Adverteren op Instagram: de voordelen

Je kent Instagram misschien wel als die populaire app waarop jongeren selfies plaatsen. Maar wist je dat je dit sociale medium ook kan gebruiken om jouw zaak te laten groeien? In deze blog lees je meer over de voordelen van adverteren op Instagram.

ENORM BEREIK

Facebook blijft met 2,38 miljard gebruikers het populairste sociale medium. Toch loopt Instagram niet ver achter. Sinds juni 2018 bereikte Instagram de symbolische kaap van 1 miljard gebruikers.

En dat zijn heus niet allemaal jongeren.Zo worden er op dagdagelijkse basis ongeveer 55 miljoen foto’s gedeeld. Instagram biedt dus vele kansen om jouw bedrijf in de kijker te plaatsen en klanten te winnen.

GERICHT OP JOUW DOELGROEP

Instagram maakt deel uit van hetzelfde bedrijf als Facebook. Het mag dan niet verwonderlijk zijn dat de advertenties op beide sociale media op dezelfde manier werken. Zo is het ook bij Instagram mogelijk om jouw doelgroep te segmenteren.

Dankzij segmentatie kunnen we ervoor zorgen dat alleen jouw doelgroep je advertenties te zien krijgt en er geen eurocent verloren gaat. Zo is het mogelijk om te filteren op:

  • geslacht,
  • locatie,
  • leeftijd,
  • interesses,
  • enzovoort.

HOGE CONVERSIEGRAAD

Uit een onderzoek van Forrester bleek dat Instagram-content 58 keer meer betrokkenheid genereert dan Facebook. En zelfs 120 keer meer dan Twitter. En hoe meer je advertenties, foto’s en filmpjes gedeeld worden, hoe groter de kans op een conversie.

En dat tonen deze cijfertjes mooi aan: meer dan ⅓ van Instagram-gebruikers hebben de app reeds gebruikt om een ​​product te kopen, waardoor ze 70 % meer geneigd zijn dat te doen dan niet-Instagram-gebruikers.

LAGE CPC

Een ander voordeel van Instagram is dat het een lagere CPC (kost per klik) heeft dan Google AdWords, Twitter, Facebook en LinkedIn. Ook wat videoweergaven betreft, heeft Instagram gemiddeld lagere prijzen dan Facebook.

INZICHT IN JOUW ROI

Omdat Instagram hetzelfde Ads Manager-platform als Facebook gebruikt, heeft het ook dezelfde tracking-mogelijkheden. Je kan echt alles bekijken: van clicks tot conversies.En vooral: je kan de kosten per resultaat zien voor elke campagne die je uitvoert.

WERK NU SAMEN METSOCIALE MEDIA-EXPERTEN EN WIN KLANTEN ONLINE!

Ben je geïnteresseerd in een succesvolle campagne op Instagram voor jouw bedrijf? Contacteer dan Yellowshape, een digital agency in Antwerpen voor websites, online marketing en website-optimalisatie.

Plan meeting

Plan je graag onmiddellijk een meeting in?

Wil je al eens even zien en horen wie er achter Yellowshape zit? En wat wij voor jou kunnen betekenen? Laat ons dan een vrijblijvende videocall houden. Plan nu zelf een datum en tijdstip in!