Meer bezoekers op je website met content marketing

Webpagina’s met sterke teksten. Blogs. Landingspagina’s. Ze maken allemaal deel uit van content marketing. Met deze marketingstrategie lokt jouw zaak ongetwijfeld meer bezoekers naar je website. Toch maken vele bedrijven er nog geen gebruik van. En zo lopen zij mogelijk klanten mis.

CONTENT OP JE WEBSITE

Een mooie website zonder sterke teksten? Wel, dat is een lege huls. Als je geen nuttige informatie over je producten en diensten online zet, trek je geen bezoekers aan. Zo zorgen websites met 100 tot 200 pagina’s doorgaans voor 2,5 keer meer leads dan die met 50 pagina’s of minder.

Maar: je moet in de eerste plaats zorgen dat je potentiële klanten je website vinden. En dat doe je met Search Engine Optimization (SEO), oftewel zoekmachineoptimalisatie. Met SEOverbeter jij de teksten van je webpagina’s en ook hun positie in de zoekresultaten van Google.

Zo moet jij de teksten van je webpagina’s opbouwen met de sleutelwoorden die je doelgroep gebruikt. Jij hebt bijvoorbeeld een garage. Wanneer iemand een auto-ongelukje heeft gehad, gaat hij mogelijk in Google op zoek naar een expert om zijn wagen te herstellen.

LANDINGSPAGINA’S

Een content marketing bureau bouwt je landingspagina’s op rond de zoekwoorden die je doelgroep gebruikt. Het is ook vaak de eerste pagina die je bezoekers te zien krijgen op je website, vandaar de naam.

Content marketing bureau

Omdat de landingspagina perfect aansluit bij je bedrijfsdoel en online marketing, vindt de bezoeker sneller wat hij zoekt. Zo laat hij makkelijk zijn contactgegevens achter, waardoor je een lead krijgt.  

Bedrijven die 10 tot 15 landingspagina’s hebben, zien hun binnenkomende leads gemiddeld stijgen met 55 procent. Heb je geen of minder dan 10 landingspagina’s? Dan merk je weinig verschil in het aantal leads.

BLOGS

Als je een blog aanmaakt op je website, zorg je weer voor meer content. Maar hoeveel en hoe vaak moet je bloggen om het aantal bezoekers op je website te laten stijgen?

Bedrijven die 5 blogs of meer per maand posten, krijgen gemiddeld 5 keer meer bezoekers dan bedrijven die dat niet doen. Blog je één tot twee keer per maand? Dan zie je tot 70 procent meer leads binnenkomen dan wie niet blogt. En wie 6 tot 8 blogs per maand online zet, ziet het aantal leads verdubbelen.

Ben je geïnteresseerd in een (nieuwe) website met prikkelende teksten? Content die bezoekers lokt en er klanten van maakt? Contacteer dan Yellowshape, een digital agency in Antwerpen voor de digitale zichtbaarheid van bedrijven. Wij verzorgen graag jouw content marketing.

Source: Hubspot


Plan meeting

Plan je graag onmiddellijk een meeting in?

Wil je al eens even zien en horen wie er achter Yellowshape zit? En wat wij voor jou kunnen betekenen? Laat ons dan een vrijblijvende videocall houden. Plan nu zelf een datum en tijdstip in!