Digitale marketing kanalen: wat werkt het best voor jouw bedrijf?

Wees niet ouderwets. Met digitale marketing kan jouw zaak vandaag niet alleen meer, maar ook gerichter potentiële klanten bereiken dan met de krant, radio of televisie. Maar welke kanalen zijn nu het best voor jouw bedrijf? SEO? SEA? Of sociale media? Je komt het te weten in onze blog.

SEO

SEO is een acroniem voor Search Engine Optimization. Of naar het Nederlands vertaald: zoekmachine-optimalisatie. En dat woord zegt het helemaal: de inhoud en de structuur van jouw website wordt verbeterd op basis van de criteria van zoekmachines als Google.

Op die manier zal jouw website hoger in Google verschijnen wanneer jouw potentiële klanten op zoek zijn naar producten of diensten die ook jouw bedrijf aanbiedt. Zoekmachine-optimalisatie bestaat uit verschillende technieken, zoals:

  • De optimalisatie van de inhoud en de structuur van je website, bijvoorbeeld kwalitatievere teksten en een handigere navigatie doorheen de website.
  • Een zoekwoordenanalyse. Zo weet je welke woorden jouw potentiële klanten gebruiken om te zoeken naar je producten of diensten. Die woorden gebruik je vervolgens in de teksten op je website.
  • De maximalisatie van externe backlinks, wat we ook ‘linkbuilding’ noemen. Het is de bedoeling dat zoveel mogelijk andere websites naar jouw website linken als bron. Dat verhoogt het vertrouwen van Google in je website.

Wat zijn de voor- en nadelen van SEO?

SEO is kosteloos, in die zin dat je Google niet moet betalen om te verschijnen in de zoekresultaten. Je moet gewoon goed genoeg zijn voor hun hoge standaarden! Plus, eens je een hoge positie hebt in Google en SEO-technieken blijft gebruiken, is het resultaat zo goed als blijvend.

Het grootste nadeel? Het duurt een tijdje vooraleer je jouw gewenste doel – de eerste pagina van Google – bereikt. En ‘een tijdje’ kan zelfs enkele maanden zijn.

SEA

SEA, dat is dan weer een acroniem voor Search Engine Advertising, wat ook weleens PPC of Pay-Per-Click wordt genoemd. Het zijn eigenlijk advertenties op het internet. Het bekendste voorbeeld zijn de advertenties die je weleens in de zoekresultaten van Google ziet. Je herkent ze aan het groene kadertje met de tekst ‘Ad’.

Voor SEA hoor je te betalen. In Google Adwords moet je bijvoorbeeld een dagbudget bepalen en betaal je iedere keer dat een potentiële klant op je advertentie klikt.

Wat zijn de voor- en nadelen van SEA?

Het grootste voordeel van SEA is dat je geen maanden moet wachten tot je de eerste resultaten ziet. Als jij je advertenties publiceert via bijvoorbeeld Google Adwords, staan ze dezelfde dag al online.

Ook komen de advertenties boven de gewone zoekresultaten te staan, waardoor je vrij zeker bent dat jouw website boven die van je concurrentie verschijnt. Hoe hoger je advertentie, hoe meer clicks en bezoekers je krijgt.

Het nadeel van SEA is dat je advertentie verdwijnt uit de zoekresultaten zodra je de campagne stopt of het dagbudget is bereikt. Eens je adverentie weg is, ben je dus onzichtbaar in de zoekmachines en krijg je geen bezoekers meer.

SOCIALE MEDIA

Miljarden mensen gebruiken sociale media, dus ongetwijfeld ook jouw potentiële klanten. Door dat groot bereik zijn sociale media een effectieve marketingtool voor bedrijven. Of je nu een gratis account hebt of adverteert op sociale media: je kan je visibiliteit groten, volgers krijgen en meer potentiële klanten aantrekken.

Als je wilt adverteren op sociale media, heb je één groot voordeel: je kan gericht adverteren oftewel segmenteren. Dat betekent dat je zelf bepaalt wie precies jouw adverenties te zien krijgt. Je selecteren op leeftijd, geslacht, regio, interesses, beroep, enzovoort.

Op Facebook vind je bijvoorbeeld gebruikers van alle leeftijden: kinderen, pubers, volwassenen en zelfs senioren zijn een van de 2 miljard gebruikers wereldwijd. Ook zijn alle markten erop vertegenwoordigd, van Europa tot Amerika. Je hebt een wereldwijd bereik.

Instagram is dan weer populair bij pubers en jongvolwassenen. Na Facebook heeft Instagram de meeste gebruikers. Wil jij je daarentegen vooral richten op een professionele doelgroep? Dan is het misschien interessant voor jouw bedrijf om te adverteren op LinkedIn.

TREK NU ALS EEN ECHTE PRO KLANTEN AAN MET DIGITALE MARKETING!

Wil je op een succesvolle, effectieve manier klanten winnen met digitale marketing? Dan heb je nood aan een professionele campagne. Contacteer nu Yellowshape, het digital agency in Antwerpen dat gespecialiseerd is in klanten aan te trekken met digitale marketing.

Plan meeting

Plan je graag onmiddellijk een meeting in?

Wil je al eens even zien en horen wie er achter Yellowshape zit? En wat wij voor jou kunnen betekenen? Laat ons dan een vrijblijvende videocall houden. Plan nu zelf een datum en tijdstip in!