

In Google kan je kiezen voor onder meer Search-advertenties en Display-advertenties. Search-advertenties zijn de typische advertenties die consumenten te zien krijgen bovenaan de zoekresultaten wanneer ze een product of dienst opzoeken in de zoekbalk van Google. Deze advertenties zijn ideaal voor potentiële klanten die actief op zoek zijn naar een product of dienst.

Display-advertenties zijn daarentegen de advertenties die aan consumenten getoond worden onderaan of in de zijbalk van een webpagina of Google. Vaak gaan ze gepaard met een afbeelding.

Met display advertising bereik je relatief goedkoop een groot publiek, verspreid over verschillende websites. Ze zijn ook ideaal om weer de aandacht te trekken van potentiële klanten die jouw website al eens bezochten.

ADVERTEREN IN EEN DURE PERIODE

Ook in Google Adwords is er sprake van een laag en hoogseizoen. Je spreekt van een hoogseizoen gedurende een koopjesperiode, bijvoorbeeld. Tijdens zo’n hoogseizoen kunnen de biedingen op bepaalde zoekwoorden sterk stijgen, waardoor je meer betaalt per klik op je advertentie. De concurrentie voor de hoogste postjes kan jou dus wat kosten.

INZETTEN VAN TE ALGEMENE ZOEKTERMEN

Elke campagne in Google Adwords begint met het bepalen van de juiste zoektermen waarop je wilt adverteren. Het is belangrijk om dezelfde zoekwoorden te gebruiken die jouw potentiële klanten in de zoekbalk van Google typen.

Maar let op: je mag niet te algemeen gaan. Als je bijvoorbeeld een groothandelaar in groenten en fruit bent, mag je niet ‘groenten’ of ‘fruit’ als zoekterm nemen. Je bent namelijk niet zeker of je zo wel de juiste mensen aantrekt die op je advertentie klikken.

Het is beter om zoektermen te nemen die zo concreet mogelijk zijn, want zo bereik je ongetwijfeld de juiste mensen. Denk in dit voorbeeld maar aan ‘groothandelaar in groenten en fruit’ of ‘groothandelaar groenten en fruit gezocht’.

VERWAARLOZEN VAN LANDINGSPAGINA’S

Nadat een potentiële klant op je advertentie heeft geklikt, belandt hij eerst op een landingspagina, vandaar de naam. Een landingspagina is volledig opgebouwd om tot een aankoop of contactaanvraag te leiden.

Als deze pagina echter niet overtuigt, heeft het geen zin om bezoekers aan te trekken met je advertenties. Dat is verloren geld. Zo hoort de pagina te beschikken over duidelijke call-to-actions en de juiste teksten en foto’s. Continue verbeteringen aanbrengen is de boodschap.

NALATEN OM CONVERSIES TE METEN

Kennis is macht. En dat is net zo in Google Adwords. Als jij het gedrag van je bezoekers niet analyseert, vlieg je blind. Al zeker wanneer je het nalaat om de conversies te meten. Wie geen statistieken bijhoudt, weet niet of het marketingbudget correct wordt besteed. Google Analytics is het beste medium om inzichten te verkrijgen in je campagne.

WERK NU SAMEN MET EEN ADWORDS-EXPERT VAN YELLOWSHAPE

Wil je zeker zijn dat er geen eurocent van jouw marketingbudget verloren gaat aan vergissingen en fouten? Werk dan samen met een Adwords-expert van Yellowshape. Wij zijn een digital agency uit Deurne, gespecialiseerd in online marketing, webontwikkeling en applicaties. Contacteer ons nu!

Plan meeting

Plan je graag onmiddellijk een meeting in?

Wil je al eens even zien en horen wie er achter Yellowshape zit? En wat wij voor jou kunnen betekenen? Laat ons dan een vrijblijvende videocall houden. Plan nu zelf een datum en tijdstip in!