Conversie-optimalisatie: zet meer bezoekers om in klanten

Nog nooit van conversie-optimalisatie gehoord? Wel, dat is ervoor zorgen dat jouw website meer bezoekers omzet in klanten. In deze blog lees je meer over enkele nuttige tips om je bezoekers aan te zetten tot actie.

ANALYSEER HET GEDRAG VAN JOUW BEZOEKERS

Om te weten welke elementen op jouw website bezoekers verhinderen om actie te nemen en over te gaan tot een conversie, moet je het gedrag van je bezoekers analyseren. Gelukkig bestaan daarvoor handige tools op het internet.

Door heatmaps, scrollmaps, formulieranalyses en andere dergelijke tools op je website te gebruiken, kan je precies aangeven waar bezoekers hun interesse verliezen.

Met gedragsanalysetools verkrijg je kritieke inzichten over onder meer:

  • Belangrijke elementen op specifieke webpagina's die worden genegeerd door je bezoekers
  • Elementen die gebruikers afleiden van de hoofdinhoud (formulieren, CTA's, enzovoort)
  • De ‘vouwdiepte’ op verschillende pagina's
  • Het klik- en schuifgedrag tussen verschillende segmenten van je doelgroep
  • Delen van je formulieren die ervoor zorgen dat de bezoeker niet verdergaat met invullen

OMHELS NIEUWE ONTWERPTRENDS

Je hebt niet veel tijd om een goede eerste indruk te maken op je bezoekers. Sommige studies concluderen dat bezoekers minder dan 50 milliseconden nemen om een mening te vormen over de visuele aantrekkingskracht van een webpagina.

Om je potentiële klanten een aangename surfervaring te bezorgen, moet je beschikken over een eersteklas design. Daarom moet je op de hoogte zijn van de huidige designtrends en de verwachtingen die gebruikers hebben met de websites van vandaag.

GEBRUIK MICRO-VERBINTENISSEN

Micro-commitments zijn kleine, maar impactvolle acties die jouw doelgroep de gewoonte laten aannemen om 'ja' te zeggen. Van het delen op sociale media tot het aanmelden voor een nieuwsbrief: elke micro-verbintenis kan leiden tot jouw uiteindelijke doel. En dat is natuurlijk het verkopen van je producten en diensten.

MAAK JE WEBSITE PERSOONLIJK

Hoewel 'website-personalisatie' een behoorlijk populair woord is geworden op internet, wordt het nog steeds genegeerd door een meerderheid van marketeers. In een rapport van Exact Target staat dat slechts 29% van de marketeers investeert in personalisatie van websites.

Met website-personalisatie bedoelen we content of aanbiedingen die een meerwaarde bieden aan (een bepaald deel van) je doelgroep.

Of u nu een webshop of gewone bedrijfswebsite heeft: het aanbieden van gepersonaliseerde inhoud aan je bezoekers verbetert de gebruikerservaring en daarmee de conversies van je website. Bedrijven die website-personalisatie aanbieden, melden een stijging van 14% in hun omzet.

Om website-personalisatie effectief te maken, moet je op de hoogte zijn van alle soorten gebruikers die jouw website bezoeken. De Hubspot-Blog biedt bijvoorbeeld inhoud die specifiek is gericht op drie belangrijke segmenten van zijn bezoekers: marketeers, verkoopprofessionals en bureaus.

GEBRUIK LANDINGSPAGINA’S

Een landingspagina is een webpagina die gemaakt is om zo snel en efficiënt mogelijk bezoekers om te zetten in klanten. Deze webpagina kan gebruikt worden in allerlei advertenties van online marketingcampagnes. Zodra een potentiële klant klikt op de advertentie, belandt hij op de landingspagina. En ja, vandaar de naam.

Een landingspagina staat volledig los van je huidige website en sluit naadloos aan bij de boodschap van jouw advertenties, waardoor de pagina direct een antwoord biedt op de vraag en noden van je klanten.

De pagina heeft maar één onderwerp, namelijk bepaalde producten of diensten. Dat zorgt ervoor dat de klant sneller zijn contactgegevens achterlaat of overgaat tot een aankoop.

WERK NU SAMEN WEB-EXPERTEN VOOR PROFESSIONELE BEDRIJFSWEBSITE DIE RENDEERT!

Ben je geïnteresseerd in een website die bezoekers optimaal omzet in klanten? Of het maken van een losstaande landingspagina? Contacteer dan Yellowshape, een digital agency in Antwerpen voor websites, online marketing en website-optimalisatie.

Plan meeting

Plan je graag onmiddellijk een meeting in?

Wil je al eens even zien en horen wie er achter Yellowshape zit? En wat wij voor jou kunnen betekenen? Laat ons dan een vrijblijvende videocall houden. Plan nu zelf een datum en tijdstip in!