Adverteren op Google: wat zijn de mogelijkheden voor jouw bedrijf?

Wist je dat adverteren in Google niet veel hoeft te kosten? Dat je direct resultaten kan verwachten? En dat de mogelijkheden erg breed zijn? Een Google-advertentie kan namelijk op allerlei manieren: search, display en remarketing. Lees meer over online adverteren in deze blog.

SEARCH ENGINE ADVERTISING


Dit is de bekenste vorm van adverteren via Google. Zoekmachinemarketing (oftewel SEA) zorgt voor meer klanten voor je bedrijf door advertenties te plaatsen bovenaan in de zoekresultaten van Google.

Deze advertenties zijn gemaakt op basis van populaire zoekwoorden die jouw potentiële klanten gebruiken in hun zoektocht naar producten en diensten die ook jij aanbiedt. Hiermee bedoelen we de woorden die ze typen in de zoekbalk van Google.

SEA-experten doen een zoekwoordenonderzoek naar welke woordcombinaties het populairst zijn. Op basis van die resultaten maken ze voor jouw bedrijf de meest pakkende advertentieteksten in Google Adwords.

Zo verschijnen jouw advertenties bovenaan in de zoekresultaten en hoger dan de advertenties van je concurrenten. Hoe hoger de advertentie in de zoekresultaten, hoe meer kans op aankopen of contactaanvragen.

Adverteren op Google

DISPLAY ADVERTISING


Heb je weleens de banners op HLN.be of Buienrader gezien? Wel, dat is display advertising. Met deze vorm van online adverteren kan je jouw doelgroep via verschillende websites of applicaties bereiken. Vaak bestaan de advertenties uit banners gemaakt van tekst, foto’s, audio en zelfs video.

het Google Display Network bestaat uit oneindig veel websites en applicaties waarop je kan adverteren. Zo kunnen we jouw advertenties tonen op relevante kanalen die jouw doelgroep daadwerkelijk gebruikt.

Google kan namelijk op basis van het zoek- en surfgedrag van Google-gebruikers bepalen waar, wanneer en aan wie je adverentie wordt getoond. Bovendien kan je door middel van segmentatie nog beter kiezen wie je advertentie te zien krijgt.

Het is immers vaak mogelijk om je doelgroep te filteren op leeftijd, geslacht, woonplaats, interesse, job , sector, enzovoort. Hoe gerichter we adverteren, hoe groter de kans dat mensen op je adverentie klikken.

Display Ads

REMARKETING

Het gebeurt (helaas vaker dan je lief is) dat mensen op je website komen, maar geen actie ondernemen en weer weggaan. Met remarketing kan je die potentiële klanten terug naar je website lokken, zodat ze wél een contactaanvraag of aankoop doen.

Display remarketing

We hebben jou hierboven al uitgelegd wat display advertising is. Wel, je kan het ook gebruiken als vorm van remarketing.

Mensen die jouw website bezochten, krijgen een advertentie te zien op een van de websites uit het Google Display Network die ze nadien bekijken. Zo richt jij je display advertenties op mensen waarvan je zeker weet dat ze geïnteresseerd zijn in je producten en diensten.

Search remarketing

Ook SEA kan je inzetten in een remarketingcampagne voor potentiële klanten die in het verleden jouw website bezochten. Als zij nadien in Google zoeken op producten en diensten die jij aanbiedt, krijgen ze jouw advertentie gegarandeerd helemaal bovenaan in de zoekresultaten te zien.

DE VOORDELEN VAN ADVERTEREN IN GOOGLE VOOR JOUW BEDRIJF

Direct resultaat

Eens een campagne start, verschijnen je advertenties in de zoekresultaten van Google of op websites uit het Google Display Network.

We zorgen dat de inhoud van de advertenties perfect is afgestemd op de zoekwoorden en noden van je doelgroep.

Je potentiële klanten voelen zich dus direct aangesproken, waardoor ze sneller geneigd zijn tot te klikken op de advertentie, over te gaan tot een aankoop of een contactaanvraag.

Je betaalt per click

Jouw advertenties die in de zoekresultaten of op websites verschijnen? Dat kost jou niets. Pas wanneer een potentiële klant op de advertentie klikt, betaal je. En die klik is z’n geld meer dan waard, want hij kan leiden tot een nieuwe klant.

Continue opvolging

Onze SEA specialisten en onlinemarketeers volgen continue jouw campagnes op. Zo hebben we de mogelijkheid om bij te sturen waar nodig. We vergelijken eveneens je advertentiekost met de behaalde conversies. Jij kan dus tot in detail nagaan wat jouw investering opbrengt.

400 PROCENT MEER CONVERSIES VOOR NIEUW DAK IN 24 UUR:

Het is niet toevallig dat je in deze blog afbeeldingen zag van advertenties van onze klant Nieuw Dak In 24 Uur, de grootste plaatser van overzetdaken in Vlaanderen. Door onze SEA- en display advertising-campagnes kreeg Nieuw Dak In 24 Uur maar liefst 400 % meer offerte-aanvragen op hun website.

Bekijk in onze case study wat we precies deden voor Nieuw Dak in 24 Uur.

GRATIS EN VRIJBLIJVEND INTRODUCTIEGESPREK

Ben je geïnteresseerd in adverteren in Google? Contacteer dan Yellowshape, een digital agency in Antwerpen voor website-ontwikkeling, online marketing en website-optimalisatie.

Plan meeting

Plan je graag onmiddellijk een meeting in?

Wil je al eens even zien en horen wie er achter Yellowshape zit? En wat wij voor jou kunnen betekenen? Laat ons dan een vrijblijvende videocall houden. Plan nu zelf een datum en tijdstip in!